Atlétika: remek utánpótlás-eredmények Győrött

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 21:51
Címkék
Csúcsot döntött a csúcstartó 100 méter gátfutásban, junior korú versenyző sikere a felnőtt mezőnyben... Kitűnő eredményekből nem volt hiány Győrött, a felnőtt, U23-as, és junior összetett országos bajnokság vasárnapi versenyein.

K. N.− utanpotlassport.huKezdjük rögtön a debreceniKozák Luca nagyszerű eredményével. Az 1996-os születésű, U23-as korosztályban versenyző Luca megfutotta a bűvös 13 másodperc alatti időt. Luca 12.96-os 100 méter gáton elért ideje saját tavaly felállított rekordjánál (13:10) tizennégy századdal volt jobb. Természetesen mától ez az új U23-as országos csúcs ebben a számban.K. N.− utanpotlassport.huKezdjük rögtön a debreceniKozák Luca nagyszerű eredményével. Az 1996-os születésű, U23-as korosztályban versenyző Luca megfutotta a bűvös 13 másodperc alatti időt. Luca 12.96-os 100 méter gáton elért ideje saját tavaly felállított rekordjánál (13:10) tizennégy századdal volt jobb. Természetesen mától ez az új U23-as országos csúcs ebben a számban.

Az alábbi linkre kattintva megnézhetik Luca nagyszerű futását.

https://www.youtube.com/watch?v=WcoupWEi7D8&feature=youtu.be

Folytatva a kiváló eredményeket, a 18 éves hétpróbázó, Mátó Sára 284 ponttal túlteljesítette a junior világbajnoki szintet, amivel ebben a számban kvalifikációt nyert a júliusi finnországi világbajnokságra. Nem mellesleg 400 méter gáton is megvan Sárának a vb-szintideje, ám Lengyák György utánpótlás-referens szerint minden bizonnyal hétpróbában fog indulni az ARAK Utánpótlás Akadémia versenyzője.

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben Forrás: MASZ
Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben Forrás: MASZ

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben  •  Forrás: MASZ

 

Sára egyébként ezzel az eredményével elsőéves juniorként összetett országos bajnok lett, hiszen a junior és felnőtt korosztályt a nőknél együtt értékelik. Az 5584 pontja egyéni csúcsot jelentett, és mindezt úgy érte el, hogy öt számban is saját legjobb eredményt teljesített.

Az ifjúsági Európa-bajnok, junior korú Eszes Dániel 110 méter gáton repesztett 13.62-es ideje mindössze két századdal maradt el Baji Balázs tíz éve fennálló junior rekordjától.

Hétpróbában Európa-bajnoki szintet ért el az ifjúsági korú Szűcs Szabina, aki az 5000-res Eb-szintet 49 ponttal teljesítette túl.

A fiúknál a tízpróbázó Tímár Gergely 410 centiméteres rúdugrással végzett a második, Mihály Ádám pedig 470 centiméteres ugrással az első helyen. Mindkettenteljesítették az Európa-bajnoki szintet. Lengyák tájékoztatása szerint Tímár a tízpróbában, míg Mihály kifejezetten rúdugrásban készül a győri Európa-bajnokságra.

Maradva az ifjúsági korú atlétáknál, az utánpótlás-referens kiemelte Ilovszky Rudolf 100 méteren elért 10.66-os idejét. A 2002-es születésű versenyző egy éves sérüléséből visszatérve, elsőéves ifjúságiként győzedelmeskedett a felnőtt korú vetélytársai ellen.

Nagy Marcell, szintén elsőéves ifi, s szintén a felnőtt mezőnyben ért el kiemelkedő, 470 centiméteres ugrást, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, egyéni csúccsal megspékelve teljesítményét.

Három serdülő korú versenyző is kiemelkedőt nyújtott vasárnap. A 100 méteres síkfutásban Skriván Bíbor ért el 12.35-ös egyéni legjobb időt, Varga Gréta és Csuta Dorottya pedig 1500 méteren futott 15 másodperccel jobb időt, mint a harmadik helyen célba érő Szemán Kitti. Gréta 4:40.58-at, Dorottya pedig 4:40.96-ot ért el.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik