HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.10 11:00 Frissítve: 2018.09.10 11:06

Atlétika: az ARAK nyerte a serdülők csapatbajnokságát

A székesfehérvári Alba Regia Atlétika Klub fiataljai nagy csatában, remek zárónap után az Ikarus BSE előtt szerezték meg a serdülő csapatbajnoki címet 2018-ban.

HIRDETÉS

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején Forrás: atlétika.hu

Az ARAK serdülő leányai a dobogó tetején  •  Forrás: atlétika.hu

K. T. I. - utanpotlassport.hu Az ARAK UP Akadémia összesítésben 256 ponttal zárt az élen az idei csapatbajnokságban, amelynek hazai pályán vághattak neki. A leány és a fiú kategóriában is a székesfehérváriak nyertek, előbbiben 130 ponttal a Békéscsabát, utóbbiban 126-tal az Ikarus BSE-t előzve.

„Öt éve azzal a céllal indultunk, hogy mind létszámra, mind minőségre a magyar mezőnyből kiemelkedő akadémiai életet szeretnénk teremteni. Úgy érzem, a minőségi munka eredménye meglátszik. Hazai pályán nem is lehetett más célunk, mint megnyerni a serdülő-csapatbajnoki címet” – nyilatkozta a vasárnapi sikert követően Tölgyesi Előd, az ARAK akadémia vezetője és edzője. „Nem ez az első alkalom, hogy összetett bajnokok lehetünk, de ha jól emlékszem, most először sikerült úgy, hogy a lányoknál és a fiúknál is mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, ami különösen nagy büszkeség.”

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek Forrás: atletika.hu

Az ARAK UP Akadémia először nyert úgy csapatbajnokságot, hogy a fiúknál és a leányoknál is elsők lettek  •  Forrás: atletika.hu

A szakvezető elárulta, bár egy csapatbajnoki cím után nem szerencsés egy-egy nevet kiragadni, a válogatott tagságra pályázó székesfehérvári ötös, azaz Gimesi Kata (távolugrás), Gombolai Nóra (80 gát), Mohai Regina (300 gát), Zimmermann Lili (kalapácsvetés) és Lakatos András (rúdugrás) a várakozásoknak megfelelően vezére volt a csapatnak.

„Szeptember végén lesz számukra a következő válogatott viadal, remélhetőleg mindannyian ott lehetnek majd, és jó felkészülés volt számukra ez a csapatbajnokság. Ugyanakkor a többiekről sem szabad megfeledkeznünk, sok kiváló eredményünk volt, született számos egyéni csúcs, amely rengeteg pontot tett hozzá a győzelemhez” – zárta nyilatkozatát Tölgyesi Előd.

Összetettben az ARAK UP Akadémia mögött az – első nap után még azonos pontszámmal vezető –Ikarus BSE lett a második, míg az MVSI Miskolc a harmadik a 2018-as serdülő-csapatbajnokságon.

A részletes eredménylista ITT olvasható!

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS