Vízilabda, leány U17-es Eb: vereség a hollandoktól, maradt a bronzmeccs

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 19:41
Címkék
Meglepően sima, 8-3-as vereséget szenvedett a hollandoktól az Újvidéken zajló U17-es leány vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a magyar válogatott. Faragó Tamás csapata a vasárnapi bronzmeccsre készülhet.

B. V.Biztató előjelekkel és százszázalékos mérleggel érkezett a leány U17-es vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe a magyar válogatott. Faragó Tamás együttese a négy közé jutásért simán, 13-7-re legyőzte a briteket, s így a hollandok ellen is a győzelemben reménykedhettünk.B. V.Biztató előjelekkel és százszázalékos mérleggel érkezett a leány U17-es vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe a magyar válogatott. Faragó Tamás együttese a négy közé jutásért simán, 13-7-re legyőzte a briteket, s így a hollandok ellen is a győzelemben reménykedhettünk.

A magyar válogatott sima vereséget szenvedett az elődöntőben Forrás: waterpolo.hu
A magyar válogatott sima vereséget szenvedett az elődöntőben Forrás: waterpolo.hu

A magyar válogatott sima vereséget szenvedett az elődöntőben  •  Forrás: waterpolo.hu

Ugyanakkor minden bizonnyal nem ilyen kezdésre számítottak a mieink, mivel a hollandok már az elején elhúztak, a helyzeten pedig nem javított sokat Pap Mónika gólja sem, az ellenfél 4-1-re vezetett az első negyed végén.

A második etapban legfeljebb a csapat védekezésében fedezhettünk fel enyhe javulást, Szellák Csenge találata az előzőhöz hasonlóan csak kozmetikázott az eredményen, a 6-2-es holland előny az ellenfél szempontjából megnyugtatónak tűnt a nagyszünetben.

A második félidőben sem sikerült feltörni a holland falat, a játékrész első tizenhárom percében nullán tartotta a mieinket a rivális. A végén született Ármai Zita gól tényleg csak szépítésnek volt jó, a nagyon sima 8-3-mal a holland válogatott jutott a fináléba.

Faragó Tamás csapatának marad a bronzcsata, amelyet vasárnap fél 6-kor rendeznek, az ellenfél pedig a spanyol−görög-találkozó vesztese lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK (SZERBIA)
Elődöntő
Hollandia–Magyarország 8–3 (4–1, 2–1, 1–0, 1–1)
Gólszerzők:
Rogge 2, Schaap 2, Voorvelt, Van de Kraats, Entezar, Van der Weijden, ill. Szellák, Ármai, Pap Mónika

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik