HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.20 21:51 Frissítve: 2018.05.20 21:52

Atlétika: remek utánpótlás-eredmények Győrött

Csúcsot döntött a csúcstartó 100 méter gátfutásban, junior korú versenyző sikere a felnőtt mezőnyben... Kitűnő eredményekből nem volt hiány Győrött, a felnőtt, U23-as, és junior összetett országos bajnokság vasárnapi versenyein.

HIRDETÉS

K. N. − utanpotlassport.huKezdjük rögtön a debreceni Kozák Luca nagyszerű eredményével. Az 1996-os születésű, U23-as korosztályban versenyző Luca megfutotta a bűvös 13 másodperc alatti időt. Luca 12.96-os 100 méter gáton elért ideje saját tavaly felállított rekordjánál (13:10) tizennégy századdal volt jobb. Természetesen mától ez az új U23-as országos csúcs ebben a számban.

Az alábbi linkre kattintva megnézhetik Luca nagyszerű futását.

https://www.youtube.com/watch?v=WcoupWEi7D8&feature=youtu.be

Folytatva a kiváló eredményeket, a 18 éves hétpróbázó, Mátó Sára 284 ponttal túlteljesítette a junior világbajnoki szintet, amivel ebben a számban kvalifikációt nyert a júliusi finnországi világbajnokságra. Nem mellesleg 400 méter gáton is megvan Sárának a vb-szintideje, ám Lengyák György utánpótlás-referens szerint minden bizonnyal hétpróbában fog indulni az ARAK Utánpótlás Akadémia versenyzője.

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben Forrás: MASZ

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben  •  Forrás: MASZ

Sára egyébként ezzel az eredményével elsőéves juniorként összetett országos bajnok lett, hiszen a junior és felnőtt korosztályt a nőknél együtt értékelik. Az 5584 pontja egyéni csúcsot jelentett, és mindezt úgy érte el, hogy öt számban is saját legjobb eredményt teljesített.

Az ifjúsági Európa-bajnok, junior korú Eszes Dániel 110 méter gáton repesztett 13.62-es ideje mindössze két századdal maradt el Baji Balázs tíz éve fennálló junior rekordjától.

Hétpróbában Európa-bajnoki szintet ért el az ifjúsági korú Szűcs Szabina, aki az 5000-res Eb-szintet 49 ponttal teljesítette túl.

A fiúknál a tízpróbázó Tímár Gergely 410 centiméteres rúdugrással végzett a második, Mihály Ádám pedig 470 centiméteres ugrással az első helyen. Mindketten teljesítették az Európa-bajnoki szintet. Lengyák tájékoztatása szerint Tímár a tízpróbában, míg Mihály kifejezetten rúdugrásban készül a győri Európa-bajnokságra.

Maradva az ifjúsági korú atlétáknál, az utánpótlás-referens  kiemelte Ilovszky Rudolf 100 méteren elért 10.66-os idejét. A 2002-es születésű versenyző egy éves sérüléséből visszatérve, elsőéves ifjúságiként győzedelmeskedett a felnőtt korú vetélytársai ellen.

Nagy Marcell, szintén elsőéves ifi, s szintén a felnőtt mezőnyben ért el kiemelkedő, 470 centiméteres ugrást, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, egyéni csúccsal megspékelve teljesítményét.

Három serdülő korú versenyző is kiemelkedőt nyújtott vasárnap. A 100 méteres síkfutásban Skriván Bíbor ért el 12.35-ös egyéni legjobb időt, Varga Gréta és Csuta Dorottya pedig 1500 méteren futott 15 másodperccel jobb időt, mint a harmadik helyen célba érő Szemán Kitti. Gréta 4:40.58-at, Dorottya pedig 4:40.96-ot ért el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS