HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.08.05 10:02 Frissítve: 2018.08.05 12:58

Atlétika: a húszéveseké Európa?

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt  •  Forrás: atletika.hu

A. A. –utanpotlassport.hu„Meglepetésre készülünk” – Németh Zsolt, a szombathelyi Dobó SE edzője sokat sejtetően csak ennyit mondott a húszéves Halász Bence esélyeiről kalapácsvetésben a hétfőn kezdődő berlini felnőtt Eb-n. A magyar szövetség honlapján Spiriev Attila sportigazgató sejtetett:

„A legfontosabb korosztályos versenyeket – U20-as vb és Eb, U23-as Eb – megnyerő Halász Bence  már nem csak a jövő reménysége, ma már a világ abszolút élmezőnyének tagja. A két lengyel, Fajdek és Nowicki a legnagyobb esélyes, de mögöttük sokan képzelik el magukat éremmel a nyakban a berlini dobogón…”

A nagy, 33 fős magyar csapatból e honlapon három 22 éves versenyzőre hívnánk még fel a figyelmet, a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert, a 100 gátas Kozák Luca és a kalapácsvető Gyurátz Réka is a legjobb tizenkettő – sőt talán a legjobb nyolc közé kerülhet Berlinben.

Spiriev Attila részletesen is kitért a fiatalokra:

„Nagy és ígéretes magyar csapat vesz részt az Európa-bajnokságon. A néhány éve még csak reményteljes ifjúságiak, juniorok közül többen már odaértek a felnőttek közé, sőt akár a legjobbak közé is kerülhetnek. És ha egy kicsit távolabbra is tekintünk: a most induló, számos fiatalt felvonultató magyar együttes a gerincét alkothatja a következő 6-8 év csapatának, és hozzájuk csatlakozhatnak majd az ajtón már kopogtató még fiatalabbak, akik közül többen már a következő, 2020-as Eb-n (sőt akár az olimpián is) bejelentkezhetnek. A nagyközönség számára nyilván az érmek, esetleg az 1–8. helyezések az érdekesek, de a sportág jövője szempontjából nagyon fontos, hogy minél többen jussanak a legjobb 12 közé, illetve az is, hogy számos olyan atlétánk szerezhet újabb – vagy akár a felnőttek között első – ilyen jellegű nemzetközi tapasztalatot, amit a jövőben hasznosíthatnak ők is és edzőik is.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS