Vízilabda, női U20-as vb: az ausztrálok legyőzésével nyolc közé jutott a csapat

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 19:29
Címkék
Magabiztos sikerével a nyolc közé jutott a magyar válogatott a voloszi U20-as női vízilabda-világbajnokságon. Petrovics Mátyás csapata 8-5-re győzött az ausztrálok ellen, a csütörtöki negyeddöntőben pedig a spanyol együttessel találkozik.

B. V.A csoportból – nagyon enyhén fogalmazva – visszafogott produkcióval jutott tovább a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon, az ausztrálok ellen a nyolc közé jutásért viszont már nem lehetett hibázni.B. V.A csoportból – nagyon enyhén fogalmazva – visszafogott produkcióval jutott tovább a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon, az ausztrálok ellen a nyolc közé jutásért viszont már nem lehetett hibázni.

Valószínűleg érezte ezt Petrovics Mátyás együttese is, így a világbajnokságon először már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. Azonban hiába a 2-0-s vezetés, Vályi Vanda és Kuna Szonja góljára volt válaszuk az ausztráloknak, így az első félidő döntetlennel végződött (3-3).

Vályi Vanda öt gólt szerzett az ausztrálok ellen Forrás: waterpolo.hu
Vályi Vanda öt gólt szerzett az ausztrálok ellen Forrás: waterpolo.hu

Vályi Vanda öt gólt szerzett az ausztrálok ellen  •  Forrás: waterpolo.hu

A folytatásban újabb remek magyar széria következett, és a szinte a teljes harmadik negyedben hibátlanul védekező csapat jelentős előnyre tett szert a zárónegyed előtt: többek között Vályi remek játékának köszönhetően 6-3-ra elhúzott, s csak azért nem dőlt el a találkozó, mert négy másodperccel a vége előtt az ellenfél szépíteni tudott (6-4).

Viszont az utolsó negyedben sem engedte ki a mérkőzést a kezéből a válogatott, a védelem továbbra is remekül működött. A két szerzett gólnak köszönhetően pedig három perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés. Ezen már az sem változtatott, hogy az ausztrál Morrissey betalált (8-5).

Győzelmükkel a nyolc közé jutottak a mieink, a negyeddöntőben az eddig hibátlan spanyolokkal találkoznak csütörtökön este hétkor.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
Nyolcaddöntő
Magyarország–Ausztrália 8-5 (2-1, 1-2, 3-1, 2-1)
Gólszerzők:
Vályi 5, Kuna, Huszti, Kiss, illetve Morrissey 2, Holden, Leeson, A. Williams

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik