HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.08 20:46 Frissítve: 2018.11.08 20:49

Asztalitenisz: ma a Harasztovich, Tiefenbrunner duó jutott legtovább

A magyar ifjúsági asztaliteniszezőknek a legjobb harminckettő jelentette a végállomást a Szombathelyen zajló nemzetközi utánpótlásverseny egyes számában. Párosban azonban elkönyvelhetünk szép sikert, ugyanis Harasztovich Fanni és a német Laura Tiefenbrunner duója kiválóan helytállt, és a legjobb négy között döntőszettben kapott ki a kínai Yang és Li kettősétől. Pénteken a csapatversenyek, míg szombattól a serdülőkorosztály küzdelmei lesznek terítéken.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu A szombathelyi Savaria Arénába kilátogató nézők már délelőtt árgus szemekkel figyelhették a hazai rendezésű nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyt, ugyanis Harasztovich Fanni és a német Laura Tiefenbrunner elődöntőt játszott az ifjúsági korosztály páros viadalában. A bravúr ugyan nem sikerült a jóval esélyesebb kínai Yang, Li duó ellen, de Harasztovichék így is elégedettek lehetnek, hiszen kiválóan helytálltak a szoros, 3:2-re végződő párharcon.

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen Forrás: MOATSZ

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen  •  Forrás: MOATSZ

A mai napon azonban többen voltak érdekeltek egyesben: a fiúk mezőnyében András Csaba, Juhász Patrik, Both Olivér és Huzsvár Erik, míg a hölgyek között Harasztovich Fanni, Dari Helga és Menkő Veronika mérette meg magát, először a legjobb 64 között. Az erősebbik nemnél András kivételével mindenki, a gyengébbiknél csak Harasztovich tudta sikerrel venni az akadályt, és jutott tovább.

A nyolcaddöntőbe jutással már jobban meggyűlt a baja a mieinknek, olyannyira, hogy egyetlen magyar fiatal sem jutott tovább ‒ bár tegyük hozzá, egészen erős mezőny gyűlt össze Szombathelyen. Huzsvárt a francia Bardet búcsúztatta 4:0-val, Bothot az orosz Katsman 4:1-el, Juhászt a japán Kashiwa 4:0-val, míg Harasztovichot a román Plaian szintén 4:0-val.

Pénteken a serdülőkorosztállyal kiegészülve a csapatversenyekkel folytatódik a program, majd szombattól a fiatalabbak egyes és páros számai következnek.

A SZOMBATHELYI NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ-VERSENYEN RÉSZTVEVŐ MAGYAR JÁTÉKOSOK CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNYEI
Ifjúsági fiú. Egyes.
Egyenes kieséses szakasz. A 32 közé kerülésért: Jakub Witkowski (lengyel)‒András Csaba 4:2, Juhász Patrik‒Jakov Jakelic (horvát) 4:0, Both Olivér‒Myshaal Sabhi (francia) 4:2, Huzsvár Erik‒Marc Gutierrez (spanyol) 4:0. Nyolcaddöntőbe jutásért: Lilian Bardet (francia)‒Huzsvár Erik 4:0, Both Olivér‒Lev Katsman (orosz) 1:4, Juhász Patrik‒Takeru Kashiwa (japán) 0:4
Ifjúsági leány. Egyes.
Egyenes kieséses szakasz. A 32 közé kerülésért: Dari Helga‒Elizabet Abraamian (orosz) 1:4, Haruna Ojio (japán)‒Menkő Veronika 4:0, Harasztovich Fanni‒Klara Bardac (horvát) 4:0. Nyolcaddöntőbe jutásért: Harasztovich Fanni‒Tania Plaian (román) 0:4
Páros.
Döntőbe jutásért: Yuqi Li‒Yiyun Yang (kínai)‒Harasztovich Fanni, Laura Tiefenbrunner (német) 3:2

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS