Asztalitenisz: András Csaba legyőzte Daniel Habesohnt a Német Kupában

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 20:24
Címkék
A TTC Fortuna Passau asztaliteniszezője, a 18 éves András Csaba nagy bravúrt vitt véghez a Német-kupa nyolcaddöntőjében: legyőzte a kétszeres Európa-bajnok osztrák Daniel Habesohnt, ráadásul a csapat is nyert a nála jóval esélyesebb Post SV Mühlhausennel szemben.

A Budapest-bajnokságon aratott diadala és a felnőtt Top-16-bajnokságon nyert ezüstérme után ismét brillírozott a 18 éves asztaliteniszező, András Csaba. A másodosztályúTTC Fortuna Passau csapatának tagjaként ezúttal a Német-kupa nyolcaddöntőjében lépett asztalhoz; Csabáék a jóval esélyesebb, élvonalban szereplőPost SV Mühlhausennel szemben 0:2-ről fordítva győztek végül 3:2-re. A magyar a párosban és csapatban egyaránt Európa-bajnok osztrákot, a világranglista 36. helyezettjét, Daniel Habesohnt múlta felül 3:1-re (3:11, 12:10, 11:7, 11:7).András Csaba. A másodosztályúTTC Fortuna Passau csapatának tagjaként ezúttal a Német-kupa nyolcaddöntőjében lépett asztalhoz; Csabáék a jóval esélyesebb, élvonalban szereplőPost SV Mühlhausennel szemben 0:2-ről fordítva győztek végül 3:2-re. A magyar a párosban és csapatban egyaránt Európa-bajnok osztrákot, a világranglista 36. helyezettjét, Daniel Habesohnt múlta felül 3:1-re (3:11, 12:10, 11:7, 11:7).

András Csaba remekelt a Német-kupában Forrás: asztaliteniszez.hu
András Csaba remekelt a Német-kupában Forrás: asztaliteniszez.hu

András Csaba remekelt a Német-kupában  •  Forrás: asztaliteniszez.hu

„Durván negyvenszeres szorzót adtak volna ránk a fogadóirodákban. Az öltözőben, a mérkőzés előtt az edzőnk arról beszélt, próbáljunk minél szorosabb párharcokat kialakítani, szetteket nyerni. Este hétkor kezdődött a meccs, mindenki azzal viccelődött, hogy kilenckor már együtt vacsorázhatunk. Az első két mérkőzés után éreztük, hogy ez nem lesz annyira sima, mint ahogyan azt előzetesen várni lehetett, de ekkor már kettő nullra vezettek. Ezután jöttem én, teltház előtt. Nem csak a nézők, én magam sem hittem el, hogy életem legnagyobb skalpját szereztem: csak a fejemet fogtam a végén, nem értettem, mi történik. A folytatásban a csapattársam, Tom Jarvis is győzött, így a pároson múlt minden: ismét Habesohnnal álltam szemben és a világranglistán ötvenkilencedik román Ovidiu Ionescuval. A párom Tomislav Kolarek volt, végül három egyes sikert értünk el. Hihetetlenül boldogok voltunk, hatalmas élmény marad”− emlékszik vissza a történtekre a fiatal.

Andrásék az elődöntőbe jutásért az első helyen kiemelt TTF Liebherr Ochsenhausen együttesével találkoznak október 18-án, jövő vasárnap.

További korosztályos hírekASZTALITENISZsportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik