HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.20 21:51 Frissítve: 2018.05.20 21:52

Atlétika: remek utánpótlás-eredmények Győrött

Csúcsot döntött a csúcstartó 100 méter gátfutásban, junior korú versenyző sikere a felnőtt mezőnyben... Kitűnő eredményekből nem volt hiány Győrött, a felnőtt, U23-as, és junior összetett országos bajnokság vasárnapi versenyein.

HIRDETÉS

K. N. − utanpotlassport.huKezdjük rögtön a debreceni Kozák Luca nagyszerű eredményével. Az 1996-os születésű, U23-as korosztályban versenyző Luca megfutotta a bűvös 13 másodperc alatti időt. Luca 12.96-os 100 méter gáton elért ideje saját tavaly felállított rekordjánál (13:10) tizennégy századdal volt jobb. Természetesen mától ez az új U23-as országos csúcs ebben a számban.

Az alábbi linkre kattintva megnézhetik Luca nagyszerű futását.

https://www.youtube.com/watch?v=WcoupWEi7D8&feature=youtu.be

Folytatva a kiváló eredményeket, a 18 éves hétpróbázó, Mátó Sára 284 ponttal túlteljesítette a junior világbajnoki szintet, amivel ebben a számban kvalifikációt nyert a júliusi finnországi világbajnokságra. Nem mellesleg 400 méter gáton is megvan Sárának a vb-szintideje, ám Lengyák György utánpótlás-referens szerint minden bizonnyal hétpróbában fog indulni az ARAK Utánpótlás Akadémia versenyzője.

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben Forrás: MASZ

Mátó Sára elsőéves juniorként győzött az összetett felnőtt mezőnyben  •  Forrás: MASZ

Sára egyébként ezzel az eredményével elsőéves juniorként összetett országos bajnok lett, hiszen a junior és felnőtt korosztályt a nőknél együtt értékelik. Az 5584 pontja egyéni csúcsot jelentett, és mindezt úgy érte el, hogy öt számban is saját legjobb eredményt teljesített.

Az ifjúsági Európa-bajnok, junior korú Eszes Dániel 110 méter gáton repesztett 13.62-es ideje mindössze két századdal maradt el Baji Balázs tíz éve fennálló junior rekordjától.

Hétpróbában Európa-bajnoki szintet ért el az ifjúsági korú Szűcs Szabina, aki az 5000-res Eb-szintet 49 ponttal teljesítette túl.

A fiúknál a tízpróbázó Tímár Gergely 410 centiméteres rúdugrással végzett a második, Mihály Ádám pedig 470 centiméteres ugrással az első helyen. Mindketten teljesítették az Európa-bajnoki szintet. Lengyák tájékoztatása szerint Tímár a tízpróbában, míg Mihály kifejezetten rúdugrásban készül a győri Európa-bajnokságra.

Maradva az ifjúsági korú atlétáknál, az utánpótlás-referens  kiemelte Ilovszky Rudolf 100 méteren elért 10.66-os idejét. A 2002-es születésű versenyző egy éves sérüléséből visszatérve, elsőéves ifjúságiként győzedelmeskedett a felnőtt korú vetélytársai ellen.

Nagy Marcell, szintén elsőéves ifi, s szintén a felnőtt mezőnyben ért el kiemelkedő, 470 centiméteres ugrást, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, egyéni csúccsal megspékelve teljesítményét.

Három serdülő korú versenyző is kiemelkedőt nyújtott vasárnap. A 100 méteres síkfutásban Skriván Bíbor ért el 12.35-ös egyéni legjobb időt, Varga Gréta és Csuta Dorottya pedig 1500 méteren futott 15 másodperccel jobb időt, mint a harmadik helyen célba érő Szemán Kitti. Gréta 4:40.58-at, Dorottya pedig 4:40.96-ot ért el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS