Vízilabda: látványos rajt az U15-ös Mento-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 19:03
Címkék
Nagy riválisokat győzött le a rangos nemzetközi torna, a Mento-kupa első napján az U15-ös vízilabda-válogatott Miskolcon. Az olaszokat 8-7-re, a montenegróiakat 14-10-re múlta felül Székely Bulcsú együttese.

P. V. Rangos nemzetközi tornával ünnepli a Húsvétot a serdülő fiúk vízilabda-válogatottja. Székely Bulcsú együttese vasárnapig Miskolcon szerepel a Mento-kupán, amelynek első napján két mérkőzést is játszott, s mindkétszer győztesen hagyta el a Kemény Dénes Uszoda medencéjét.P. V. Rangos nemzetközi tornával ünnepli a Húsvétot a serdülő fiúk vízilabda-válogatottja. Székely Bulcsú együttese vasárnapig Miskolcon szerepel a Mento-kupán, amelynek első napján két mérkőzést is játszott, s mindkétszer győztesen hagyta el a Kemény Dénes Uszoda medencéjét.

Remek kezdés Miskolcon: az olaszokat és a montenegróiakat is legyőzte a magyar csapat Forrás: MVLC
Remek kezdés Miskolcon: az olaszokat és a montenegróiakat is legyőzte a magyar csapat Forrás: MVLC

Remek kezdés Miskolcon: az olaszokat és a montenegróiakat is legyőzte a magyar csapat  •  Forrás: MVLC

A 2002-es születésű játékosokból álló csapat először az olaszokkal mérte össze tudását, s ahogy arra számítani lehetett az elmúlt napokban az egymás ellen vívott edzőmérkőzések után, végig kiélezett volt a csata. A vezetést a magyarok szerezték meg, az olaszok egyenlítettek, s ez a sorminta egészen a harmadik negyed második feléig így ment, akkor a fiúk elléptek kettővel. Bár az utolsó játékrészt az olaszok nyerték 2-1-re, az nem volt elég ahhoz, hogy a meccs is az övék legyen: a magyarok 8-7-es győzelemmel kezdték a tornát.

A másik mérkőzést remekül kezdte a csapat, hiszen az első negyed után már 3-0-ra vezetett Montenegró ellen, a harmadik negyed közepén pedig már 10-2 is volt az állás. Az ellenfél a folytatásra összekapta magát, így végül nem futott kiütéses vereségbe. Együttesünk 14-10-es diadallal zárta az első napot. Hörömpő Botond mindkét találkozón remekül védett, 60 százalék fölötti teljesítményt hozott a kapuban. Az olaszok ellen Pető Attila három gólig jutott, a montenegróiaknak Várkonyi Ádám lőtt ugyanennyit.

A horvátok két, rendkívül izgalmas meccset játszottak az első napon: a szerbek ellen 4-0-ra is vezettek, de ellenfelük a harmadik játékrészben megfordította az állást, s végül 8-6-os győzelmet aratott. A horvátok az esti meccsen elosztották a pontokat az olaszokkal, miután a meccs 6-6-ra végződött.

A magyar válogatott szombaton a szerbekkel játszik 17 órától.

U15-ÖS MENTO-KUPA, MISKOLC
Eredmények: Magyarország–Olaszország 8-7, Magyarország–Montenegró 14-10, Szerbia–Horvátország 8-6, Horvátország–Olaszország 6-6
Április 15., szombat: 11:00 Szerbia–Olaszország, 15:30 Montenegró–Horvátország, 17:00 Magyarország–Szerbia, 19:30 Szerbia–Montenegró
Április 16., vasárnap: 9:30 Olaszország–Montenegró, 11:00 Magyarország–Horvátország
Az U15-ös válogatott kerete
HörömpőBotond (Cegléd), GyapjasBrendon (FTC), KeviBendegúz (Honvéd), MolnárErik (UVSE), SzabóBence (FTC), GáborLőrinc (Százhalombatta), LantosIstván (KSI), VárkonyiÁdám (FTC), PetőAttila (KSI), BőröczkyMarcell (Vasas), SzeghalmiZsombor (Szolnok), NyíriBalázs (KSI), FótosTamás (Vasas), LőrincÁkos (Eger), DávidZoltán (BVSC)

Egyéb korosztályos hírek VÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik