Vízilabda: mindkét félnek előnyös a szentesi klub kínai kapcsolata

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.02. 12:55
Címkék
Négy kínai játékost, köztük három utánpótláskorút igazolt idén a Szentesi Vízilabda Klub. Az ázsiaiak tanulni szeretnének nálunk, és tavasszal az alföldi klub csapatai is azért látogatnak el Kínába, hogy a sportágat népszerűsítsék. Az együttműködést mindkét részről hosszútávra tervezik.

gy. sz. cs.Nyolc év után nyert ismét korosztályos vízilabdabajnoki címet a Szentesi Vízilabda Klub. S ha már nyert, nyomban kettőt is. A leány gyermek és ifjúsági bajnokságban egyaránt a szentesiek bizonyultak a legjobbnak. A hír, úgy tűnik messze szállt, az ország határain, sőt Európán is túl. Egészen a kínai vízilabda-szövetségig. A sportági pozíciójukat erősíteni kívánó ázsiaiak a nyáron megkeresték a szentesieket, és együttműködést ajánlottak, amelyet a magyar klub örömmel elfogadott. A megállapodás értelmében az új idény elejére négy játékos érkezett az alföldi városba, egy felnőtt női játékos, egy-egy serdülő leány, ifjúsági és serdülő fiú. A korosztályos tagoltság oka pedig az, hogy az utánpótláskorú csapatokban egyszerre csak egy külföldi játszhat.gy. sz. cs.Nyolc év után nyert ismét korosztályos vízilabdabajnoki címet a Szentesi Vízilabda Klub. S ha már nyert, nyomban kettőt is. A leány gyermek és ifjúsági bajnokságban egyaránt a szentesiek bizonyultak a legjobbnak. A hír, úgy tűnik messze szállt, az ország határain, sőt Európán is túl. Egészen a kínai vízilabda-szövetségig. A sportági pozíciójukat erősíteni kívánó ázsiaiak a nyáron megkeresték a szentesieket, és együttműködést ajánlottak, amelyet a magyar klub örömmel elfogadott. A megállapodás értelmében az új idény elejére négy játékos érkezett az alföldi városba, egy felnőtt női játékos, egy-egy serdülő leány, ifjúsági és serdülő fiú. A korosztályos tagoltság oka pedig az, hogy az utánpótláskorú csapatokban egyszerre csak egy külföldi játszhat.

Guannan Niu a felnőtt csapatot erősíti Forrás: Szentesi VSE
Guannan Niu a felnőtt csapatot erősíti Forrás: Szentesi VSE

Guannan Niu a felnőttcsapatot erősíti  •  Forrás: Szentesi VSE

„A kínai szövetség olyan klubot keresett Magyarországon, ahol komoly utánpótlásképzés folyik, ezért esett ránk a választás. Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy három utánpótláskorú ázsiai játékos szerepel idén a csapatainkban. A helyi Horváth Mihály Gimnáziumba járnak, a kollégiumban laknak, és azzal a nem titkolt céllal érkeztek, hogy ellessék tőlünk a sportág mesterfogásait” − mondta el honlapunknak Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke.

Az együttműködésnek az is részét képezi, hogy a bajnokság végén, tavasszal a szentesi junior- és felnőttcsapat Kínába utazik, ahol a sportágat népszerűsíti. A kapcsolatot mindkét oldalon hosszútávra tervezik, s remélik, nemcsak a szentesiek kínai túrája lesz hasznos a csapatnak, de az idegenlégiósok is jobb játékosként térnek vissza a hazájukba.

„Alig több, mint egy hete érkeztek hozzánk, egyelőre nem vonhatunk le nagy következtetéseket, de az biztos, hogy a mi gyerekeink számára is jó lecke lesz. És nemcsak a medencében. Úgy gondoljuk, hogy más kultúrák megismerése csak hasznos lehet. A tárgyalások során jeleztük, milyen posztokon van nálunk hiány, ezért a serdülő fiú és leány játékos egyaránt kapus, az ifi fiú pedig átlövő-szélső pozícióban játszik. Lehet, hogy nem olyan képzettek, mint a mieink, de a fegyelmezettségükkel már most példát mutatnak. Azt hiszem, hogy ennek az együttműködésnek csak győztesei lesznek” – vélekedett Kis Balázs a klub technikai vezetője, aki a nehézségekről is beszámolt honlapunknak. A hivatalos engedélyek és vízumok elintézése nagyon bonyolult volt, jóllehet mind a magyar, mind a kínai hivatalok részről sok segítséget kaptak.

A játékosok kollégiumban laknak, amely bezár az iskolai szünetek idejére, így ilyenkor a klubnak kell szállást keresnie a távolról jött pólósoknak. Ennek ellenére Szentesen bíznak abban, hogy az együttműködés sikeres és legfőképpen hosszútávú lesz.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik