utanpotlassport.hu 2019.02.11 09:13 Frissítve: 2019.02.11 19:22

Asztalitenisz: rekordlétszám a Molnár János-emlékversenyen

Ötből három korosztályban magyar siker született a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen. A BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának nagy hagyományú nemzetközi viadalán idén minden korábbinál többen indultak el.

M. Sz. utanpotlassport.hu Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az idén a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának szervezésében a Molnár János-emlékversenyt, amelyen öt korosztályban – U11, U12, U13, serdülő és ifjúsági – mérették meg magukat a fiatalok. A nemzetközi viadal ezúttal is méltó megemlékezés volt Molnár Jánosra, a vasutasok 24 évvel ezelőtt – serdülő ranglista-versenyre utazás közben – tragikus körülmények között, 13 éves korában elhunyt versenyzőjére. A vendéglátók nagy örömére idén először kínai fiatalok is asztalhoz álltak a Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz-iskolája és a BVSC-Zugló együttműködésének első lépéseként. Február 4-én nagy érdeklődés mellett a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor aranytrió közreműködésével jelentették be a szerződés megkötését.

Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolájának tagjaival a BVSC asztalitenisz-termében Forrás: MTI/Kovács Tamás

Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz-iskolájának tagjaival a BVSC termében  •  Forrás: MTI/Kovács Tamás

A négynapos program az újoncok küzdelmeivel indult , és a a sportág hazai kedvelőinek nagy örömére a három kategóriából  – U11, U12 és U13 – kettőben magyar fiatal állhatott a dobogó tetejére. A legfiatalabbak között a kínai Vang Zsuj-han, a 12 évesek mezőnyében a szekszárdi Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, míg a 13 esztendőseknél a szarvasi Szántosi Dávid diadalmaskodott.

A serdülők versenyében taroltak az ugyancsak első ízben induló ausztrálok. Nicholas Lum és Finn Luu játszotta a döntőt, amelyet 3:2-es összesítésben Lum nyert meg. A dobogó harmadik fokára az elődöntőben búcsúzó zuglói Krebs Levente és a kínai Liu Jun állhatott fel.

Ha az U15-ös mezőnyben ausztrál egyeduralomról beszélhetünk, nem túlzás azt állítanunk, hogy az ifjúságiak között a magyarok szerepeltek lehengerlően. A finálét a zuglói Both Olivér és a ceglédi Ócsai Máté játszotta, csatájukat Both könnyedén, 3:0-ra nyerte. A bronzérem a szintén vasutas Terék Norbert és az egy korosztállyal lejjebb már ezüstérmet szerzett ausztrál Finn Luu nyakába került.

A kérdésre, hogy huszonötödször is meg lesz-e rendezve a nívós verseny, a szakosztály-igazgató, Herendi Iván azt felelte honlapunknak: „Egyelőre nem tudok biztatót mondani, mert nagy veszélyben van a szakosztály, komoly problémáink adódtak a támogatással. Ha rajtunk múlik, mindenképpen, hiszen ennek a viadalnak közösségformáló és összetartó ereje is van.”

A MOLNÁR JÁNOS-EMLÉKVERSENY DOBOGÓSAI
U11: 1. Vang Zsuj-Han (kínai); 2. Ji Li-zsan; 3. Eunbin Ahn (német), Natanel Abramov (izraeli)
U12: 1. Kizakisz Georgiosz Nikolaosz; 2. Vang Li-haoan (kínai); 3. Uri Almor (izraeli), Lei Balázs
U13: 1. Szántosi Dávid; 2. Hu Kuan-ju (kínai); 3. Eitay Shusan (izraeli), Vang Li-Haoan (kínai)
U15: 1. Nicholas Lum (ausztrál); 2. Finn Luu (ausztrál); 3. Krebs Levente, Liu Jun (kínai)
U18: 1. Both Olivér; 2. Ócsai Máté; 3. Terék Norbert, Finn Luu (ausztrál)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.