Asztalitenisz: András Csaba triplázott az ifibajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 17:30
Címkék
A BVSC-Zugló 16 éves asztaliteniszezője, András Csaba egyesben, párosban és vegyes párosban egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel a hétvégén megrendezett ifjúsági országos bajnokságon, amely egyébként nem indult zökkenőmentesen.

M. Sz.utanpotlassport.hu A hétvégén rendezték meg a hazai asztaliteniszezők országos ifjúsági bajnokságát, amelynek helyszíne a tervek szerint Gödöllő lett volna. Ám – mint kiderült – bosszantó látvány fogadta a helyszínre érkező résztvevőket és kísérőiket szombat reggel. Sem a terem világítása, sem az asztalok száma nem tette volna lehetővé a megfelelő lebonyolítást, ezért a mezőny a BVSC csarnokába utazott át, ahol a vegyespáros- és leányszámokat rendezték meg, míg a vasárnapi fiúversenyeknek a Marczibányi téri csarnok adott otthont.M. Sz.utanpotlassport.hu A hétvégén rendezték meg a hazai asztaliteniszezők országos ifjúsági bajnokságát, amelynek helyszíne a tervek szerint Gödöllő lett volna. Ám – mint kiderült – bosszantó látvány fogadta a helyszínre érkező résztvevőket és kísérőiket szombat reggel. Sem a terem világítása, sem az asztalok száma nem tette volna lehetővé a megfelelő lebonyolítást, ezért a mezőny a BVSC csarnokába utazott át, ahol a vegyespáros- és leányszámokat rendezték meg, míg a vasárnapi fiúversenyeknek a Marczibányi téri csarnok adott otthont.

Immáron huszonötszörös utánpótlás magyar bajnok András Csaba Forrás: MOATSZ
Immáron huszonötszörös utánpótlás magyar bajnok András Csaba Forrás: MOATSZ

Immáron huszonötszörös utánpótlás magyar bajnok András Csaba  •  Forrás: MOATSZ

A hölgyek viadala kisebb meglepetéseket hozott, hiszen egyesben nem a favoritnak tartott „statisztikás” Harasztovich Fanni, hanem a kecskemétiek versenyzője, Drabant Anita szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 4:2-re legyőzte Fannit. A bronzérem Tölgyes Dorottya és Nagypál Márta nyakába került.

Drabant ráadásul párosban sem talált legyőzőre Nagypál Mártával az oldalán, a kettős ugyanis mindössze két szettet veszítve masírozott be a fináléba. A legjobb négy között a Harasztovich, Phan Viola duó ellen nyert, majd a döntőben 3:2-re gyűrte le a Tölgyes, Keresztesi Kitty párost.

Vegyes párosban már aranyéremnek örülhetett Harasztovich, ám ez a szám ugyanennyire szólt a BVSC-Zugló 16 éves kiválóságáról, András Csabáról, aki nagyszerűen pingpongozott. András aztán a fiúk versenyében is sziporkázott, egyesben például úgy jutott el a döntőig, hogy szettet sem veszített, és ott is magabiztosan játszott, aminek az eredménye 4:2-es diadal lett Huzsvár Erikkel szemben. S hogy a pontot feltegye az i-re, párosban – Both Olivérrel kiegészülve – szintúgy makulátlan mutatóval jutott el az aranycsatáig, amelyben a zuglóiak 3:2-re intézték el a Huzsvár, Molnár Dávid kettőst. András Csaba ezzel immáron huszonötszörös utánpótlás magyar bajnoknak mondhatja magát, ami – mondani sem kell – nem kis dicsőség.

Az ifjúsági országos bajnokság részletes eredményei az alábbi linken megtalálhatóak.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik