HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.19 17:47 Frissítve: 2018.11.19 17:59

Asztalitenisz: Juhász és Harasztovich nyerte a top24-bajnokságot

Hétvégén rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot, amelyen a korosztály legjobb asztaliteniszezői vettek részt. A fiúk között – András Csaba hiányában – Juhász Patrik diadalmaskodott, megelőzve Huzsvár Eriket és a harmadik pozíciót megszerző Terék Norbertet, míg a leányok versenyében Harasztovich Fanni győzött Dari Helga és Drabant Anita előtt.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton és vasárnap rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot a budapesti Ormai László asztalitenisz-csarnokban, ahol a korosztály legjobbjai álltak asztalhoz. A fiatal pingpongosok először hatfős selejtezőcsoportokban mérkőztek meg, majd az első két helyet megszerzők az 1-8., a harmadikak és negyedikek a 9-16., az ötödikek és hatodikak pedig a 17-24. pozíciókért folytatták tovább a küzdelmeket.

A végül második helyen végző Dari Helga (képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A végül második helyen végző Dari Helga (a képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

A fiúk mezőnyében Huzsvár Erik, Kishegyi Ákos, Terék Norbert, Juhász Patrik, Németh Márton, Hőgye Dániel, Both Olivér és Molnár Dávid jutott be a nyolc közé, ahol Juhász Patrik bizonyult a legjobbnak. A német TTC Wehrden versenyzője veretlenül nyerte meg a nívós bajnokságot. Mögötte az egy vereséggel záró Huzsvár Erik (KSI SE) és a háromszor betliző Terék Norbert (BVSC-Zugló) zárt a dobogón. A fiú utánpótláskorú játékosok között legeredményesebb András Csaba nem indult el a versenyen.

Nem volt veretlenül záró tizenéves a leányok között. A legjobb nyolc közé Harasztovich Fanni, Dari Helga, Phan Viola, Füle Kata, Fejős Anna, Nagypál Márta, Tölgyes Dorottya és Drabant Anita jutott be. A legnagyobb esélye a végső győzelemre a Statisztika PSC versenyzőjének, Harasztovich Fanninak volt, aki tett is róla, hogy beigazolódjon a papírforma. Egyedül klubtársa, Dari Helga tudta őt felülmúlni, aki viszont Fejős Annától és Drabant Anitától is vereséget szenvedett, így csak az ezüstérmet sikerült megkaparintania. A dobogó legalsó fokára a szintén statisztikás Phan Viola állhatott fel.

A versenysorozat az újoncok küzdelmeivel folytatódik hétvégén, majd december elején a serdülők méretik meg magukat.

AZ ORSZÁGOS IFJÚSÁGI FIÚ ÉS LEÁNY TOP 24-BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI
Fiúk: 1. Juhász Patrik (TTC Wehrden), 2. Huzsvár Erik (KSI SE), 3. Terék Norbert (BVSC-Zugló)
Leányok: 1. Harasztovich Fanni, 2. Dari Helga, 3. Drabant Anita (Statisztika PSC)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS