HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 11:00 Frissítve: 2018.09.10 11:06

Atlétika: az ARAK nyerte a serdülők csapatbajnokságát

A székesfehérvári Alba Regia Atlétika Klub fiataljai nagy csatában, remek zárónap után az Ikarus BSE előtt szerezték meg a serdülő csapatbajnoki címet 2018-ban.

HIRDETÉS

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején Forrás: atlétika.hu

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején  •  Forrás: atlétika.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Az ARAK UP Akadémia összesítésben 256 ponttal zárt az élen az idei csapatbajnokságban, amelynek hazai pályán vághattak neki. A leány és a fiú kategóriában is a székesfehérváriak nyertek, előbbiben 130 ponttal a Békéscsabát, utóbbiban 126-tal az Ikarus BSE-t előzve.

„Öt éve azzal a céllal indultunk, hogy mind létszámra, mind minőségre a magyar mezőnyből kiemelkedő akadémiai életet szeretnénk teremteni. Úgy érzem, a minőségi munka eredménye meglátszik. Hazai pályán nem is lehetett más célunk, mint megnyerni a serdülő-csapatbajnoki címet” – nyilatkozta a vasárnapi sikert követően Tölgyesi Előd, az ARAK akadémia vezetője és edzője. „Nem ez az első alkalom, hogy összetett bajnokok lehetünk, de ha jól emlékszem, most először sikerült úgy, hogy a lányoknál és a fiúknál is mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, ami különösen nagy büszkeség.”

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek Forrás: atletika.hu

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek  •  Forrás: atletika.hu

A szakvezető elárulta, bár egy csapatbajnoki cím után nem szerencsés egy-egy nevet kiragadni, a válogatott tagságra pályázó székesfehérvári ötös, azaz Gimesi Kata (távolugrás), Gombolai Nóra (80 gát), Mohai Regina (300 gát), Zimmermann Lili (kalapácsvetés) és Lakatos András (rúdugrás) a várakozásoknak megfelelően vezére volt a csapatnak.

„Szeptember végén lesz számukra a következő válogatott viadal, remélhetőleg mindannyian ott lehetnek majd, és jó felkészülés volt számukra ez a csapatbajnokság. Ugyanakkor a többiekről sem szabad megfeledkeznünk, sok kiváló eredményünk volt, született számos egyéni csúcs, amely rengeteg pontot tett hozzá a győzelemhez” – zárta nyilatkozatát Tölgyesi Előd.

Összetettben az ARAK UP Akadémia mögött az – első nap után még azonos pontszámmal vezető –Ikarus BSE lett a második, míg az MVSI Miskolc a harmadik a 2018-as serdülő-csapatbajnokságon.

A részletes eredménylista ITT olvasható!

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS