utanpotlassport.hu 2017.12.07 19:16 Frissítve: 2017.12.07 19:50

Vízilabda: hétközi KSI-tripla az utánpótlás-bajnokságban

Három KSI–BVSC rangadót rendeztek szerdán a fiú vízilabdázók utánpótlás-bajnokságában. A hazaiak mindhárom korosztályban ellenfelük fölé nőttek, de az ifjúsági és a gyermek-korosztályban is hatalmas csatát vívtak.

B. V. – utanpotlassport.huRendhagyó módon mindhárom korosztályban hétközi rangadót játszottak az utánpótlás vízilabda-fiúbajnokságban. A 12. fordulóból előrehozott mérkőzéseken a KSI SE a BVSC-Zuglót fogadta a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában.

KSI SE ifjúsági csapata hatalmas csatában győzte le a BVSC-t Forrás: ksipolo.com

KSI SE ifjúsági csapata hatalmas csatában győzte le a BVSC-t  •  Forrás: ksipolo.com

Az ifjúságiak mezőnyében a KSI az első, a BVSC a harmadik helyről várta a mérkőzést, tehát a hagyományoktól eltekintve is igazi rangadónak számított az összecsapás. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, 4–2-re vezettek az első negyed után. Ezt követően kitűnő nyolc percet produkáltak a vendégek, és a szünetben már vezettek is (5–6).

Egy ideig a második félidőben sem találta a fogást ellenfelén az éllovas KSI, így a zárónegyedre is zuglói előnnyel fordultak a felek. Az utolsó negyed viszont ismét a hazaiaké volt, az utolsó percben lőtt góljukkal megnyerték a derbit (11–10). A vendégektől közül emelhető ki a mérkőzés embere, Mladoniczky Tibor, aki öt gólt szerzett.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG
KSI SE–BVSC-Zugló 11–10 (4–2, 1–4, 2–2, 4–2)
Széchy Tamás Uszoda
Gólok:
Bóbis, Horváth Á., Kósa, Schmölcz 2-2, Hevesi, Telek, Tóth T. 1-1, illetve Mladoniczky 5, Csorba, Sugár 2-2, Sólyom

A serdülők között lényegesen simábban alakult az összecsapás, a sportiskolások már a mérkőzés első perceiben átvették a kezdeményezést, és jó darabig ki sem engedtek a kezükből. A zárónegyedre 9–1- es hazai előnnyel fordultak a csapatok, a zuglóiaknak tehát nagy hajrára volt szükségük a totális vereség elkerüléséhez is. Az utolsó nyolc perc jól is sikerült nekik, így csak öt gól lett közte.

FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG
KSI SE–BVSC-Zugló 11–6 (3–0, 3–1, 3–0, 2–5)
Széchy Tamás Uszoda
Gólok:
Gábor 3, Lantos, Pető, Tóth T. 2-2, Bihácsi, Némethy 1-1, illetve Batizi 3, Dávid Z., Juhász Á., Mészáros M. 1-1

A legkisebbek között is a hazaiak kezdték jobban az összecsapást, az első félidőben szerzett kilenc góljuk tekintélyt parancsoló, s csak azért nem dőlt el a meccs, mert valamelyest a zuglóiak is tartották a lépést (9–5). Az utolsó negyedben pedig majdnem csodát tettek a vendégek, hiszen kis híján ledolgozták négygólos hátrányukat, végül azonban harmadszor is a KSI örülhetett, amely így továbbra is százszázalékos.

FIÚ-GYERMEKBAJNOKSÁG
KSI SE–BVSC-Zugló 13–12 (4–3, 5–2, 2–2, 2–5)
Széchy Tamás Uszoda
Gólok:
Pető A. 6, Országh 3, Berényi 2, Nagy Á., Pető Á. 1., illetve Tátrai 4, Mészáros M. 3, Hajdú, Mészáros B., Mohos, Szűcs D. 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.