HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.18 22:31 Frissítve: 2018.07.18 22:35

Asztalitenisz: bravúr és kudarc az ifjúsági és serdülő-Eb-n

„Nagyon reménykedem, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk, de meg kell oldaniuk a feladatot” ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leány asztalitenisz-válogatott szövetségi edzője, miután tanítványai háromszor is vereséget szenvedtek a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokság csapatversenyének kieséses szakaszában. Nagy feladat vár holnap Tölgyes Dorottyáékra, hiszen ha kikapnak az olaszoktól, akkor jövőre a B divízióban szerepelnek, ahogyan az idősebb korosztály hölgyei is. A fiúválogatottak megmenekültek ettől a veszélytől, a serdülőcsapat a tizenegyedik, míg az ifjúsági a tizenharmadik pozícióért száll harcba csütörtökön.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Nem várt feladat elé néz a serdülő leány asztalitenisz-válogatott a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon. Lindner Ádám tanítványai ugyanis annak ellenére, hogy második helyen zárták a csoportküzdelmeket ‒ legyőzve a nagy játékerőt képviselő cseheket is ‒, a kieséses szakaszban elvesztették minden mérkőzésüket, így csütörtökön a bennmaradásért szállnak harcba Olaszország ellen. A leányok előbb a legjobb nyolc közé jutásért a lengyelektől 3:2-re, majd Ukrajnától 3:1-re, végül Csehországtól 3:0-ra kaptak ki, így egyetlen esélyük maradt a szépítésre.

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: MOATSZ

Lindner Ádám vezetőedző és a serdülő leányválogatott a bennmaradásért játszik csütörtökön a kolozsvári utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: MOATSZ

„Bízom benne, hogy összeszedik magukat, mert nehéz meccs vár rájuk az olaszok ellen ‒ mondja Lindner Ádám, a serdülő leányválogatott szövetségi edzője. ‒ A lengyelek elleni nyolcaddöntős párharc fordulópont volt számukra, hiszen kettő-egyre vezettek, majd óriási bravúrral megfordította az állást az ellenfél, ez pedig azt gondolom, rányomta a bélyegét a mai napra. Egyszerűen nem találták  magukat a lányok, de ez érthető is, mivel a fizikai fáradtság mellett ‒ ugyanis este tizenegykor értünk a szállásra ‒ a fejekben is zűrzavar volt a csalódottság miatt. Ennek ellenére elégedett vagyok az Eb-n mutatott teljesítményükkel, hiszen nehéz csoportban lettek másodikok, megverve a cseheket, ami nagy szó. Sajnos ilyen a rendszer: hiába leszel második a csoportban, ha elbuksz a nyolcaddöntőben, még ki is eshetsz.”

Az ifjúsági leánycsapatnak sem sikerült a bravúr, Fekete Soma B divízióban küzdő  tanítványai ugyanis a feljutásért szálltak harcba Ukrajna ellen, és simán,  3:0-ra  elvesztették a párharcot, így biztossá vált: az ifi leányok jövőre is a második vonalban küzdhetnek majd.

A fiúválogatottak tudták csak biztosan elkerülni a kiesést. Vígh Zsolt ifjúsági csapata előbb kikapott Spanyolországtól 3:1-re, este viszont legyőzte a svájciakat 3:0-ra, így holnap a 13. helyért száll harcba a kontinensviadalon.

A „legnagyobb” magyar sikert a csapatversenyekben Vitsek Iván serdülő együttese érheti el. Ócsai Máté és Huzsvár Erik duója ugyanis ‒ miután kikapott a legjobb nyolc közé kerülésért Ukrajnától ‒, megverte a Románokat 3:2-re, nem is akárhogy. A hazai közönség előtt játszó ellenfél már 2:1-re vezetett , ám ekkor előbb Ócsai 3:1-re legyőzte Andrei Tomicát, majd Huzsvár 3:2-re múlta felül a románok legjobbját, Darius Movileanut, mindezt úgy, hogy vetélytársa már 2:0-ás előnyben volt. Huzsvárnak nem ez volt az első bravúrja a versenyen, tudniillik az utolsó, németek elleni csoportmérkőzésen szintén az ő lélekjelenléte és remek teljesítménye döntött.

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik Forrás: MOATSZ

A serdülőválogatott kiválósága, Huzsvár Erik  •  Forrás: MOATSZ

„Nagyon nehéz belülről megélni egy ilyen szituációt, hiszen nagy a tét, ezáltal a teher is. Fej-fej mellett haladtunk a döntő szettben. Szerintem azért sikerült a bravúr, mert a végjátékban higgadt maradtam. Nagyon boldog vagyok, mert annak ellenére, hogy nem ment annyira a játék, mégis győzni tudtam”‒ beszél a benyomásairól a 14 éves asztaliteniszező.

A fiú serdülőválogatott ezt követően szintén szoros meccsen, 3:2-re kikapott a csehektől, így eldőlt: csütörtökön a 11. helyért mérkőzik meg a kolozsvári csarnokban.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR (ROMÁNIA)
Rájátszás
Ifjúsági fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Spanyolország 1:3
13-16. helyért
Magyarország‒Svájc 3:0
Ifjúsági leánycsapat (B divízió)
Magyarország‒Ukrajna 0:3
Serdülő fiúcsapat
9-16. helyért
Magyarország‒Románia 3:2
9-12. helyért
Magyarország‒Csehország 2:3
Serdülő leánycsapat
9-12. helyért
Magyarország‒Ukrajna 1:3
13‒16. helyért
Magyarország‒Csehország 0:3

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS