Atlétika: a 20 éves Farkas Petra távolban a felnőtt-vb-re ugrott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 21:00
Címkék
A Budapesti Honvéd 20 éves távolugrója, Farkas Petra egyéni csúcsot javított az országos bajnokságon, eredménye pedig éppen annyi, amennyi a szeptember végi dohai felnőtt-világbajnoksághoz kell.

Egy centivel se többet! Gondolta a Budapesti Honvéd 20 éves távolugrója, Farkas Petra a 124. magyar országos bajnokság eső miatt vasárnapról keddre csúszott versenynapján. Szenczi László tanítványa a budapesti fináléban elképesztő egyéni csúccsal, 6.72 méterrel lett ezüstérmes (a 6.77-es egyéni csúccsal 15. magyar bajnoki címét nyerő dr. Nguyen Anasztázia mögött) ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy indulhat az őszi katari felnőtt-világbajnokságon, amelyre centire ennyi volt a nevezési szint.Farkas Petra a 124. magyar országos bajnokság eső miatt vasárnapról keddre csúszott versenynapján. Szenczi László tanítványa a budapesti fináléban elképesztő egyéni csúccsal, 6.72 méterrel lett ezüstérmes (a 6.77-es egyéni csúccsal 15. magyar bajnoki címét nyerő dr. Nguyen Anasztázia mögött) ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy indulhat az őszi katari felnőtt-világbajnokságon, amelyre centire ennyi volt a nevezési szint.

 

Farkas Petra ezüstérmes lett a svédországi U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MASZ
Farkas Petra ezüstérmes lett a svédországi U23-as Európa-bajnokságon Forrás: MASZ

Farkas Petra teljesítette a világbajnoki szintet • Forrás: MASZ

 

Petra július közepén a svédországi Gävle városában rendezett U23-as Európa-bajnokságon már megmutatta, milyen jól sikerült a felkészülése, hiszen a döntőben egyedüliként ugrott egyéni rekordot (6.55), és az akkor is a második helyre volt elég. Az akkori ugrása miatt nem bosszankodhat, bár az új csúcs is egy centivel rövidebb, mint a Svédországban győztes francia lányé, annak viszont kimondottan örülhet, hogy ezzel a teljesítménnyel egy helyet javít az U23-as európai ranglistán, és feljön a harmadik helyre.

Ha Petra így folytatja, hamarosan megdőlhet az U23-as magyar csúcs is, amit Vanyek Zsuzsa ugrott 37 esztendeje – ehhez már csak 7 centire van szüksége.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik