Atlétika: egyéni csúcsok, fölényes győzelmek a serdülő és újonc ob-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 15:25
Címkék
A serdülő atléták gátfutó, diszkosz- és kalapácsvető, valamint a 3000 méteres síkfutásával ért véget korosztályos magyar bajnokság vasárnap, Győrött.

Vasárnap ért véget a serdülő és újonc atléták magyar bajnoksága Győrött, az előbbiek versenyével. A zárónapon a fiú kalapácsvetők közöttkettős pápai siker született:Füredi Dániel lett az első, Tóth Richárd az ezüstérmes.Füredi Dániel lett az első, Tóth Richárd az ezüstérmes.

Csuta Dorottya lett a 3000 méter bajnoka
Csuta Dorottya lett a 3000 méter bajnoka

Csuta Dorottya lett a 3000 méter bajnoka

A Csepeli DAC gátfutója, Botos Katalin közel két tized másodperces előnnyel, új egyéni csúccsal szerezte meg a 80 m gát bajnoki címét. A fiúk 100 m gátját Katalin klubtársa, Pesti Máté nyerte.

A szombathelyiek dobója, Viszkeleti Villő magabiztosan végzett győzött kalapácsvetésben. A csepeli színeket képviselő Babinyecz Anna szombati győzelme után vasárnap is országos bajnoki címet ünnepelhetett, ezúttal 800 méteren bizonyult a legjobbnak.

A Békéscsabai AC diszkoszvetője, Csizmazia Áron egyéni csúccsal, 9 méteres előnnyel aratott diadalt. A Pegazus kiválósága, Csuta Dorottyajelentős előnnyel ért elsőként célba aratott 3000 méteren.

A napot és a bajnokságot a leányok diszkoszvető versenye zárta, ahol a VEDAC fiatalja, Kövér Fanni óriási egyéni rekorddal nyerte a számot.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik