utanpotlassport.hu 2018.09.10 11:00 Frissítve: 2018.09.10 11:06

Atlétika: az ARAK nyerte a serdülők csapatbajnokságát

A székesfehérvári Alba Regia Atlétika Klub fiataljai nagy csatában, remek zárónap után az Ikarus BSE előtt szerezték meg a serdülő csapatbajnoki címet 2018-ban.

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején Forrás: atlétika.hu

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején  •  Forrás: atlétika.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Az ARAK UP Akadémia összesítésben 256 ponttal zárt az élen az idei csapatbajnokságban, amelynek hazai pályán vághattak neki. A leány és a fiú kategóriában is a székesfehérváriak nyertek, előbbiben 130 ponttal a Békéscsabát, utóbbiban 126-tal az Ikarus BSE-t előzve.

„Öt éve azzal a céllal indultunk, hogy mind létszámra, mind minőségre a magyar mezőnyből kiemelkedő akadémiai életet szeretnénk teremteni. Úgy érzem, a minőségi munka eredménye meglátszik. Hazai pályán nem is lehetett más célunk, mint megnyerni a serdülő-csapatbajnoki címet” – nyilatkozta a vasárnapi sikert követően Tölgyesi Előd, az ARAK akadémia vezetője és edzője. „Nem ez az első alkalom, hogy összetett bajnokok lehetünk, de ha jól emlékszem, most először sikerült úgy, hogy a lányoknál és a fiúknál is mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, ami különösen nagy büszkeség.”

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek Forrás: atletika.hu

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek  •  Forrás: atletika.hu

A szakvezető elárulta, bár egy csapatbajnoki cím után nem szerencsés egy-egy nevet kiragadni, a válogatott tagságra pályázó székesfehérvári ötös, azaz Gimesi Kata (távolugrás), Gombolai Nóra (80 gát), Mohai Regina (300 gát), Zimmermann Lili (kalapácsvetés) és Lakatos András (rúdugrás) a várakozásoknak megfelelően vezére volt a csapatnak.

„Szeptember végén lesz számukra a következő válogatott viadal, remélhetőleg mindannyian ott lehetnek majd, és jó felkészülés volt számukra ez a csapatbajnokság. Ugyanakkor a többiekről sem szabad megfeledkeznünk, sok kiváló eredményünk volt, született számos egyéni csúcs, amely rengeteg pontot tett hozzá a győzelemhez” – zárta nyilatkozatát Tölgyesi Előd.

Összetettben az ARAK UP Akadémia mögött az – első nap után még azonos pontszámmal vezető –Ikarus BSE lett a második, míg az MVSI Miskolc a harmadik a 2018-as serdülő-csapatbajnokságon.

A részletes eredménylista ITT olvasható!

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.