Asztalitenisz: biztató rajt az ifjúsági és serdülő Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.15. 22:03
Címkék
Összességében pozitív napot zárt, egyéni bravúrokat is produkált nyitásként a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon, amelyen az ifjúsági leányok két párharc után veretlenül állnak.

Sz. M.utanpotlassport.hu A csapatversenyekkel megkezdődöttaz ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságKolozsváron. A Vígh Zsolt, Vitsek Iván, Fekete Soma és Lindner Ádám vezette magyar küldöttség nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, és a nap végén elégedetten hagyhatták el a kolozsvári csarnokot.Sz. M.utanpotlassport.hu A csapatversenyekkel megkezdődöttaz ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságKolozsváron. A Vígh Zsolt, Vitsek Iván, Fekete Soma és Lindner Ádám vezette magyar küldöttség nagy reményekkel vágott neki a viadalnak, és a nap végén elégedetten hagyhatták el a kolozsvári csarnokot.

Pozitívan zárta az első napot a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon
Pozitívan zárta az első napot a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon

Pozitívan zárta az első napot a magyar küldöttség a kolozsvári ifjúsági és serdülő Európa-bajnokságon  •  Fotó: Vígh Zsolt

Az ifjúsági leányoktól várhatók a jobb eredmények ‒ mivel a csapat tavaly kiesett a második divízióba ‒, amit rögtön bizonyítottak is, hiszen az első meccsükön 3:2-re verték a moldáv együttest, majd magabiztosan, szettvesztés nélkül legyőzték a ciprusiakat is, így az idősebb leányválogatott megőrizte hibátlan mérlegét.

A serdülő leányoknak már nem sikerült ilyen jól a kezdés: az első találkozón sima,3:0-ás vereséget szenvedteka nagyobb játékerőt képviselő orosz alakulattól, csakúgy, mint a fiúk, akik a franciáktól kaptak ki ugyanilyen arányban. A második fordulóban mindkét oldalon sikerült a szépítés; Lindner Ádám leányai 3:0-ra diadalmaskodtak Bulgária legjobbjai ellen, míg Vitsek Iván legénysége nagy csatában, 3:2-es sikert ért el a portugálok ellen.

Az ifjúsági fiúcsapat sem okozott csalódást, hiszen Vígh Zsolt tanítványai annak ellenére, hogy a kezdésben kikaptak 3:0-ra az oroszoktól, a folytatásban simán verték a cseheket ugyanilyen arányban. Az első nap történéseit Vígh Zsolt szövetségi edző foglalta össze az utanpotlassport.hu-nak.

„Az első mérkőzésen rendkívül erős csapattól szenvedtünk vereséget, tudniillik az oroszok tavaly harmadik helyen zártak az Eb-n. Noha kikaptunk tőlük, a párharcok szorosak voltak, ami kifejezetten öröm számunkra. Úgy gondolom, ez reális eredmény, egyáltalán nem vagyunk csalódottak, mivel két elsőévessel vágtunk neki a versenynek, kell még idő a fiúknak, hogy beérjenek. A csehek elleni győzelem fontos diadal volt, hiszen célunk, hogy bentmaradjunk az első divízióban, ehhez pedig hozni kell a kötelező győzelmeket. András Csaba nagyon jó teljesített, a csehek egyese ellen játszott magabiztos formában, Both Olivér pedig a kettes pozícióban tette meg ugyanezt. Holnap a tavalyi Európa-bajnok németekkel játszunk, ami nem lesz könnyű menet, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el.”

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ ASZTALITENISZ EURÓPA-BAJNOKSÁG,KOLOZSVÁR (ROMÁNIA)
Csoportmérkőzések
Ifjúsági fiúcsapat
Magyarország‒Oroszország 0:3
Magyarország‒Csehország 3:0
Ifjúsági leánycsapat (B divízió)
Magyarország‒Moldova 3:2
Magyarország‒Ciprus 3:0
Serdülő fiúcsapat
Magyarország‒Franciaország 0:3
Magyarország‒Portugália 3:2
Serdülő leánycsapat
Magyarország‒Oroszország 0:3
Magyarország‒Bulgária 3:0

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik