Asztalitenisz: több magyar versenyző továbbjutott az utánpótlás Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 20:32
Címkék
A magyar válogatottnak közepesen sikerült az első egyéni versenynap a kolozsvári utánpótlás asztalitenisz Európa-bajnokságon. Egyesben és vegyes párosban is szép számmal akadtak magyar továbbjutók, szombaton tovább menetelhetnek a csapatverseny után javításra készülő játékosaink.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huCsütörtökön befejeződött az igencsak mérsékelt magyar szereplést hozó csapatverseny a kolozsvári utánpótlás asztalitenisz Európa-bajnokságon. A legjobban a tizenkettedik helyre befutó fiú serdülőcsapat szerepelt, míg az ifi leányoknak nem sikerült az élvonalba jutás.Munkatársunktól – utanpotlassport.huCsütörtökön befejeződött az igencsak mérsékelt magyar szereplést hozó csapatverseny a kolozsvári utánpótlás asztalitenisz Európa-bajnokságon. A legjobban a tizenkettedik helyre befutó fiú serdülőcsapat szerepelt, míg az ifi leányoknak nem sikerült az élvonalba jutás.

Az András Csaba, Harasztovich Fanni vegyes páros sikerrel vette az első akadályt Forrás: MOATSZ
Az András Csaba, Harasztovich Fanni vegyes páros sikerrel vette az első akadályt Forrás: MOATSZ

Az András Csaba, Harasztovich Fanni vegyes páros sikerrel vette az első akadályt  •  Forrás: MOATSZ

Pénteken már az egyéni versenyszámok kezdődtek a kolozsvári korosztályos kontinensviadalon. Valamennyi versenyzőnk asztalhoz is állt a nap folyamán.

Jól startoltak a mieink, egyesben hat fiatal kezdte el, közülük öten viszonylag magabiztosan léptek a következő körbe. Egyedül az ifjúságiak mezőnyében induló Nagypál Márta búcsúzott, már a 128 közé jutásért játszott az ukrán Anasztaszija Jepifanceva ellen, akitől 4:2-es vereséget szenvedett.

A párosok küzdelmében mindössze Molnár Dávid és Terék Norbert kettőse szerepelt. A papírformának megfelelően nem is okozott gondot a Rusztemovszki, Chrysostomou macedón-ciprusi duó.

A vegyes párosok versengésében ellenben már pénteken az összes magyar ütőt ragadott. Stílszerűen vegyesen szerepeltek a magyarok. Kilencből négy magyar egység jutott tovább, köztük az ifik között szereplő, talán legtöbbre hivatott András Csaba, Harasztovich Fanni kettős.

Szombatonfolytatódnak az egyéni küzdelmek, immár egyesben is valamennyi versenyzőnk bekapcsolódik a csatározásokba.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
Ifjúságiak. Fiúk. Egyes. A 128 közé jutásért:
Molnár Dávid–Harea (moldáv) 4:0, Terék Norbert–Moullet (svájci) 4:1, Both Olivér–Promberger (osztrák) 4:1
Páros. A 64 közé jutásért:
Molnár, Terék– Rusztemovszki, Chrysostomou (macedón, ciprusi) 3:0
Leányok. Egyes. A 128 közé jutásért:
Nagypál Márta–Jepifanceva (ukrán) 2:4, Fejős Anna–Andornova (bolgár) 4:2
Vegyes páros. A 128 közé jutásért:
Molnár, Nagypál–Thillen, Barbosa (luxemburgi) 3:1; A 64 közé jutásért: Juhász Patrik, Fejős–Walaszek, Miklaszewszka (lengyel) 1:3, Molnár, Nagypál–Volin, Oprea (orosz, román) 3:1, Terék, Menkő Veronika–Haug, Wetzel (norvég) 2:3, András Csaba, Harasztovich Fanni–Seker, Kahraman (török) 3:2, Both, Dari Helga–Ruiz, Fernandez (spanyol) 0:3
Serdülők. Leányok. Egyes. A 128 közé jutásért: Tanács Nóra–Kettler (osztrák) 4:1.
Vegyes páros. A 64 közé jutásért: Huzsvár Erik, Tölgyes Dorottya–McLaughlin, Earley 3:1, Balogh Bence, Adamik Csenge–Rizsov, Brinza (orosz, moldáv) 0:3, Ócsai Máté, Tanács Nóra–Madesis, Fotiadou (görög) 2:3, Hőgye Dániel, Volentics Anna–De Boer, Van der Venne (holland) 3:1

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik