Vízilabda, női U20-as vb: tízgólos vereség a hollandoktól, de még nincs nagy baj

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.04. 18:29
Címkék
Második csoportmérkőzésén tízgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott a voloszi U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Faragó Tamás és Petrovics Mátyás csapata 14-4-re kapott ki a holland válogatottól, kedden az oroszok ellen javíthat.

B. V.Már az első fordulóban, a japán csapat küzdelmes legyőzése után számíthattunk arra, hogy a hollandok komoly fejtörést okozhatnak a magyar válogatottnak a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon.B. V.Már az első fordulóban, a japán csapat küzdelmes legyőzése után számíthattunk arra, hogy a hollandok komoly fejtörést okozhatnak a magyar válogatottnak a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon.

A mérkőzést ezúttal sem sikerült jól kezdeni, a védekezésben valami nagyon nem állt össze Faragó Tamás és Petrovics Mátyás csapatában. Az első negyedben öt gólt kapott, amivel mindjárt az elején jelentős hátrányba került (2-5).

Súlyos vereséget szenvedett a hollandok ellen az U20-as válogatot Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Súlyos vereséget szenvedett a hollandok ellen az U20-as válogatot Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Súlyos vereséget szenvedett a hollandok ellen az U20-as válogatott  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A folytatásban sem sikerült kijönni a gödörből, amely egyre inkább szakadékká vált: a félidei 3-9-es állás minden magyar győzelmi reményt eloszlatott, a nagyszünet után már csak tisztes helytállás lehetett a mieink célja.

A szünet után sem tapasztalhattunk javulást a csapat játékában, sőt a teljes megsemmisülés következett. Miután a harmadik negyed harmadik percében Varga Viktória betalált, a magyar válogatott a mérkőzés végéig nem szerzett több gólt. Ez pecsétet tett a kiütéses vereségre, a csapat végül tízgólos különbséggel kapott ki a hollandoktól.

A mérkőzést – ez egyértelmű– azonnal el kell felejteni, már csak azért is, mert kedden 16.20-kor az orosz válogatott következik. Nem kérdés: nagyon gyorsan fel kell javulni.

NŐI 20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
A csoport, 2. forduló
Hollandia–Magyarország 14-4 (5-2, 4-1, 3-1, 2-0)
Gólszerzők:
Rogge 3, Mulder 2, Jaustra 2, Sleeking 2, Koolhaas 2, Voorvelt, Koopman, Colhas, Roseboom, ill. Farkas T 2, Hlengiwe, Varga V.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik