Vízilabda, leány U17-es Eb: válogatottunk legyőzte a görögöt, és bronzérmes lett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.27. 19:48
Címkék
A görög együttes legyőzésével a harmadik helyet szerezte meg a magyar válogatott az Újvidéken zajló leány U17-es Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata 9-8-ra nyerte a bronzcsatát, s így egy mérkőzést leszámítva százszázalékos mutatóval zárta a kontinensviadalt.

B. V.Egy nappal a hollandok ellen, az elődöntőben elszenvedett súlyos vereség után vasárnap esti bronzmérkőzésen a göröggel találta magát szemben a magyar válogatott a Szerbiában zajló U17-es leány vízilabda Európa-bajnokságon.B. V.Egy nappal a hollandok ellen, az elődöntőben elszenvedett súlyos vereség után vasárnap esti bronzmérkőzésen a göröggel találta magát szemben a magyar válogatott a Szerbiában zajló U17-es leány vízilabda Európa-bajnokságon.

A bronzérmet szerző magyar válogatott Forrás: Waterpolo Serbia
A bronzérmet szerző magyar válogatott Forrás: Waterpolo Serbia

A bronzérmet szerző magyar válogatott  •  Forrás: Waterpolo Serbia

A mérkőzés elején pedig úgy tűnt, nem sikerült túltennie magát a szombati, súlyosnak mondható 8-3-as vereségen Faragó Tamás csapatának, az elődöntőhöz hasonlóan, ezúttal is a támadójátékkal akadtak problémák. Az első két negyedben mindössze egyetlen gólt szereztek a mieink. Ugyanakkor a védelmet dicséri, hogy ennek ellenére sem dőlt el a találkozó, „csak” háromgólos hátrányban volt az együttes (1-4).

A második félidőben azonban megtalálta a görög fal ellenszerét, és szemben, és fantasztikus gólzáport indított el. Olyannyira, hogy a harmadik negyed végén Utassy Kata második góljával már az egyenlítés is megvolt (6-6).

Ennek köszönhetően a záróetap döntött mindenről, és a lendületből érkező magyar csapat ki is használta a lélektani előnyét: Muzsnay Fanni két góljával pedig eldöntötte az összecsapást, s így bronzérmet szerzett.

A dobogós helyezés mellett kiemelendő, hogy a hollandok elleni mérkőzést leszámítva minden meccsét megnyerte az ifjúsági válogatott.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK (SZERBIA)
A 3. helyért
Magyarország–Görögország 9-8 (1-2, 0-2, 5-2, 3-2)
Gólszerzők:
Utassy 3, Muzsnay 3, Petőváry L., Pap M., Kékesi, ill. Kanetidu 2, Duli 2, Kolicopolu, Ninu, Myriokefalitaki, Kontoni

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik