Asztalitenisz: az ifi ob gödöllői helyszínén nem megfelelő a világítás

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.30. 15:52
Címkék
Szombaton reggel, a klubok és a versenyzők érkeztekor derült ki, hogy a tervezett gödöllői helyszín világítása nem alkalmas az ifjúsági országos asztalitenisz-bajnokság megrendezésére. A korosztály legrangosabb hazai megméretésének így a BVSC és a Statisztika ad otthont, a példátlan esetről a szövetség részéről Fazekas Péter, míg gödöllői szemszögből Monostori Péter nyilatkozik honlapunknak.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHívások tömkelege fogadta szombat reggel Fazekas Pétert, az asztalitenisz-szövetség fejlesztési igazgatóját. A telefonok Gödöllőről, az ifjúsági országos bajnokság helyszínéről érkeztek: mint kiderült, a tervezett tornateremben a körülményeknem tették lehetővé a korosztály legrangosabb versenyének megrendezését. A mezőny így a BVSC csarnokába utazott át: a leányok, illetve a vegyespárosok versenyét Zuglóban tartották, míg vasárnap a fiúszámokat a Statisztka otthonában, a Marczibányi téren bonyolítják le.Leiner Soma - utanpotlassport.huHívások tömkelege fogadta szombat reggel Fazekas Pétert, az asztalitenisz-szövetség fejlesztési igazgatóját. A telefonok Gödöllőről, az ifjúsági országos bajnokság helyszínéről érkeztek: mint kiderült, a tervezett tornateremben a körülményeknem tették lehetővé a korosztály legrangosabb versenyének megrendezését. A mezőny így a BVSC csarnokába utazott át: a leányok, illetve a vegyespárosok versenyét Zuglóban tartották, míg vasárnap a fiúszámokat a Statisztka otthonában, a Marczibányi téren bonyolítják le.

A gödöllői helyszín alkalmatlannak bizonyult
A gödöllői helyszín alkalmatlannak bizonyult

A gödöllői helyszín alkalmatlannak bizonyult

„Egy hete derült ki, hogy az eredetileg tervezett gödöllői helyszínen egy másik rendezvény miatt nem valósulhat meg az országos bajnokság lebonyolítása, így egy iskola tornacsarnokára esett a szervezők választása. Gyakran előfordul, hogy a változatosság jegyében nem Budapest, hanem egy-egy vidéki város ad otthont fontos versenyeknek, ilyen esetekben az ottani klubot bízzuk meg a költségvetés kidolgozásával, illetve a szervezéssel. Ma reggel azonban kiderült, hogy a tornaterem fényereje, a világítás nem megfelelő, így sürgősen át kell helyeznünk az országos bajnokságot. Miután a szövetség részéről én biztosítom ezen versenyek keretét, annyiban vállalom a felelősséget, hogy elmulasztottam ellenőrizni a tornaterem fényviszonyait, és a korábban kapott információkra hagyatkoztam, miszerint a világítás megfelelő”− nyilatkozott honlapunknak a kialakult helyzetről Fazekas Péter.

Hogy a versenyzők mellett mi is tisztán lássunk, megkérdeztük a gödöllői oldalt is− Monostori Péter, a szervező klub vezetőedzője is készségesen állt rendelkezésünkre.

„Miután tavaly novemberben sikeres női versenyt rendeztünk Gödöllőn, az országos bajnokságot is örömmel vállaltuk. Eredetileg nem iskolában, hanem a korábbi, bevált helyszínen terveztük a lebonyolítást, és erre ígéretet is kaptunk. A csarnok beosztásáért felelős illető azonban egy hete jelezte, hogy ott mégsem tudjuk kivitelezni a terveinket szombaton, így jött képbe az iskola tornaterme. Hozzáteszem, uniós pályázatból felújított iskolai tornacsarnokról van szó, 24 nagy teljesítményű lámpával felszerelve, ám az előírásoknak mégsem felelt meg a világítás. Sajnáljuk a történteket, és vállaljuk, hogy a helyszínt illetően körültekintőbben kellett volna eljárnunk.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik