UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.10 13:16 Frissítve: 2019.11.13 10:52

Asztalitenisz: bronz a fiú serdülőcsapattól a magyar nemzetközi bajnokságon

Megsüvegelendő teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet első számú serdülő fiúcsapatunk Szombathelyen, az utánpótláskorú asztaliteniszezők magyar nemzetközi bajnokságán. A Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta egység négy meccset nyert nullára az Arena Savariában, ám a románokkal már nem bírt az elődöntőben.

Huzsvár Erik (a képen) ezúttal Szántosi Dáviddal az oldalán nyert bronzérmet Forrás: MOATSZ

Huzsvár Erik (a képen) ezúttal Szántosi Dáviddal az oldalán nyert bronzérmet  •  Forrás: MOATSZ

Már a csoportkör után sejteni lehetett, hogy a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta serdülőcsapat ütőképes lehet a szombathelyi magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A srácok ugyanis letarolták riválisaikat a négyes számú csoportban. Mindezt úgy, hogy a dolguk ráadásul nem volt egyszerű: a beloruszok, a svédek és a finnek első számú alakulatával kellett megküzdeniük. Sokat elmond, hogy a fiúk még csak mérkőzést sem veszítettek, az összes ütközetet 3:0-val abszolválták, így méltán jutottak a nyolc közé.

Jöhettek a belgák. Huzsvár simám, 3:0-ra nyerte az első csatát Tim Gilitiával szemben, majd Szántosi is könnyed diadalt aratott Nolan Lerat ellen (3:0). Ezek után nem volt túl meglepő, hogy a párost is behúzták (3:1), így már biztos érmeseivé váltak a nívós versenynek.

Megnyugodni ugyanakkor nem lehetett, mert a románokkal találkoztak a döntőbe jutásért. Ez a válogatott már túl nagy falatnak bizonyult: Darius Movileanu 3:0-ra verte Huzsvárt, Iulian Chirita ugyanolyan arányban Szántosit. A srácok párosban sem tudtak visszajönni a meccsbe (0:3), így be kellett érniük az elismerésre méltó bronzmedállal.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.