Asztalitenisz: öt nap, egy bronz a szombathelyi mérleg

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 19:01
Címkék
Öt napon át az asztaliteniszé volt a főszerep Szombathelyen, ugyanis szerdától vasárnapig a helyi Savaria Arénában rendezték meg a nemzetközi ifjúsági és serdülőbajnokságot, amely az utánpótlás-korosztályok kiemelt versenyeinek egyike volt. A viadalon azonban nem sikerült igazán az áttörés, egyetlen érmet szerzett a népes magyar sereg, igaz, a fiatalokat tekintve a sportág krémje gyűlt össze a vasi fővárosban. „Nehéz dolgunk volt az elődöntőben a kínaiak ellen, az elején még partiban voltunk, de a végére elbizonytalanodtunk, és ennek eredményeképpen kikaptunk” ‒ nyilatkozta Harasztovich Fanni, aki a német Laura Tiefenbrunnerrel szerzett bronzérmet párosban.

M. Sz.utanpotlassport.hu November 7. és 11. között a szombathelyi Savaria Arénában rendezték meg az ifjúsági és serdülő asztaliteniszezők kiemelt nemzetközi versenysorozatának legújabb állomását. Erős mezőny gyűlt össze a vasi fővárosban: Ázsiából, a tengerentúlról és Európából egyaránt érkeztek játékosok. A magyarok közül huszonegy fiú és húszlány vágott neki a versenynek, kisebb-nagyobb sikerrel.M. Sz.utanpotlassport.hu November 7. és 11. között a szombathelyi Savaria Arénában rendezték meg az ifjúsági és serdülő asztaliteniszezők kiemelt nemzetközi versenysorozatának legújabb állomását. Erős mezőny gyűlt össze a vasi fővárosban: Ázsiából, a tengerentúlról és Európából egyaránt érkeztek játékosok. A magyarok közül huszonegy fiú és húszlány vágott neki a versenynek, kisebb-nagyobb sikerrel.

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen Forrás: MOATSZ
Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen Forrás: MOATSZ

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában rendezett nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen  •  Forrás: MOATSZ

Az ifjúsági korosztály küzdelmeivel kezdődött a program, és ebben a mezőnyében született a legjobb magyar eredmény. A 17 éves Harasztovich Fanni és a német Laura Tiefenbrunner duója bronzérmet szerzett párosban, miután 3:2-re kikapott a kínai Yuqi Li, Yiyun Yang kettőstől az elődöntőben.

„Nehéz dolgunk volt a legjobb négy között, az elején még partiban voltunk, de a végére elbizonytalanodtunk, és ennek eredményeképpen kikaptunk ‒ nyilatkozta Harasztovich a verseny után. ‒ Laurával most játszottunk először együtt, az elején adódtak nehézségek, de a végére, úgy gondolom, sikerült összehangolódnunk. Fontos volt, hogy érezzem a mozgását, neki pedig meg kellett szoknia, hogy balkezes vagyok.”

András Csabának és Both Olivérnek is megvolt a sansza az elődöntőbe jutásra, de a kínai Yantao Cao, Guodong Liang duó 3:1-re felülmúlta őket a legjobb nyolc között. Egyesben pedig a harminckettő között „véreztek el” a mieink: Huzsvár Erik, Both Olivér, Juhász Patrik és Harasztovich Fanni.

A csapatversenyben az Adamik Csenge és Tölgyes Dorottya alkotta alakulat jutott legtovább, a negyeddöntőig, ahol a mieink az egyiptomi Farida Badawytól és Hend Fathytól szenvedtek 3:1-es vereséget. A serdülőmezőnyt tekintve kevésbé lehet kiemelni játékosokat: Huzsvár Erik és Ócsai Máté jutott a legtovább egyesben, a nyolcaddöntőig, csakúgy, mint párosban Krebs Levente és Fehér Balázs, valamint Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge. Lindner Ádám, a serdülő leányválogatott szövetségi edzője értékelt honlapunknak:

„A múlt héten a két lány (Tölgyes és Adamik ‒ a szerk.) ezüstérmet szerzett Szlovákiában a csapatversenyben, bár hozzá kell tenni: gyengébb mezőnyben. Az egy fantasztikus siker volt, és bíztunk benne, hogy hazai közönség előtt sikerül megismételni. Szombathelyen már a főtáblára kerülés is borzasztó nehéz volt, hiszen kiváló játékosok gyűltek össze. Elmaradt a bravúr, de egyáltalán nincs miért szégyenkeznünk, hiszen sikerült helytállni az erős mezőnyben.”

Lindner a rendre szépen teljesítő Tölgyes Dorottyáról is szót ejtett.

„Ott van a kontinens élvonalában, ez nem is kérdés. Ebből kifolyólag mindenekelőtt az Európa-bajnokságra kell felkészülnünk, és ott elérni egy szép eredményt, hogy aztán az ázsiai versenyzőkkel szemben is fel tudjuk venni a kesztyűt, hiszen ők jelenleg előrébb tartanak a sportágban.”

A részletes eredmények és a napi összefoglalóink itt tekinthetők meg:
Első nap
Második nap
Harmadik nap
Negyedik nap
Ötödik nap

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik