Asztalitenisz: Huzsvár egyesben negyeddöntőig jutott Varasdon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.22. 18:03
Címkék
Kínai riválisát is legyűrte, ám a dobogóról végül lecsúszott Huzsvár Erik serdülő egyesben a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon, ám így is a KSI SE asztaliteniszezője lett az utolsó nap legjobb magyarja.

Bravúr után bravúrra készültek a serdülőkorú asztaliteniszezők a Varasdon zajló horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A Huzsvár Erik, Szántosi Dávid alkotta serdülő fiúcsapat egészen a döntőig menetelt szombaton, amikor csak a toronymagasan favorit kínaiak bizonyultak jobbnak.Huzsvár Erik, Szántosi Dávid alkotta serdülő fiúcsapat egészen a döntőig menetelt szombaton, amikor csak a toronymagasan favorit kínaiak bizonyultak jobbnak.

Huzsvár Erik kínai ellenfelét is legyőzte, végül a negyeddöntőig jutott Forrás: MOATSZ
Huzsvár Erik kínai ellenfelét is legyőzte, végül a negyeddöntőig jutott Forrás: MOATSZ

Huzsvár Erik kínai ellenfelét is legyőzte, végül a negyeddöntőig jutott  •  Forrás: MOATSZ

Az utolsó nap egyéni küzdelmeire Huzsvár és Szántosi mellett Kizakisz Nikolaosz, valamint Tanács Nóra és Volentics Anna maradt állva. Az ötös legrutinosabb tagja, a KSI SE pingpongosa, Huzsvár Erik menetelt a legtovább, egészen a legjobb nyolcig.

Előbb a papírformának megfelelően 3:1-re legyőzte a szlovák Kristian Uheriket, utána viszont kínai riválissal találkozott… A nyolcaddöntőben úgy látszott, a 2:0-as előny is kevés lehet, Jang Ku-long egyenlített, a döntő játszma viszont 11:9-cel újra Huzsváré lett.

Aztán az újabb bravúr elmaradt: a nyolc között a spanyol Daniel Berzosa jelentette a végállomást, aki 3:1-re múlta felül a magyar fiút. Huzsvár Szántosi oldalán párosban is a negyeddöntőig jutott, a kínai Lin Si-tong, Zsang Ming-hao duó 3:0-ra nyert.

A többiek egyesben korábban elköszöntek: Kizakisz Nikolaosz a legjobb 16, Volentics Anna a 32, Szántosi Dávid és Tanács Nóra pedig a 64 között búcsúzott.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik