Asztalitenisz: brillíroztak a tinédzserek a Top 16-bajnokságon

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 09:14
Címkék
Remekeltek fiatalok az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban rendezett felnőtt Top 16-bajnokságon: a 18 éves András Csaba ezüstérmet szerzett, Molnár Kendra pedig bravúros teljesítménnyel, 13 évesen a legjobb nyolc közé jutott.

„Stabil, modern játékot láthattunk tőle. Az asztalon és fejben egyaránt kizökkenthetetlen volt. Sokat erősödött és rengeteget fejlődött a nyáron. A Budapest-bajnokságon és a most mutatott teljesítményét figyelembe véve, a megfelelő menedzselése érdekében ott a helye a legjobb magyar férfi asztaliteniszezők között a válogatottban”− nyilatkozza a hazai szövetség sportigazgatója, Fazekas Péter a 18 éves András Csabáról a Budapesten rendezett Top 16-bajnokság után.„Stabil, modern játékot láthattunk tőle. Az asztalon és fejben egyaránt kizökkenthetetlen volt. Sokat erősödött és rengeteget fejlődött a nyáron. A Budapest-bajnokságon és a most mutatott teljesítményét figyelembe véve, a megfelelő menedzselése érdekében ott a helye a legjobb magyar férfi asztaliteniszezők között a válogatottban”− nyilatkozza a hazai szövetség sportigazgatója, Fazekas Péter a 18 éves András Csabáról a Budapesten rendezett Top 16-bajnokság után.

András Csaba a dobogó második fokára állhatott a Top 16-bajnokságon
András Csaba a dobogó második fokára állhatott a Top 16-bajnokságon

András Csaba a dobogó második fokára állhatott a Top 16-bajnokságon

Némiképp színesíti a sztorit, hogy Fazekas címvédőként lépett asztalhoz az Ormai László Csarnokban, és épp Csabától szenvedett 4:1-es vereséget a csoportkörben. András a folytatásban 4:1-re legyőzte a 19 éves Juhász Patrikot, majd a felnőtt-világranglista 59. helyezettjét, Majoros Bencét is maga mögé utasítva jutott a döntőbe, amelyben megismétlődött a Budapest-bajnokság fináléja, hiszen Szudi Ádám állt vele szemben (augusztus végén Csaba nyert 4:0-ra− a szerk.). Ezúttal a nála jóval tapasztaltabb riválisa nyert ugyanilyen arányban, így be kellett érnie az ezüstéremmel.

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina unokahúga, a Statisztika PSC 13 éves kiválósága, Molnár Kendra is nagy bravúrt vitt véghez: a csoportkörben második lett a kvartettjében, így a legjobb nyolc közé kvalifikálta magát. Finoman fogalmazva sem lehet azt állítani, hogy simán túljutottak volna rajta a negyeddöntőben: a későbbi győztes Bálint Bernadettől 4:2-re kapott ki.

„Nem tudom, hogy volt-e már valaha példa arra, hogy valaki újoncként eddig menetel ezen a viadalon, az utóbbi tizenöt évben biztosan nem. Nagy dicséret illeti őt, és a nevelőegyesületét, a Statisztikát is. Öröm volt nézni a játékát”− így Fazekas Péter.

Molnár Kendra 13 évesen jutott a legjobb nyolc közé Forrás: asztaliteniszezz.hu
Molnár Kendra 13 évesen jutott a legjobb nyolc közé Forrás: asztaliteniszezz.hu

Molnár Kendra 13 évesen jutott a legjobb nyolc közé  •  Forrás: asztaliteniszezz.hu

Kendránál nyolc évvel idősebb, de hivatalosan még utánpótláskorúnak számít a 21 esztendős Fehér Orsolya is, aki bronzérmet szerzett: Bálint Bernadettel nem bírt a négy között (4:3). A sportigazgató kiemelte továbbá Dari Helga (18), Fejős Anna (18), Harasztovich Fanni (19) és Volentics Anna (15) csoportkörben mutatott teljesítményét is. A férfiak mezőnyében Andráson és Juhászon kívül akadt még ifjú továbbjutó: a 18 éves Kishegyi Ákos a nyolc között 4:1-es vereséget szenvedett Majoros Bencével szemben.

„Ákos későn, tizenegy évesen állt edzésbe. Trénerként a kezdetektől fogva három és fél évig dolgoztam vele. Mivel rögtön lemaradást kellett behoznia a többiekkel szemben, megtanult igazán küzdeni. Szépen fejlődik, egyre színvonalasabban játszik. Ugyanez igaz Juhász Patrikra is, aki remekül szerepelt. Mindenképpen meg kell említeni, hogy a csoportkörben legyőzte azt a Kriston Dánielt, aki mostanában rendkívül stabilan pingpongozik. Noha a tizenhat éves Huzsvár Eriknek és a tizenhét esztendős Ócsai Máténak a csoportkör jelentette a végállomást, mindketten egy-egy nyertes meccset abszolváltak, és ez is biztató.”

További korosztályos hírekASZTALITENISZsportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik