Atlétika: rajt előtti tanácsok az U18-as Eb szereplőinek

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 10:10
Címkék
Halász Bence és Gyurátz Réka ugyan még mindig utánpótláskorban vannak, máris azoknak az utódaiknak adnak tanácsokat, akik vasárnapig az U18-as Európa-bajnokságon vesznek részt Győrben. Nem véletlenül beszélnek türelemről és arról, hogy hallgassanak edzőikre.

A. A. –utanpotlassport.huBár Halász Bence és Gyurátz Réka még mindig utánpótláskorúak a maguk 20, illetve 22 évével, a győri U18-as Európa-bajnokságból már értelemszerűen kinőttek. A szervezők kérésére viszont üzentek a mezőnynek, a szavaik pedig egybecsengenek mindazzal, amiről honlapunknak Lengyák György utánpótlás-referens beszélt a csütörtöktől vasárnapig tartó kontinensbajnokság előtt.A. A. –utanpotlassport.huBár Halász Bence és Gyurátz Réka még mindig utánpótláskorúak a maguk 20, illetve 22 évével, a győri U18-as Európa-bajnokságból már értelemszerűen kinőttek. A szervezők kérésére viszont üzentek a mezőnynek, a szavaik pedig egybecsengenek mindazzal, amiről honlapunknak Lengyák György utánpótlás-referens beszélt a csütörtöktől vasárnapig tartó kontinensbajnokság előtt.

A két szombathelyi kalapácsvető közül Halász Benceaz Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválon két aranyat, a nyári ifjúsági olimpiai játékokon egy ezüstöt, a juniorok Európa- és világbajnokságán, valamint az U23-as Eb-n egy-egy aranyat nyert. Azaz végigjárta az utánpótlás-világversenyeket, mi több végig is nyerte – annál inkább tanulságosak a szavai:

Halász Bence megtanulta élvezni a versenyeket, nem véletlenül állhat annyiszor a dobogó tetejére
Halász Bence megtanulta élvezni a versenyeket, nem véletlenül állhat annyiszor a dobogó tetejére

Halász Bence megtanulta élvezni a versenyeket, nem véletlenül állhat annyiszor a dobogó tetejére

Visszatekintve vegyes érzelmeim vannak erről az időszakról, de természetesen nagyon örülök neki, hogy részt vehettem ezeken a versenyeken. Akkoriban még nagyon izgultam, ami rossz irányba vitte el a teljesítményemet. Ennek a problémának a kiküszöbölésével sokáig küszködtem, de azt hiszem, hogy mostanra sikerült megoldanom, hogy élvezzem a versenyzést, amiben az ifjúsági és junior viadalok sokat segítettek.”

Halász Bence edzői szerint (is) értelmes fiatalember, mint Németh László honlapunknak beszélt róla: előbb-utóbb elfogadja és megfogadja a tanácsait. A versenyző nem véletlenül ajánlja a fiataloknak:

„Legyenek türelmesek magukkal szemben, mert mindennek eljön majd a maga ideje. Az edző tudja, hogy mi kell a megfelelő fejlődéshez, és milyen ütemben kell haladni a cél eléréséhez, így az a legokosabb döntés, ha hallgatunk rá.”

A magyar szövetség honlapjának összeállítása szerint Gyurátz Rékaöt évvel ezelőtt, az U18-as világbajnokságon kalapácsvetésben világbajnoki csúccsal (73.20) nyert, és még a vb előtt 76.04-gyel világcsúcsot ért el a zalaegerszegi ifjúsági országos bajnokságon. Ám ő is sokszor túlizgulta versenyeit,ezért időnként alul teljesített, de minden tapasztalat kellett ahhoz, hogy egyre jobb legyen. Az U18-as Eb résztvevőinek azt tanácsolja:

„Legyetek türelmesek, dolgozzatok keményen, mindenkinek eljön az ideje.”

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik