utanpotlassport.hu 2018.08.05 10:02 Frissítve: 2018.08.05 12:58

Atlétika: a húszéveseké Európa?

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt Forrás: atletika.hu

Halász Bence korosztályos szinten mindent vitt  •  Forrás: atletika.hu

A. A. –utanpotlassport.hu„Meglepetésre készülünk” – Németh Zsolt, a szombathelyi Dobó SE edzője sokat sejtetően csak ennyit mondott a húszéves Halász Bence esélyeiről kalapácsvetésben a hétfőn kezdődő berlini felnőtt Eb-n. A magyar szövetség honlapján Spiriev Attila sportigazgató sejtetett:

„A legfontosabb korosztályos versenyeket – U20-as vb és Eb, U23-as Eb – megnyerő Halász Bence  már nem csak a jövő reménysége, ma már a világ abszolút élmezőnyének tagja. A két lengyel, Fajdek és Nowicki a legnagyobb esélyes, de mögöttük sokan képzelik el magukat éremmel a nyakban a berlini dobogón…”

A nagy, 33 fős magyar csapatból e honlapon három 22 éves versenyzőre hívnánk még fel a figyelmet, a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert, a 100 gátas Kozák Luca és a kalapácsvető Gyurátz Réka is a legjobb tizenkettő – sőt talán a legjobb nyolc közé kerülhet Berlinben.

Spiriev Attila részletesen is kitért a fiatalokra:

„Nagy és ígéretes magyar csapat vesz részt az Európa-bajnokságon. A néhány éve még csak reményteljes ifjúságiak, juniorok közül többen már odaértek a felnőttek közé, sőt akár a legjobbak közé is kerülhetnek. És ha egy kicsit távolabbra is tekintünk: a most induló, számos fiatalt felvonultató magyar együttes a gerincét alkothatja a következő 6-8 év csapatának, és hozzájuk csatlakozhatnak majd az ajtón már kopogtató még fiatalabbak, akik közül többen már a következő, 2020-as Eb-n (sőt akár az olimpián is) bejelentkezhetnek. A nagyközönség számára nyilván az érmek, esetleg az 1–8. helyezések az érdekesek, de a sportág jövője szempontjából nagyon fontos, hogy minél többen jussanak a legjobb 12 közé, illetve az is, hogy számos olyan atlétánk szerezhet újabb – vagy akár a felnőttek között első – ilyen jellegű nemzetközi tapasztalatot, amit a jövőben hasznosíthatnak ők is és edzőik is.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.