Atlétika: 18 éves lány 19 éves rekordot döntött meg a Rába-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 21:48
Címkék
Klekner Hanga Csenge, a Debreceni Sportiskola versenyzője új junior országos csúcsot ugrott a Rába-kupán. A 18 éves lány Juhász Fanni 1999 óta fennálló rúdugró rekordját adta át a múltnak szombaton.

K. N.− utanpotlassport.huAz U18-as atléták számára július elején Európa-bajnokságot rendeznek Győrben. A felkészülés jegyében ezen a hétvégén a felnőtt, U23-as és junior összetett bajnokság mellett megrendezik a Rába-kupát is a győri Olimpiai Sportparkban,K. N.− utanpotlassport.huAz U18-as atléták számára július elején Európa-bajnokságot rendeznek Győrben. A felkészülés jegyében ezen a hétvégén a felnőtt, U23-as és junior összetett bajnokság mellett megrendezik a Rába-kupát is a győri Olimpiai Sportparkban,

Klekner Hanga Csenge jóvoltából a szombati napon köddé vált Juhász Fanni 1999 óta fennálló junior országos rúdugrócsúcs, hiszen a Debreceni Sportiskola 18 éves versenyzője négy centiméterrel túlszárnyalta az eddigi 411 centiméteres rekordot. Hanga egyébként remek formában van, az év elején ugyanis ugrott már 412 centit, amivel Erős Enikő ugyancsak 411 centis fedettpályás rekordját adta át a múltnak.

Ideális körülmények fogadtál az atlétákat Győrben Forrás: Győri Atlétikai Klub
Ideális körülmények fogadtál az atlétákat Győrben Forrás: Győri Atlétikai Klub

Ideális körülmények fogadtál az atlétákat Győrben  •  Forrás: Győri Atlétikai Klub

Lengyák György, az utánpótlásért felelős szakember a nap végén Hanga teljesítménye mellett több nevet is kiemelt.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a 2000-res születésű Salamon András, aki 749 centis távolugrásával egyéni legjobbat ugrott és a harmadik helyen zárt. A szintén juniorkorú Kőszegi Mira 400 gáton repesztett egyéni legjobbat, 1:00.75-ös idővel, amellyel teljesítette a junior Európa-bajnokság nevezési szintjét is. Küön ki kell emelnük, hogy több mint egy másodperces előnnyel ért célba a második helyezett, nála egy évvel idősebb Molnár Janka előtt.

Ugyancsak kiemelkedő eredményt ért el a szintén juniorkorú Wahl Zoltán 200 méteren. A Budafok versenyzője 21.66 másodperces egyéni csúcsot futott. A hazai környezetben versenyző, 2002-es születésű Simon Virágugyanezen a távon süvített 24.94-es egyéni csúcsot.

A serdülő korosztályban a 2004-es születésű Brunner Hugó ért el remek, 618 centiméteres távolugró eredményt, a 300 méteres gátfutásban pedig a nála egy évvel idősebb Soos Levente ért célba 39.71 alatt.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik