Atlétika: Farkas Bence az európai ranglista élén kétszázon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 18:42
Címkék
Noha még csak két és fél hét telt el a 2020-as évből, mikor, ha most ne pillantsunk rá a 200 méteres síkfutók fedett pályás junior-világranglistájára, amin a 17 éves Farkas Bence éppen a képzeletbeli dobogón szerepel?

A még Dombóvári VASE színekben induló, de már a pécsi PSN Zrt. kötelékébe tartozó 17 éves Farkas Bence hétvégén első fedett pályás versenyén 21.34-es idővel nyert 200 méteren Bécsben. Eredménye négy századdal jobb, mint a nyári, kenyai junior-világbajnokság (21.38) szintje.Farkas Bence hétvégén első fedett pályás versenyén 21.34-es idővel nyert 200 méteren Bécsben. Eredménye négy századdal jobb, mint a nyári, kenyai junior-világbajnokság (21.38) szintje.

Farkas Bence remekül kezdte az évet Forrás: infodombovar.hu
Farkas Bence remekül kezdte az évet Forrás: infodombovar.hu

Farkas Bence remekül kezdte az évet  •  Forrás: infodombovar.hu

A távon ifjúsági országos csúcstartó (21.25) Farkas a nagyszerű nyitány után nem csupán a fedett pályás junior európai ranglista élén találta magát, hanem a világon is a harmadik legjobb idővel büszkélkedhet 200 méteren a juniorok között. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy az előtte álló két amerikai még decemberben futotta idejét, azt is mondhatjuk, 2020-ban még nem volt U20-as versenyző a világon, aki gyorsabban teljesítette volna a távot a magyar fiúnál.

Persze, ez vélhetően nem sokáig marad így, és a fedett pálya is sokak számára háttérbe szorul majd, miután a fiatal sprinterek szeme előtt elsősorban a nyári junior-világbajnokság lebeg. Farkas kezdete mindenesetre biztató, és ő is jó eséllyel pályázik a kenyai túrára. Az idén U20-as korosztályba lépő rövidtávfutó számára nagy dolog lenne, a kijutás és az, ha ott tudna javítani egyéni csúcsán. Csak összehasonlításképpen jegyezzük meg: 2019-ben több mint hatvan juniorkorú sprinter futott 21 másodpercen belül kétszázon, ebből hét atléta európai ország színeiben.

Az aktuális világranglisták ITT érhetők el.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik