Jégkorong: arany és ezüst az U18-as válogatottak hazai mérlege

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.14. 20:30
Címkék
Szépen szerepeltek U18-as jégkorong-válogatottjaink a rangos, hazai rendezésű viadalokon: a lányok megnyerték a miskolci Olimpiai Reménységek Versenyét, a fiúk pedig ezüstérmesek lettek a budapesti Négy Nemzet-tornán.

Már biztos aranyérmesként csúszott jégre a szlovákok ellen az U18-as leányválogatott Miskolcon, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Persze, azért tettek is a sportolók, hiszen rögtön a nyitónapon hatalmas csatát vívtak a lengyelek ellen, akiket végül 0−3-as hátrányból győztek le 4−3-ra. A pénteki folytatás is stabil volt: 6−4-re bizonyultak jobbnak a cseheknél.

A fiúk a szlovákokkal már nem bírtak a Tüskecsarnokban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A fiúk a szlovákokkal már nem bírtak a Tüskecsarnokban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

A fiúk a szlovákokkal már nem bírtak a Tüskecsarnokban  •  Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Bedő Botond együttese a szlovákokkal találta szemben magát a Miskolci Jégcsarnokban. A tempóból a biztos aranyérem tudatában sem vett vissza. Habár a vezetés a szlovákokhoz került, a harmadik harmadban Horváth Imola egyenlített (1−1),s azzalhosszabbításra mentette a párharcot. A ráadást a magyarok bírták jobban, rögtön a 61. percben Gengeliczky Dorottya eldöntötte a párharcot (2−1), így a hölgyek veretlenül lettek ORV-bajnokok.

Az U18-as fiúválogatottért is szoríthattunk, amely a budapesti Tüskecsarnokban küzdött a Négy Nemzet-tornán. Habár a dánokat (7−3) és a norvégokat (5−1) is felülmúlták, nem volt biztos az elsőségük, mivel a szombati ellenfél, a szlovák gárda is csak nyert a viadalon. Az ütközet tehát döntővel ért fel. Svasznek Bence tanítványai az első felvonásban még tartották a lépést (2−2) a folytatásban azonban már nem tudtak mit kezdeni a szlovákok által diktált tempóval, végül 9−4-es vereséget szenvedtek, és a második helyen zárták a megméretést.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik