HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.08 20:46 Frissítve: 2018.11.08 20:49

Asztalitenisz: ma a Harasztovich, Tiefenbrunner duó jutott legtovább

A magyar ifjúsági asztaliteniszezőknek a legjobb harminckettő jelentette a végállomást a Szombathelyen zajló nemzetközi utánpótlásverseny egyes számában. Párosban azonban elkönyvelhetünk szép sikert, ugyanis Harasztovich Fanni és a német Laura Tiefenbrunner duója kiválóan helytállt, és a legjobb négy között döntőszettben kapott ki a kínai Yang és Li kettősétől. Pénteken a csapatversenyek, míg szombattól a serdülőkorosztály küzdelmei lesznek terítéken.

M. Sz.utanpotlassport.hu A szombathelyi Savaria Arénába kilátogató nézők már délelőtt árgus szemekkel figyelhették a hazai rendezésű nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyt, ugyanis Harasztovich Fanni és a német Laura Tiefenbrunner elődöntőt játszott az ifjúsági korosztály páros viadalában. A bravúr ugyan nem sikerült a jóval esélyesebb kínai Yang, Li duó ellen, de Harasztovichék így is elégedettek lehetnek, hiszen kiválóan helytálltak a szoros, 3:2-re végződő párharcon.

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen Forrás: MOATSZ

Erős mezőny gyűlt össze a szombathelyi Savaria Arénában zajló nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen  •  Forrás: MOATSZ

A mai napon azonban többen voltak érdekeltek egyesben: a fiúk mezőnyében András Csaba, Juhász Patrik, Both Olivér és Huzsvár Erik, míg a hölgyek között Harasztovich Fanni, Dari Helga és Menkő Veronika mérette meg magát, először a legjobb 64 között. Az erősebbik nemnél András kivételével mindenki, a gyengébbiknél csak Harasztovich tudta sikerrel venni az akadályt, és jutott tovább.

A nyolcaddöntőbe jutással már jobban meggyűlt a baja a mieinknek, olyannyira, hogy egyetlen magyar fiatal sem jutott tovább ‒ bár tegyük hozzá, egészen erős mezőny gyűlt össze Szombathelyen. Huzsvárt a francia Bardet búcsúztatta 4:0-val, Bothot az orosz Katsman 4:1-el, Juhászt a japán Kashiwa 4:0-val, míg Harasztovichot a román Plaian szintén 4:0-val.

Pénteken a serdülőkorosztállyal kiegészülve a csapatversenyekkel folytatódik a program, majd szombattól a fiatalabbak egyes és páros számai következnek.

A SZOMBATHELYI NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ-VERSENYEN RÉSZTVEVŐ MAGYAR JÁTÉKOSOK CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNYEI
Ifjúsági fiú. Egyes.
Egyenes kieséses szakasz. A 32 közé kerülésért: Jakub Witkowski (lengyel)‒András Csaba 4:2, Juhász Patrik‒Jakov Jakelic (horvát) 4:0, Both Olivér‒Myshaal Sabhi (francia) 4:2, Huzsvár Erik‒Marc Gutierrez (spanyol) 4:0. Nyolcaddöntőbe jutásért: Lilian Bardet (francia)‒Huzsvár Erik 4:0, Both Olivér‒Lev Katsman (orosz) 1:4, Juhász Patrik‒Takeru Kashiwa (japán) 0:4
Ifjúsági leány. Egyes.
Egyenes kieséses szakasz. A 32 közé kerülésért: Dari Helga‒Elizabet Abraamian (orosz) 1:4, Haruna Ojio (japán)‒Menkő Veronika 4:0, Harasztovich Fanni‒Klara Bardac (horvát) 4:0. Nyolcaddöntőbe jutásért: Harasztovich Fanni‒Tania Plaian (román) 0:4
Páros.
Döntőbe jutásért: Yuqi Li‒Yiyun Yang (kínai)‒Harasztovich Fanni, Laura Tiefenbrunner (német) 3:2

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.