Vízilabda: újabb rangos tornát nyert a vb-re készülő juniorválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 17:33
Címkék
A BENU-kupa után ismét rangos nemzetközi vízilabdatornát nyert a juniorválogatott Szombathelyen, Horkai György csapata az ausztrálokat, a szerbeket és a horvátokat előzte meg; emellett visszatért sérüléséből az együttes nagy erőssége, Nagy Ádám. A kapitány elégedetten értékelt.

Bruckner VinceA felnőttek vb-szereplése mellett érdemes figyelemmel követni a juniorválogatott felkészülését is. Az U20-as vízilabda-világbajnokságra készültében Horkai György csapata a budapesti BENU-kupa után ezúttal Szombathelyen vett részt rangos nemzetközi felkészülési tornán. A juniorok elképesztően erős mezőnyben a szerbek, a horvátok és az ausztrálok ellen játszottak, és nem is akárhogyan. Előbb az ausztrálokat verte simán az együttes, majd a szerbeket nagy csatában, s végül a zárómeccsen a horvátokat, döntetlen után ötméteresekkel.Bruckner VinceA felnőttek vb-szereplése mellett érdemes figyelemmel követni a juniorválogatott felkészülését is. Az U20-as vízilabda-világbajnokságra készültében Horkai György csapata a budapesti BENU-kupa után ezúttal Szombathelyen vett részt rangos nemzetközi felkészülési tornán. A juniorok elképesztően erős mezőnyben a szerbek, a horvátok és az ausztrálok ellen játszottak, és nem is akárhogyan. Előbb az ausztrálokat verte simán az együttes, majd a szerbeket nagy csatában, s végül a zárómeccsen a horvátokat, döntetlen után ötméteresekkel.

És ezek után persze első lett.

A háromnapos viadal után Horkai elégedetten értékelte mind a szervezést, mind a válogatott teljesítményét honlapunknak:

Horkai György elégedett a juniorválogatott eddigi felkészülésével Forrás: vizipolo.hu
Horkai György elégedett a juniorválogatott eddigi felkészülésével Forrás: vizipolo.hu

Horkai György elégedett a juniorválogatott eddigi felkészülésével  •  Forrás: vizipolo.hu

„Nagyon hasznos tornán vagyunk túl, köszönettel tartozunk Szombathelynek, a szervezőknek és a szövetségnek is. Elégedett vagyok a fiúkkal, remekül játszottak. Az ausztrálokat simán vertük, a szerbekkel természetesen hatalmas csata folyt, őket bármikor nagy fegyvertény megverni, a legyőzésük jó jel a vébé előtt. Úgy gondolom, a felkészülés jelenlegi szakaszához képest jó formában vagyunk. Viszont ennek ellenére sem szabad túl nagy következtetéseket levonni, helyén kezeljük a sikert”

Feltétlenül jó hír, hogy a nyugat-magyaroszági viadalra már csatlakozott a társasághoz a vállsérülése után felépült Nagy Ádám. A nyáron az OSC-ből a Miskolcba igazolt játékos fokozatosan tér vissza, ugyanakkor már gólt is szerzett a tornán, az ő kiemelkedő játékára nagy szüksége lesz Szerbiában is a csapatnak.

„Ádám válla a megfelelő ütemben javul, az augusztus 5-i startra rendben lesz. Ugyanúgy dolgozik, mint a többiek, készen áll a világbajnokságra.”

A jelenleg a felnőtt-világbajnokságon remeklő Manhercz Krisztián is csatlakozik a gárdához a budapesti viadal után. A kapitány tehát erős csapattal készülhet, bizakodó Belgrád előtt:
„Mindenképpen az élmezőnyben vagyunk, hasonlóan a felnőttválogatotthoz. Az összes csapatot képesek vagyunk legyőzni, éremért szeretnénk küzdeni.”

A férfi juniorválogatott vb-kerete:
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik