Vízilabda: újabb kiütés a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 12:09
Címkék
A harmadik mérkőzését is megnyerte a férfi juniorválogatott a belgrádi U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata az Egyiptom ellen 22-5-ös győzelmével továbbra is hibátlan, és menetel a csoportelsőség felé.

B. V. A dél-afrikaiak és az olaszok legyőzése után kedden az egyiptomiak vártak a férfi juniorválogatottra a belgrádi U20-as vízilabda-világbajnokságon. Nagy küzdelmet nem várhattunk, mivel hasonló kaliberű ellenfélről beszélhettünk, mint az első játéknapon. Ugyanakkor szervezői oldalról feltétlenül pozitív, hogy az afrikaiak elleni találkozóhoz képest a hangosbemondó sokkal jobb kiejtéssel mutatta be a magyar játékosokat.B. V. A dél-afrikaiak és az olaszok legyőzése után kedden az egyiptomiak vártak a férfi juniorválogatottra a belgrádi U20-as vízilabda-világbajnokságon. Nagy küzdelmet nem várhattunk, mivel hasonló kaliberű ellenfélről beszélhettünk, mint az első játéknapon. Ugyanakkor szervezői oldalról feltétlenül pozitív, hogy az afrikaiak elleni találkozóhoz képest a hangosbemondó sokkal jobb kiejtéssel mutatta be a magyar játékosokat.

Utólag pedig kijelenthetjük, hogy a mérkőzés eleje valamivel izgalmasabban telt, mint maga az összecsapás. Horkai György együttese már az első negyedben egyértelművé tette, hogy nem ezen a találkozón láthatjuk a világbajnokság meglepetését. Az első etap utáni 5-1-es vezetését pedig a másodikban csaknem megduplázta, 10-3-as magyar vezetésnél vonulhattak a nagyszünetre a felek.

Szatmári Kristóf négy gólt szerzett Egyiptom ellen Forrás: waterpolo.hu
Szatmári Kristóf négy gólt szerzett Egyiptom ellen Forrás: waterpolo.hu

Szatmári Kristóf négy gólt szerzett a egyiptomiak ellen  •  Forrás: waterpolo.hu

A találkozó második felében már csak a különbség volt kérdéses, a mieink pedig folyamatosan növelték az előnyüket. Az utolsó negyedben produkált 7-0-val kiütötték az észak-afrikai ellenfelet, 22-5 lett a vége. A magyar csapatból ismét kiemelkedett négy góljával Manhercz Krisztián, mellette dicséret illeti az ugyanennyit jegyző Szatmári Kristófot is. Szintén örömteli az egyre inkább formába lendülő Nagy Ádám teljesítménye, aki háromszor is betalált az egyiptomiaknak.

A keddi kiütéses siker után szerdán 19.20-kor biztosíthatja be csoportelsőségét az eddig hibátlan magyar csapat.

U20-as férfi világbajnokság, Belgrád
D-csoport
Magyarország-Egyiptom 22-5 (5-1, 5-2, 5-2, 7-0)
Gólszerzők:Szatmári, Manhercz 4-4, Nagy Á., Burián 3-3, Vadovics, Sélley-Rauscher, Simon H. 2-2, Zerinváry, Csacsovszky E., ill. Elsapagh 2, Nabil, Nesham, Essmat

További korosztályos híreinkVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik