HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.07 13:35 Frissítve: 2019.01.07 13:44

Asztalitenisz: remeklő magyarok az újoncok nemzetközi bajnokságán

Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a hazai fiatalok a hétvégén az angyalföldi Láng Sportcentrumban rendezett újonc magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon. A csapatversenyben a fiúk között a Szántosi Dávid és Kizakisz Georgiosz Nikolaosz alkotta gárda aranyérmet, míg a leányok mezőnyében a Tanács Nóra, Molnár Kendra kettős ezüstöt szerzett. Az U13-as korosztály egyesküzdelmeiben pedig Szántosi és Molnár egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

M. Sz. utanpotlassport.hu Péntektől vasárnapig az asztaliteniszé volt a főszerep az angyalföldi Láng Sportcentrumban, ahol az újoncok magyar nemzetközi bajnokságát rendezték. A már hagyományosnak tekinthető esemény azért is fontos a fiatal pingpongosok fejlődésének szempontjából, mivel ennek a korosztálynak nincs hivatalos nemzetközi küzdelme, így lényegében erőfelmérőként is funkcionál, ahol a szövetségi kapitányok szembesülhetnek azzal, hol tartanak a játékosaik. Az újoncokat is irányító szakvezető, a  serdülő leányválogatott szövetségi trénere, Lindner Ádám értékelte a küzdelmeket.

A csapatverseny győztesei: Szántosi Dávid, Tanács Nóra, Molnár Kendra, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz Forrás: MOATSZ

A csapatverseny győztesei: Szántosi Dávid, Tanács Nóra, Molnár Kendra, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz  •  Forrás: MOATSZ

„Azért jó ez a verseny, mert itt egy picit fel lehet mérni, hogy hol tartunk a nemzetközi mezőnyhöz képest, látjuk azt, hogy a külföldiek milyen játékszínvonalat képviselnek. A játékosok fejlődésének szempontjából pedig kétségtelen, hogy hasznos, hiszen a versenykörülmények által egyre rutinosabbak lesznek.

Az első napon, pénteken a csapatversenyszámokat bonyolították le. Ám csak az U13-as korosztályban hirdettek győztest. A fiúk mezőnyében negyvenhat, a lányok között harmincnyolc csapat adta le a nevezését, azaz igencsak népes mezőny gyűlt össze az új év első nemzetközi viadalára. Szombaton és vasárnap pedig az egyesküzdelmek következtek, amikor kettéosztották a mezőnyt, az U13-asok és az U11-esek között külön értékelték az eredményeket. A fiúknál összesen százöten, a lányok mezőnyében pedig hatvannyolcan álltak asztalhoz.

Nagyszerűen menetelt a csapatversenyben a Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz kettős, amely meg sem állt a döntőig ‒ igaz, az elődöntőben a szlovákok ellen eléggé megszenvedtek. A 3:2-es győzelem után a franciák már nem okoztak nehézséget a fináléban, és a fiúk 3:0-s eredménnyel megnyerték a számot.

A Tanács Nóra, Molnár Kendra alkotta együttes is a döntőig menetelt a leányok versenyében, ám ott nem jött össze a bravúr a franciák elsőszámú alakulata ellen, így a mieinknek be kellett érniük az ezüsttel.

Az egyesküzdelmekben is könyvelhettünk el nagy sikereket, hiszen az U13-asok versenyében a fiúk között Szántosi Dávid, a leányok mezőnyében pedig Molnár Kendra diadalmaskodott.

ÚJONC MAGYAR NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI
Csapatverseny
Fiúk: 1. Magyarország I. (Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz); 2. Franciaország; 3. HeTTV I., Szlovákia I.
Leányok: 1. Franciaország; 2. Magyarország I. (Tanács Nóra, Molnár Kendra); 3. Azerbajdzsán, ACS Dumbravita / TTC Beuren
Egyes
U13 Fiú: 1. Szántosi Dávid; 2. Luis Kraus (német); 3. Lei Balázs, Martin Frøseth (norvég)
U13 Leány: 1. Molnár Kendra; 2. Brenda Rühmkorff (német); 3. Laura Klimek (német), Müller Evelin
U11 Fiú: 1. Luca Trascu (francia); 2. Petr Hodina (cseh); 3. Juliar Rzihauschek (osztrák), Patrick-Christian Podar (román)
U11 Leány: 1. Faustyna Stefanska (német); 2. Arzu Aslanova (azerbajdzsán); 3. Léana Hochart (francia), Sophie Barcsai (angol)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.