Atlétika: Farkas 5., Endrész és Varga 7. lett az U20-as vb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.13. 21:50
Címkék
Egy ötödik, illetve két hetedik helyet szereztek atlétáink a Tamperében zajló U20-as világbajnokság negyedik versenynapján. A kettős magyar érdekeltséget hozó távolugró-döntőben Farkas Petra érte el a magyar küldöttség legjobb helyezését, 616 centiméteres eredményével, míg Endrész Klaudia hetedik lett. A kalapácsvetés fináléjában Varga Donát az utolsó sorozatra hagyta 71.99 méteres dobását, amely a szintén a hetedik helyre volt elég.

Leiner Soma - utanpotlassport.huDélelőtt és délután is érdekeltek voltak atlétáink a Tamperében zajló U20-as világbajnokság negyedik versenynapján. Hárman a döntőben igyekeztek minél jobb eredményt elérni: Farkas Petra és Endrész Klaudia távolugrásban, míg Varga Donát kalapácsvetésben küzdött meg a helyezésekért.Leiner Soma - utanpotlassport.huDélelőtt és délután is érdekeltek voltak atlétáink a Tamperében zajló U20-as világbajnokság negyedik versenynapján. Hárman a döntőben igyekeztek minél jobb eredményt elérni: Farkas Petra és Endrész Klaudia távolugrásban, míg Varga Donát kalapácsvetésben küzdött meg a helyezésekért.

Farkas Petra ötödik lett távolugrásban Forrás: MASZ
Farkas Petra ötödik lett távolugrásban Forrás: MASZ

Farkas Petra ötödik lett távolugrásban  •  Forrás: MASZ

A kettős magyar érdekeltségű fináléban Farkas 6.09-es ugrással vezetett az első kör után, míg Endrész 6.07-tel biztosította helyét a nyolc legjobb között (három kör után a négy leggyengébb eredménnyel rendelkező versenyző nem folytathatja). Farkas ekkor 616 centiméterrel a negyedik helyen állt, eredményén nem tudott javítani az utolsó három körben. Végül ötödikként zárt, Endrész pedig az ötödik sorozatban megjavítva addigi legjobbját (6.08) hetedikként végzett. A világbajnok a tekintélyes egyéni csúcsot (6.51) ugró német Lea-Jasmin Riecke lett, az előzetesen favoritnak kikiáltott amerikai Tara Davis pedig bronzérmet nyert.

Varga Donát az utolsó körre hagyta legjobb dobását a kalapácsvetés fináléjában. A szűkebb, nyolcas mezőnybe 70.80 méterrel került be, míg a záró sorozatban 71.99 méterig jutott, és lépett előre a hetedik pozícióba. A legjobbnak a brit Jake Norris bizonyult, aki korosztályos országos csúccsal (80.65) diadalmaskodott.

A délelőtti selejtezők során Varga Lőrincért szoríthattunk, a bonyhádi atléta 1:51.67-tel zárt 800 méteren, futamában a hatodik helyen. Továbbjutást azonban csak az első három pozíció valamelyike ért. Remekül futott a 4x100 méteres fiúváltó, amelyet Illovszky Dominik, Wahl Zoltán, Pisch Milán és Eszes Dániel alkotott. Habár a továbbjutás elmaradt, a magyar négyes tizenharmadikként, 40.84 másodperces eredménnyel zárt, idejük megközelítette az U23-as csapat idei legjobbját.

Ugyan két nap még hátravan a világbajnokságból, magyar szereplőket már csak a 4x400 méteres női váltóversenyen, illetve Sárossi Bálint személyében a 10 kilométeres gyalogláson láthatunk. A rendkívül fiatal váltóban három ifjúsági korú versenyző mellett Mátó Sára áll rajthoz.

U20-AS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, TAMPERE (FINNORSZÁG)
A versenynap világbajnokai és a magyar eredmények
Leányok.
400 m gát:Zenéyvan der Walt(Dél-Afrika) 55.34,3000 m akadály:Celliphine Chespol (Kenya) 9:12.79 - világbajnoki csúcs,Hétpróba:Niamh Emerson (Egyesült Királyság) 6253, Távolugrás:Lea-Jasmin Riecke (Németország) 6.51,...5. Farkas Petra 6.16,...7. Endrész Klaudia 6.08
Fiúk.
400 m:Jonathan Sacoor(Belgium) 45.03,Kalapácsvetés:Jake Norris (Egyesült Királyság) 80.65,...7. Varga Donát 71.99

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik