Vízilabda: női szakosztályt indít a KSI SE

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.11. 11:46
Címkék
Az évek óta sikeres, az elmúlt évadban az ifjúsági és a gyermekbajnokságban is aranyérmes fiúszakosztályuk mellett leányvonalon is megkezdik a munkát a KSI SE vízilabdázói. A sportiskolások teljesen az alapoktól indítják a projektet, évek alatt építenék fel a csapatukat.

Bruckner VinceNem is kérdés: az ország vezető utánpótlásműhelyeinek egyike vízilabdában a KSI SE fiúszakosztálya. A 2015/16-os idényben tripláztak, azaz a gyermek-, a serdülő- és az ifjúsági bajnokságot is megnyerték. A legutóbbi, 2016/17-es kiírásban ettől „elmaradtak”, ugyanis a két újabb arany mellett a serdülők mezőnyében leszorultak a harmadik helyre. A klub vezetőedzője, Horváth János azért érthetően büszkén mesélt az újabb kiemelkedő eredményekről.Bruckner VinceNem is kérdés: az ország vezető utánpótlásműhelyeinek egyike vízilabdában a KSI SE fiúszakosztálya. A 2015/16-os idényben tripláztak, azaz a gyermek-, a serdülő- és az ifjúsági bajnokságot is megnyerték. A legutóbbi, 2016/17-es kiírásban ettől „elmaradtak”, ugyanis a két újabb arany mellett a serdülők mezőnyében leszorultak a harmadik helyre. A klub vezetőedzője, Horváth János azért érthetően büszkén mesélt az újabb kiemelkedő eredményekről.

A KSI SE bajnoki aranyérmes ifjúsági csapata Forrás: ksipolo.com
A KSI SE bajnoki aranyérmes ifjúsági csapata Forrás: ksipolo.com

A KSI SE bajnoki aranyérmes ifjúsági csapata  •  Forrás: ksipolo.com

„Természetesen elégedettek lehetünk ezzel az évaddal is annak ellenére, hogy kissé elmaradtunk a tavalyi teljesítményünktől. Az összprodukció azt bizonyítja, hogy jó munkát végzünk. Szintén siker, hogy fiataljaink rengeteg tapasztalatot szereztek a felnőtt élvonalban, s bár kiestünk, októbertől újra saját nevelésű játékosokkal igyekszünk kivívni a feljutást. Esetünkben nem feltétlenül az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy minőségi játékosokat adjunk a magyar vízilabdának.”

A sportiskolások esetében mindenképpen hangsúlyozni kell: eredményeiket saját nevelésű fiatalokkal érik el. A KSI SE mellett az ifjúsági fiúválogatottat is irányító Horváth szerint éppen az adja az erejét a szakosztálynak, hogy az utánpótlásban már meghatározó pólósaik zöme náluk ismerkedett meg a játékkal.

„Jelenleg hozzávetőleg háromszáz fiatal sportol nálunk, velük tíz edző foglalkozik. Az ősszel nyolc csapattal indulunk az egyes ligákban, s abban bízunk, hogy újabb sikeres esztendő előtt állunk.”

A vezetőedző szerint egyébként a szakosztály szinte már olyan, mint egy család, hiszen kollégáival hosszú évek óta együtt dolgoznak a fiatalokkal.

„Remek a légkör a szakmai kollektíván belül is, ami nem is csoda, hiszen az edzők többsége hosszú ideje, akár játékos kora óta a klubhoz kötődik. Ez nagyban megkönnyíti a mindennapokat.”

Ráadásul az a bizonyos, amúgy is népes „család” hamarosan tovább bővül, hiszen a műhely leányszakosztályt indít. A kétségkívül felfelé ívelő női szakág a budapesti felnőtt-világbajnokságon is bizonyította: ma már egyáltalán nem igazak rá a néhány évtizeddel ezelőtti, olykor gunyoros, negatív jelzők. Gondolhatnánk, éppen ezt a kivívott elismertséget és a még nagyobb népszerűséget meglovagolva toborozza a most a lányokat is a fővárosi klub, ám Horváth elárulja: az ötlet nem újkeletű.

„Már régóta kacérkodunk a tervvel, hogy a női pólóval is foglalkozzunk, az idén pedig fiatal kollégám, Nádor Zsombor bele is vágott a feladatba, s a toborzás biztató ütemben halad.”

A konkurenseknek azonban nincs miért aggódniuk, a KSI-sek nem úgy kívánják felépíteni az új részleget, hogy a környező klubokból elcsábítják a játékosokat. Azt mondják, ezúttal is tudatosan, az alapoknál akarják kezdeni a munkát.

„Két út közül választhattunk: vagy kész játékosokat igazolunk, vagy a nulláról indítunk mindent. Mi ez utóbbi mellett tettük le a voksunkat, és nincs kétségem afelől, hogy helyes döntést hoztunk.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik