Asztalitenisz: két érem már megvan a hodoníni utánpótlás-bajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.17. 10:40
Címkék
Még zajlik ugyan az asztaliteniszezők cseh nemzetközi utánpótlás-bajnoksága – a serdülő egyes és páros számokat rendezik az utolsó napon –, de két érmet már biztosan hazahoznak fiataljaink. Az ifjúsági fiúcsapat ezüst-, a serdülő leányegyüttes pedig bronzéremmel zárta a küzdelmeket Hodonínban. „Nagyon akartuk ezt a sikert, és ez, valamint a most meglévő, kiváló összhang volt a kulcs”– nyilatkozta honlapunknak a 16 éves, ezüstérmes András Csaba.

M. Sz.utanpotlassport.hu Amint arról már beszámoltunk, szerdától a csehországi Hodonínban fogtak (és ma még fognak) ütőt az utánpótláskorú asztaliteniszezők a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán. A viadalt összesen tizenhét magyar résztvevővel rendezték meg, akik idáig két érmet szereztek, mindkettőt a csapatversenyben.M. Sz.utanpotlassport.hu Amint arról már beszámoltunk, szerdától a csehországi Hodonínban fogtak (és ma még fognak) ütőt az utánpótláskorú asztaliteniszezők a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán. A viadalt összesen tizenhét magyar résztvevővel rendezték meg, akik idáig két érmet szereztek, mindkettőt a csapatversenyben.

Az ifjúsági fiúk csapatversenyének dobogósai, második helyen az András, Both, Juhász trió Forrás: MOATSZ
Az ifjúsági fiúk csapatversenyének dobogósai, második helyen az András, Both, Juhász trió Forrás: MOATSZ

Az ifjúsági fiúk csapatversenyének dobogósai, második helyen a magyar alakulat  •  Forrás: MOATSZ

A serdülő leányegyüttes jóvoltából bronzos helyezésnek örülhettünk. Tölgyes Dorottya, Balogh Kíra és Adamik Csenge triója ugyanis három győzelemmel csoportgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé. Ott a walesieket 3:1-re verte meg, az elődöntőben pedig az aranyérmes románokkal szemben búcsúzott, 3:1-es vereséggel.

Nagyobb sikert könyveltek el azonban az ifjúsági fiúk, és nemcsak a megszerzett ezüstérem miatt, hanem azért is, mert az elődöntőben a nagy játékerőt képviselő, akontinens közvetlen élmezőnyéhez tartozó, jóval esélyesebbnek számító oroszokat sikerült felülmúlniuk. Nem is akárhogy! Az András Csaba, Juhász Patrik, Both Olivér alkotta gárda 3:0-ra intézte el a Moskov, Grebnyev, Bokov hármast. A fiúk egyébként két sima győzelemmel vették a csoportkört, majd a negyeddöntőben annál nagyobb csatában jutottak túl a szerbeken. Az elődöntőben lemosták a már említett oroszokat (3:0), a döntőben viszont a belgák már túl nagy falatnak bizonyultak (1:3).

„Remekül éreztem magam az egész verseny alatt. Nagy siker ez nekünk, hiszen az ifjúsági korosztályban egyáltalán nem egyszerű dobogóra állni. Pontosan emiatt a legnehezebb talán az volt, hogy minden meccsen maximálisan kellett koncentrálni, hiszen egyetlen hiba, és vége a versenynek... Jól kellett játszani, és ezt a szintet végig tartani. Szerintem a siker kulcsa ezúttal a remek összhang és a hatalmas akaraterő volt”– nyilatkozta honlapunknak Csehországból a BVSC-Zugló 16 éves kiválósága, András Csaba, aki egyesben a nyolcaddöntőben búcsúzott a lengyel Kulczycki ellen.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik