Vízilabda, fiú U17-es Eb: Horváth János kapitány büszke a bronzérmes csapatára

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 19:01
Címkék
A harmadik helyen végzett a magyar válogatott a Máltán rendezett U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A csapat szövetségi kapitánya, Horváth János elégedett a játékosokkal, hiszen rengeteg nehézség és sérülés ellenére végeztek a dobogón.

Bruckner Vince Kiválóan szerepelt a magyar válogatott a Máltán rendezett U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János együttese hibátlanul menetelt egészen az elődöntőig, amikor a spanyolok ellen rossz napot fogott ki. A bronzcsatában azonban újra a szebbik arcát mutatta, aminek köszönhetően dobogós helyen végzett. A kapitány elégedetten értékelte honlapunknak az együttes egyhetes produkcióját.Bruckner Vince Kiválóan szerepelt a magyar válogatott a Máltán rendezett U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János együttese hibátlanul menetelt egészen az elődöntőig, amikor a spanyolok ellen rossz napot fogott ki. A bronzcsatában azonban újra a szebbik arcát mutatta, aminek köszönhetően dobogós helyen végzett. A kapitány elégedetten értékelte honlapunknak az együttes egyhetes produkcióját.

A bronzérmes csapat Máltán Forrás: waterpolo.hu
A bronzérmes csapat Máltán Forrás: waterpolo.hu

A bronzérmes csapat Máltán  •  Forrás: waterpolo.hu

„Nyilván a magyar vízilabda hagyományait tekintve nem lehetünk megelégedve, hiszen nem nyertük meg az Európa-bajnokságot. Viszont ha arra gondolunk, hogy a felkészülés során mennyi problémával, sérüléssel kerültünk szembe, úgy gondolom, büszkék lehetünk a fiúkra.”

Horváth kitért az elődöntő utáni nehézségekre, s arról, hogyan jöttek ki a gödörből a spanyolok elleni találkozó után.

„Természetesen nagyon összetörtünk. Nemcsak a fiúk, hanem a stáb is. Abszolút úgy éreztük, hogy Európa-bajnoki döntőben van a helyünk. Ugyanakkor, szerencsére, jó szellemű társasággal dolgozom, amely a bronzmeccsen megmutatta, hogy mire képes. Pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem.”

Ahogyan megszokhattuk a sportágban, rendkívül sűrű az élmezőny, nagyon kicsi a különbség a legjobb nyolc csapat között.

„A legerősebb együttesek közül bárki megverhet bárkit. Ezt kiválóan jelzi, hogy a horvátok, a szerbek és az olaszok sem jutottak elődöntőbe. A nemzetközi vízilabda szempontjából viszont mindenképp jó jel, hogy a spanyol és az orosz válogatott jól szerepelt, mert így tovább emelkedik a színvonal.”

Az erős mezőnyt pedig jövőre a szombathelyi U18-as világbajnokságon mi is élőben csodálhatjuk. S mi másban is bízhatnánk: akkor még fényesebb érem jut a mieinknek.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik