Vízilabda, fiú U17-es Eb: fölényes győzelem a grúzok ellen, a nyolc között a görögök jönnek

Vágólapra másolva!
2017.09.13. 13:29
Címkék
Magabiztos játékkal hozta a kötelezőt a grúzok ellen a magyar fiúválogatott a Máltán zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a 21-7-re győzött, a legjobb nyolc között pedig a görögök várnak rá.

B. V.A montenegróiak keddi, heroikus legyőzése után, szerdán már az egyenes kieséses szakaszban játszott a magyar válogatott a fiú U17-es Európa-bajnokságon. Horváth János együttese a grúzokkal találkozott a legjobb nyolc közé jutásért, amely a papírforma és a kontinensviadalon mutatott eddigi produkció alapján nem okozhatott gondot.B. V.A montenegróiak keddi, heroikus legyőzése után, szerdán már az egyenes kieséses szakaszban játszott a magyar válogatott a fiú U17-es Európa-bajnokságon. Horváth János együttese a grúzokkal találkozott a legjobb nyolc közé jutásért, amely a papírforma és a kontinensviadalon mutatott eddigi produkció alapján nem okozhatott gondot.

Dala Döme öt gólt szerzett a grúzok ellen Forrás: vlv.hu
Dala Döme öt gólt szerzett a grúzok ellen Forrás: vlv.hu

Dala Döme öt gólt szerzett a grúzok ellen  •  Forrás: vlv.hu

A találkozó eleje viszont nem úgy alakult, mint ahogy tervezte a csapat, a vártnál szorosabb volt az eredmény. Az első negyed végén azonban a visszafogott kezdés ellenére is a mieink vezettek. A második játékrészben viszont már felvette a megszokott ritmusát az együttes, négygólos szériájával öttel elhúzott, s ezzel gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást (8-3).

Attól kezdve kezdve a már csak a győzelem mértéke volt kérdés, és annak ellenére, hogy a harmadik negyedben négyszer is Lampert Márk kapujába találtak a grúzok, sikerült tovább növelni a különbséget (15-7). Az utolsó nyolc percben pedig végleg kiütötte a grúzokat a Horváth-csapat, a 6-0-ra megnyert negyedben Dala Döme három gólt szerzett.

A negyeddöntőben sokkal nehezebb mérkőzés vár a mieinkre, mivel csütörtökön délben a görögök ellen szállnak vízbe.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GZIRA (MÁLTA)
A legjobb nyolc közé jutásért
Magyarország–Grúzia 21-7 (3-2, 5-1, 7-4, 6-0)

Gólszerzők:Baksa B. 5, Dala D. 5, Bóbis B. 3, Szieben L. 2, Fodor O. 2, Szőke B. 2, Tóth Gy., Vékony Á.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik