Asztalitenisz: három korosztály az orosházi ranglistaversenyen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 13:42
Címkék
Három korosztályban, mindkét nemben hirdettek győztest az orosházi országos újonc és serdülő asztalitenisz ranglistaversenyen. A legfiatalabbak között Lei Balázs és Molnár Kendra, az U13-as korosztályban Szántosi Dávid és Hudák Dorina, a serdülők, vagyis az U15-ösök mezőnyében pedig Huzsvár Erik és Adamik Csenge diadalmaskodott.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén rendezték az orosházi országos asztalitenisz ranglistaversenyt, amelyen három korosztályban, mindkét nemben hirdettek győztes.M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén rendezték az orosházi országos asztalitenisz ranglistaversenyt, amelyen három korosztályban, mindkét nemben hirdettek győztes.

A legidősebbek, vagyis a serdülők között ‒ ahogy megszokhattuk ‒ a harminckettes főtáblán tizenhat kiemelt versenyző szerepelt. A döntőbe a KSI SE pingpongosa, Huzsvár Erik és a pécsiek tehetsége,Balogh Bence jutott be. Mindketten magabiztosan teljesítettek az odáig vezető úton: két-két szettet vesztettek csupán. A finálé azonban nem hozott szoros összecsapást, Huzsvár kegyelmet nem ismerve 3:0-ra diadalmaskodott. A 15 éves fiú és klubtársa, Straubinger Balázs ugyanakkor a páros versenyben némi meglepetésre kikapott az elődöntőben a végül aranyérmet szerző Szántosi Dávid, Kizakisz Georgisz Nikolaosz duótól, amely a végső csatában a Balogh Bence, Újvári Máté kettőst múlta felül 3:1 arányban.

A szarvasi Szántosi Dávid volt a legeredményesebb versenyző az orosházi országos ranglistaversenyen Fotó: Hegedűs Éva
A szarvasi Szántosi Dávid volt a legeredményesebb versenyző az orosházi országos ranglistaversenyen Fotó: Hegedűs Éva

A szarvasi Szántosi Dávid volt a legeredményesebb versenyző az orosházi országos ranglistaversenyen  •  Fotó: Hegedűs Éva

Az U15-ös leányok mezőnyében két serdülőválogatott asztaliteniszező vívta az aranycsatát: Adamik Csenge és Tanács Nóra. Nem is akármilyen izgalmak közepette, ugyanis az első két szettet Adamik nyerte viszonylag könnyedén, Tanács azonban egyenlíteni tudott. Aztán a végjátékra a tataiak tehetsége összekapta magát, és 11:8-ra behúzta a döntő szettet, ezzel megszerezve az aranyérmet. Az ezüst Tanácsé, a bronz Laskai Íriszé lett. Érdekesen alakult a páros verseny is, hiszen Tanács és Lei Eszter már a nyolcaddöntőben, míg Adamik és Jankus Dóra a negyeddöntőben búcsúzott. A győzelmet a Pad Franciska, Laskai Írisz duó szerezte meg, miután 3:2-re felülmúlta a fináléban az orosházi Varga Bernadett, Balogh Ágnes kettőst.

A serdülő fiúk páros versenyében diadalmaskodó Szántosi Dávid és Kizakisz Georgisz Nikolaosz játszotta a döntőt az U13-asok között. Szántosinak lényegesen nehezebb sorsolása volt, hiszen a fináléig vezető úton megmérkőzött az utóbbi időben remekül teljesítő Lei Balázzsal és a végül bronzérmet szerző Cseri Ádámmal is. Nem okozott neki nehézséget a Yorgos SE tehetsége sem: 3:0-ra megnyerte az aranycsatát. A leányok csatájában szoros ütközeteket vívtak a versenyzők. Végül „hazai”, orosházi siker született, ugyanis Hudák Dorina nyakába került a legfényesebb érem. Ádám Flóraa dobogó második, Czeglédi Dorka pedig a harmadik fokára állhatott fel.

A legfiatalabb mezőnyében a fiúk között Lei Balázs, a leányoknál pedig Molnár Kendra hódította el az aranyérmet.

OROSHÁZI ORSZÁGOS RANGLISTAVERSENY EREDMÉNYEI
Fiúk.
U15 egyes: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Balogh Bence (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club), 3. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE)
U15 páros: 1. Szántosi Dávid, Kizakisz Georgisz Nikolaosz (Szarvasi Körös ASE, Yorgos SE); 2. Balogh Bence, Újvári Máté (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, KSI SE); 3. Huzsvár Erik, Straubinger Balázs (KSI SE) és Krebs Levente, Fehér Balázs (BVSC-Zugló)
U13: 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), 2. Kizakisz Georgisz Nikolaosz (Yorgos SE), 3. Cseri Ádám (BVSC-Zugló)
U11: 1. Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 2. Cseri Ádám (BVSC-Zugló) 3. Varga Botond Zoltán (Magyar-Kínai Asztalitenisz Club) és Pálos Gergő (Mohácsi Torna Egylet 1888)
Leányok.
U15 egyes: 1. Adamik Csenge (Tatai Atlétikai Club), 2. Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 3. Laskai Írisz (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza)
U15 páros: 1. Laskai Írisz, Pad Franciska (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, Ajkai Bányász Sportkör); 2. Varga Bernadett, Balogh Ágnes (ASE Orosháza); 3. Volentics Anna, Czeglédi Dorka (Városi Sportegyesület Dunakeszi, Statisztika PSC) és Pelyva Boglárka, Sztanó Krisztina (Asztalitenisz SK Szeged)
U13: 1. Hudák Dorina (ASE Orosháza), 2. Ádám Flóra (Szekszárd Asztalitenisz Club), 3. Czeglédi Dorka (Statisztika PSC)
U11: 1. Molnár Kendra (Statisztika PSC), 2. Jakab Orsolya (Statisztika PSC), 3. Molnár Liza (Szombathelyi Asztalitenisz Kör)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik