HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.18 22:31 Frissítve: 2018.07.18 22:35

Asztalitenisz: bravúr és kudarc az ifjúsági és serdülő-Eb-n

„Nagyon reménykedem, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk, de meg kell oldaniuk a feladatot” ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leány asztalitenisz-válogatott szövetségi edzője, miután tanítványai háromszor is vereséget szenvedtek a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokság csapatversenyének kieséses szakaszában. Nagy feladat vár holnap Tölgyes Dorottyáékra, hiszen ha kikapnak az olaszoktól, akkor jövőre a B divízióban szerepelnek, ahogyan az idősebb korosztály hölgyei is. A fiúválogatottak megmenekültek ettől a veszélytől, a serdülőcsapat a tizenegyedik, míg az ifjúsági a tizenharmadik pozícióért száll harcba csütörtökön.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Nem várt feladat elé néz a serdülő leány asztalitenisz-válogatott a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon. Lindner Ádám tanítványai ugyanis annak ellenére, hogy második helyen zárták a csoportküzdelmeket ‒ legyőzve a nagy játékerőt képviselő cseheket is ‒, a kieséses szakaszban elvesztették minden mérkőzésüket, így csütörtökön a bennmaradásért szállnak harcba Olaszország ellen. A leányok előbb a legjobb nyolc közé jutásért a lengyelektől 3:2-re, majd Ukrajnától 3:1-re, végül Csehországtól 3:0-ra kaptak ki, így egyetlen esélyük maradt a szépítésre.

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: MOATSZ

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Bízom benne, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk az olaszok ellen ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leányválogatott szövetségi edzője. ‒ A lengyelek elleni nyolcaddöntős párharc fordulópont volt számukra, hiszen kettő-egyre vezettek, majd óriási bravúrral megfordította az állást az ellenfél, ez pedig azt gondolom, rányomta a bélyegét a mai napra. Egyszerűen nem találták  magukat a lányok, de ez érthető is, mivel a fizikai fáradtság mellett ‒ ugyanis este tizenegykor értünk a szállásra ‒ a fejekben is zűrzavar volt a csalódottság miatt. Ennek ellenére elégedett vagyok az Eb-n mutatott teljesítményükkel, hiszen nehéz csoportban lettek másodikok, megverve a cseheket, ami nagy szó. Sajnos ilyen a rendszer: hiába leszel második a csoportban, ha elbuksz a nyolcaddöntőben, még ki is eshetsz.”

Az ifjúsági leánycsapatnak sem sikerült a bravúr, Fekete Soma B divízióban küzdő  tanítványai ugyanis a feljutásért szálltak harcba Ukrajna ellen, és simán,  3:0-ra  elvesztették a párharcot, így biztossá vált: az ifi leányok jövőre is a második vonalban küzdhetnek majd.

A fiúválogatottak tudták csak biztosan elkerülni a kiesést. Vígh Zsolt ifjúsági csapata előbb kikapott Spanyolországtól 3:1-re, este viszont legyőzte a svájciakat 3:0-ra, így holnap a 13. helyért száll harcba a kontinensviadalon.

A „legnagyobb” magyar sikert a csapatversenyekben Vitsek Iván serdülő együttese érheti el. Ócsai Máté és Huzsvár Erik duója ugyanis ‒ miután kikapott a legjobb nyolc közé kerülésért Ukrajnától ‒, megverte a Románokat 3:2-re, nem is akárhogy. A hazai közönség előtt játszó ellenfél már 2:1-re vezetett , ám ekkor előbb Ócsai 3:1-re legyőzte Andrei Tomicát, majd Huzsvár 3:2-re múlta felül a románok legjobbját, Darius Movileanut, mindezt úgy, hogy vetélytársa már 2:0-ás előnyben volt. Huzsvárnak nem ez volt az első bravúrja a versenyen, tudniillik az utolsó, németek elleni csoportmérkőzésen szintén az ő lélekjelenléte és remek teljesítménye döntött.

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik Forrás: MOATSZ

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik  •  Forrás: MOATSZ

„Nagyon nehéz belülről megélni egy ilyen szituációt, hiszen nagy a tét, ezáltal a teher is. Fej-fej mellett haladtunk a döntő szettben. Szerintem azért sikerült a bravúr, mert a végjátékban higgadt maradtam. Nagyon boldog vagyok, mert annak ellenére, hogy nem ment annyira a játék, mégis győzni tudtam”‒ beszél a benyomásairól a 14 éves asztaliteniszező.

A fiú serdülőválogatott ezt követően szintén szoros meccsen, 3:2-re kikapott a csehektől, így eldőlt: csütörtökön a 11. helyért mérkőzik meg a kolozsvári csarnokban.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR (ROMÁNIA)
Rájátszás
Ifjúsági fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Spanyolország 1:3
13-16. helyért
Magyarország‒Svájc 3:0
Ifjúsági leánycsapat (B divízió)
Magyarország‒Ukrajna 0:3
Serdülő fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Románia 3:2
9-12. helyért
Magyarország‒Csehország 2:3
Serdülő leánycsapat
9-12. helyért
Magyarország‒Ukrajna 1:3
13‒16. helyért
Magyarország‒Csehország 0:3

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

2018.10.06 15:07:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

HIRDETÉS
HIRDETÉS