Vízilabda, fiú U17-es Eb: csapatunk 14–11-re verte az oroszokat, és bronzérmes lett

Vágólapra másolva!
2017.09.17. 20:30
Címkék
Végig vezetve szerezte meg a bronzérmet a magyar válogatott a Máltán zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A harmadik helyért az oroszokat győzte le 14-11-re, így a spanyolokkal szemben elvesztett elődöntő után dobogós helyen végzett.

B. V.Miután a spanyolok elleni pénteki elődöntőben vereséget szenvedett a magyar válogatott a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon, vasárnap a bronzmérkőzésen szállt vízbe. Az oroszok elleni mérkőzés előtt a kapitány a szövetség honlapján úgy fogalmazott: összeszedett magyar válogatott játszik a harmadik helyért, amely mindent megtesz a dobogós helyezésért.B. V.Miután a spanyolok elleni pénteki elődöntőben vereséget szenvedett a magyar válogatott a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon, vasárnap a bronzmérkőzésen szállt vízbe. Az oroszok elleni mérkőzés előtt a kapitány a szövetség honlapján úgy fogalmazott: összeszedett magyar válogatott játszik a harmadik helyért, amely mindent megtesz a dobogós helyezésért.

Bronzérmet szerzett az U17-es magyar válogatott Máltán Forrás: waterpolo.hu
Bronzérmet szerzett az U17-es magyar válogatott Máltán Forrás: waterpolo.hu

Bronzérmet szerzett az U17-es magyar válogatott Máltán  •  Forrás: waterpolo.hu

A csapat pedig ennek megfelelően kezdett. Azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s három és fél perc után már 3-0-ra vezetett Baksa Benedek, Bóbis Botond és Fekete Gergő góljának köszönhetően. Az ellenfélen az sem segített, hogy szépített, az újabb két magyar találattal négygólos különbség alakult ki az első negyed végére.

A folyatásban felváltva lőtték gólokat a felek, nem nőtt a különbség, de nem is tudott felzárkózni az orosz együttes. Ezért a második nyolc perc után 8-4-es magyar előnnyel vonulhattak nagyszünetre a csapatok, ami megnyugtató volt.

A harmadik negyed elején Baksa újabb góljával már öttel vezettek a magyarok, de a rá következő két orosz találat jelezte, hogy nincs még vége. Feszültebb percek jöttek, mivel Dala Döme mellett két orosz játékost is kiállítottak. A büntetések után a mieink visszaállították a négygólos különbséget, így a zárónegyed előtt lényegében eldőlt az összecsapás.

Amelyben a magyar csapat nem is engedte három gólnál közelebb az oroszokat, így végül a 14-11-es győzelmével megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Mérkőzés a harmadikhelyért
Magyarország–Oroszország 14-11 (5-1, 3-3, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
Baksa 5, Bóbis 4, Fekete G. 2, Szieben, Schmölcz, Vékony, illetve Vasilev 4, Frolov 3, Serebrennikov 2, Bazylev, Pelikh

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik