utanpotlassport.hu 2018.11.19 17:47 Frissítve: 2018.11.19 17:59

Asztalitenisz: Juhász és Harasztovich nyerte a top24-bajnokságot

Hétvégén rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot, amelyen a korosztály legjobb asztaliteniszezői vettek részt. A fiúk között – András Csaba hiányában – Juhász Patrik diadalmaskodott, megelőzve Huzsvár Eriket és a harmadik pozíciót megszerző Terék Norbertet, míg a leányok versenyében Harasztovich Fanni győzött Dari Helga és Drabant Anita előtt.

M. Sz.utanpotlassport.hu Szombaton és vasárnap rendezték meg az országos ifjúsági fiú és leány TOP 24-bajnokságot a budapesti Ormai László asztalitenisz-csarnokban, ahol a korosztály legjobbjai álltak asztalhoz. A fiatal pingpongosok először hatfős selejtezőcsoportokban mérkőztek meg, majd az első két helyet megszerzők az 1-8., a harmadikak és negyedikek a 9-16., az ötödikek és hatodikak pedig a 17-24. pozíciókért folytatták tovább a küzdelmeket.

A végül második helyen végző Dari Helga (képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon Forrás: MOATSZ

A végül második helyen végző Dari Helga (a képen) tudta csak megverni a győztes Harasztovich Fannit az ifjúsági top24-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

A fiúk mezőnyében Huzsvár Erik, Kishegyi Ákos, Terék Norbert, Juhász Patrik, Németh Márton, Hőgye Dániel, Both Olivér és Molnár Dávid jutott be a nyolc közé, ahol Juhász Patrik bizonyult a legjobbnak. A német TTC Wehrden versenyzője veretlenül nyerte meg a nívós bajnokságot. Mögötte az egy vereséggel záró Huzsvár Erik (KSI SE) és a háromszor betliző Terék Norbert (BVSC-Zugló) zárt a dobogón. A fiú utánpótláskorú játékosok között legeredményesebb András Csaba nem indult el a versenyen.

Nem volt veretlenül záró tizenéves a leányok között. A legjobb nyolc közé Harasztovich Fanni, Dari Helga, Phan Viola, Füle Kata, Fejős Anna, Nagypál Márta, Tölgyes Dorottya és Drabant Anita jutott be. A legnagyobb esélye a végső győzelemre a Statisztika PSC versenyzőjének, Harasztovich Fanninak volt, aki tett is róla, hogy beigazolódjon a papírforma. Egyedül klubtársa, Dari Helga tudta őt felülmúlni, aki viszont Fejős Annától és Drabant Anitától is vereséget szenvedett, így csak az ezüstérmet sikerült megkaparintania. A dobogó legalsó fokára a szintén statisztikás Phan Viola állhatott fel.

A versenysorozat az újoncok küzdelmeivel folytatódik hétvégén, majd december elején a serdülők méretik meg magukat.

AZ ORSZÁGOS IFJÚSÁGI FIÚ ÉS LEÁNY TOP 24-BAJNOKSÁG DOBOGÓSAI
Fiúk: 1. Juhász Patrik (TTC Wehrden), 2. Huzsvár Erik (KSI SE), 3. Terék Norbert (BVSC-Zugló)
Leányok: 1. Harasztovich Fanni, 2. Dari Helga, 3. Drabant Anita (Statisztika PSC)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.