HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.18 22:31 Frissítve: 2018.07.18 22:35

Asztalitenisz: bravúr és kudarc az ifjúsági és serdülő-Eb-n

„Nagyon reménykedem, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk, de meg kell oldaniuk a feladatot” ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leány asztalitenisz-válogatott szövetségi edzője, miután tanítványai háromszor is vereséget szenvedtek a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokság csapatversenyének kieséses szakaszában. Nagy feladat vár holnap Tölgyes Dorottyáékra, hiszen ha kikapnak az olaszoktól, akkor jövőre a B divízióban szerepelnek, ahogyan az idősebb korosztály hölgyei is. A fiúválogatottak megmenekültek ettől a veszélytől, a serdülőcsapat a tizenegyedik, míg az ifjúsági a tizenharmadik pozícióért száll harcba csütörtökön.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Nem várt feladat elé néz a serdülő leány asztalitenisz-válogatott a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon. Lindner Ádám tanítványai ugyanis annak ellenére, hogy második helyen zárták a csoportküzdelmeket ‒ legyőzve a nagy játékerőt képviselő cseheket is ‒, a kieséses szakaszban elvesztették minden mérkőzésüket, így csütörtökön a bennmaradásért szállnak harcba Olaszország ellen. A leányok előbb a legjobb nyolc közé jutásért a lengyelektől 3:2-re, majd Ukrajnától 3:1-re, végül Csehországtól 3:0-ra kaptak ki, így egyetlen esélyük maradt a szépítésre.

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: MOATSZ

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Bízom benne, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk az olaszok ellen ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leányválogatott szövetségi edzője. ‒ A lengyelek elleni nyolcaddöntős párharc fordulópont volt számukra, hiszen kettő-egyre vezettek, majd óriási bravúrral megfordította az állást az ellenfél, ez pedig azt gondolom, rányomta a bélyegét a mai napra. Egyszerűen nem találták  magukat a lányok, de ez érthető is, mivel a fizikai fáradtság mellett ‒ ugyanis este tizenegykor értünk a szállásra ‒ a fejekben is zűrzavar volt a csalódottság miatt. Ennek ellenére elégedett vagyok az Eb-n mutatott teljesítményükkel, hiszen nehéz csoportban lettek másodikok, megverve a cseheket, ami nagy szó. Sajnos ilyen a rendszer: hiába leszel második a csoportban, ha elbuksz a nyolcaddöntőben, még ki is eshetsz.”

Az ifjúsági leánycsapatnak sem sikerült a bravúr, Fekete Soma B divízióban küzdő  tanítványai ugyanis a feljutásért szálltak harcba Ukrajna ellen, és simán,  3:0-ra  elvesztették a párharcot, így biztossá vált: az ifi leányok jövőre is a második vonalban küzdhetnek majd.

A fiúválogatottak tudták csak biztosan elkerülni a kiesést. Vígh Zsolt ifjúsági csapata előbb kikapott Spanyolországtól 3:1-re, este viszont legyőzte a svájciakat 3:0-ra, így holnap a 13. helyért száll harcba a kontinensviadalon.

A „legnagyobb” magyar sikert a csapatversenyekben Vitsek Iván serdülő együttese érheti el. Ócsai Máté és Huzsvár Erik duója ugyanis ‒ miután kikapott a legjobb nyolc közé kerülésért Ukrajnától ‒, megverte a Románokat 3:2-re, nem is akárhogy. A hazai közönség előtt játszó ellenfél már 2:1-re vezetett , ám ekkor előbb Ócsai 3:1-re legyőzte Andrei Tomicát, majd Huzsvár 3:2-re múlta felül a románok legjobbját, Darius Movileanut, mindezt úgy, hogy vetélytársa már 2:0-ás előnyben volt. Huzsvárnak nem ez volt az első bravúrja a versenyen, tudniillik az utolsó, németek elleni csoportmérkőzésen szintén az ő lélekjelenléte és remek teljesítménye döntött.

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik Forrás: MOATSZ

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik  •  Forrás: MOATSZ

„Nagyon nehéz belülről megélni egy ilyen szituációt, hiszen nagy a tét, ezáltal a teher is. Fej-fej mellett haladtunk a döntő szettben. Szerintem azért sikerült a bravúr, mert a végjátékban higgadt maradtam. Nagyon boldog vagyok, mert annak ellenére, hogy nem ment annyira a játék, mégis győzni tudtam”‒ beszél a benyomásairól a 14 éves asztaliteniszező.

A fiú serdülőválogatott ezt követően szintén szoros meccsen, 3:2-re kikapott a csehektől, így eldőlt: csütörtökön a 11. helyért mérkőzik meg a kolozsvári csarnokban.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR (ROMÁNIA)
Rájátszás
Ifjúsági fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Spanyolország 1:3
13-16. helyért
Magyarország‒Svájc 3:0
Ifjúsági leánycsapat (B divízió)
Magyarország‒Ukrajna 0:3
Serdülő fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Románia 3:2
9-12. helyért
Magyarország‒Csehország 2:3
Serdülő leánycsapat
9-12. helyért
Magyarország‒Ukrajna 1:3
13‒16. helyért
Magyarország‒Csehország 0:3

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS