Atlétika: a húszéveseké Európa?

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 10:02
Címkék
Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu
Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt • Forrás: atletika.hu

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu
Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt  •  Forrás: atletika.hu

A. A. –utanpotlassport.hu„Meglepetésre készülünk” – Németh Zsolt, a szombathelyi Dobó SE edzője sokat sejtetően csak ennyit mondott a húszéves Halász Bence esélyeiről kalapácsvetésben a hétfőn kezdődő berlini felnőtt Eb-n. A magyar szövetség honlapján Spiriev Attila sportigazgató sejtetett:

„A legfontosabb korosztályos versenyeket – U20-as vb és Eb, U23-as Eb – megnyerő Halász Bencemár nem csak a jövő reménysége, ma már a világ abszolút élmezőnyének tagja. A két lengyel, Fajdek és Nowicki a legnagyobb esélyes, de mögöttük sokan képzelik el magukat éremmel a nyakban a berlini dobogón…”

A nagy, 33 fős magyar csapatból e honlapon három 22 éves versenyzőre hívnánk még fel a figyelmet, a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert, a 100 gátas Kozák Luca és a kalapácsvető Gyurátz Réka is a legjobb tizenkettő – sőt talán a legjobb nyolc közé kerülhet Berlinben.

Spiriev Attila részletesen is kitért a fiatalokra:

„Nagy és ígéretes magyar csapat vesz részt az Európa-bajnokságon. A néhány éve még csak reményteljes ifjúságiak, juniorok közül többen már odaértek a felnőttek közé, sőt akár a legjobbak közé is kerülhetnek. És ha egy kicsit távolabbra is tekintünk: a most induló, számos fiatalt felvonultató magyar együttes a gerincét alkothatja a következő 6-8 év csapatának, és hozzájuk csatlakozhatnak majd az ajtón már kopogtató még fiatalabbak, akik közül többen már a következő, 2020-as Eb-n (sőt akár az olimpián is) bejelentkezhetnek. A nagyközönség számára nyilván az érmek, esetleg az 1–8. helyezések az érdekesek, de a sportág jövője szempontjából nagyon fontos, hogy minél többen jussanak a legjobb 12 közé, illetve az is, hogy számos olyan atlétánk szerezhet újabb – vagy akár a felnőttek között első – ilyen jellegű nemzetközi tapasztalatot, amit a jövőben hasznosíthatnak ők is és edzőik is.”

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik