Atlétika: megnyugtatta a 17 éves rúdugrót a felnőttbajnoki címe

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.13. 18:12
Címkék
Az MTK Budapest 17 éves rúdugrója, Nagy Marcell ejtett szót a felnőttbajnoki címéről és az idei céljairól.

Év elején 520 centiméterrel lett a rúdugrás fedett pályás felnőttbajnoka, ebből már sejteni lehetett, hogy szabadtéren is jó eséllyel indulhat az aranyéremért. Aztán a hosszabb szünet után elkezdődött a szezon, de nem beszélhettünk kiemelkedő eredményekről. Szabó Dezső tanítványa június vége óta öt versenyen indult, ám azokon az ötméteres szabadtéri egyéni csúcsát meg sem közelítette (4.81-ig jutott).

Nagy Marcell szabadtéren is felnőttbajnok lett rúdugrásban Fotó: mtk.hu/Hegedüs Gábor
Nagy Marcell szabadtéren is felnőttbajnok lett rúdugrásban Fotó: mtk.hu/Hegedüs Gábor

Nagy Marcell szabadtéren is felnőttbajnok lett rúdugrásban  •  Fotó: mtk.hu/Hegedüs Gábor

Egészen szombatig, amikor a 125. atlétikai magyar bajnokságon robbantott, és 510 centivel győzött. A dobogó legfelső fokához az kellett, hogy a címvédő Simonváros Csanád harmadik kísérletre teljesítse azt, amit az MTK Budapest 17 éves rúdugrója másodikra. Nagy Marcell nyilatkozott röviden a sikerről.

– Így kell formát időzíteni?

– Mondhatjuk. Bár kellett némi idő, amíg visszanyertem. Általában visszafogottan szokott kezdődni a szezon, aztán egyszer csak megérkezik az áttörés.

– Mi hozta meg?

– Most jobban készültem fejben, és sikerült mindenre odafigyelnem. Valóban zavart, hogy az országos bajnokságot megelőző versenyeken nem jöttek össze az ugrásaim. Meguntam, és azt mondtam magamnak, most már elég volt, több ilyet nem engedhetek meg. Ha jól akarok szerepelni, akkor most, az év legfontosabb versenyén kell javítsak. Nagyon örülök, hogy sikerült.

– Izgalmas verseny volt. Belülről is?

– Igen. Végig húztuk egymást. Eléggé ismerem Csanádot, és tudtam, hogy át fogja nyomni harmadikra az 510-et, mert kemény srác, sosem hagyja magát. Aztán így maradt. Nekem szerencsém is volt aznap, hiszen ha hozzáértem a léchez vagy akármit csináltam vele, fönnmaradt. Sokszor meg is lepődtem, hogy nem esett le.

– Mostszabad elégedettnek lenni?

– Ez még csak a kezdet. Most kellett, hogy a fedett pálya után újra nyerjek, mert ez visszaigazolás, mégsem vagyok olyan rossz formában. Elhallgatott bennem a vészharang, és meg is nyugodtam valamelyest. Innen már csak felfelé gondolkodom.

– Mennyire?

– A hétvégén az országos juniorbajnokságon lesz alkalmam javítani. Ismét koncentráltnak kell legyek, mert az biztos, hogy a többiek is szívják magukat. A tervem az, hogy 520-at vagy 530-at ugorjak, de még ebben az évben az 540 centin is túl akarok lendülni.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik