Vízilabda: döntetlent ért a hajrá az U17-es Eb-n a horvátok ellen

Vágólapra másolva!
2017.09.11. 16:58
Címkék
Döntetlennel végződött a magyar válogatott második mérkőzése Máltán, a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a horvátokkal játszott 10-10-et, és készülhet a keddi, Montenegró elleni összecsapásra.

B. V.Az ukránok elleni bemelegítést követően sokkal nehezebb feladat várt a magyar válogatottra Máltán, a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a horvátok ellen szállt vízbe, és a két, első fordulóban győztes társaság mérkőzésén jó eséllyel a csoportelsőség volt a tét.B. V.Az ukránok elleni bemelegítést követően sokkal nehezebb feladat várt a magyar válogatottra Máltán, a fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Horváth János csapata a horvátok ellen szállt vízbe, és a két, első fordulóban győztes társaság mérkőzésén jó eséllyel a csoportelsőség volt a tét.

A mérkőzés elején három perc után a horvátok törték meg a gólcsendet, azonban a mieink válasza sem késlekedett sokáig, Szieben András egyenlíteni tudott. Az első negyedet követően viszont kései góljának köszönhetően mégis az ellenfél vezetett (1-2).

Bóbis Botond három gólt szerzett Horvátország ellen
Bóbis Botond három gólt szerzett Horvátország ellen

Bóbis Botond három gólt szerzett Horvátország ellen

A rövid játékmegszakítás után sikerült feljavulni: a negyed elején összeszedett kétgólos hátrányt gyorsan sikerült ledolgozni, sőt Bóbis Botond góljával a nagyszünetben már a mieink vezettek (4-3).

A fordulás után úgy tűnt, végleg átveszi az irányítást a Horváth-csapat: az ellenfél egyenlítő találata után három gól érkezett (Fekete Gergő duplázott), s így jelentős előnyre tett szert a végig kiélezett összecsapáson. Ugyanakkor még a harmadik negyedben felzárkóztak a horvátok egy gólra, s ezzel újra nyílttá tették a csatát.

A szériát pedig a zárónegyedben sem sikerült megszakítani, és sorozatban szerzett hat góljával 10-7-re elhúzott az ellenfél. Kevesebb, mint másfél perccel a mérkőzés vége előtt csodálatos feltámadást produkált a magyar csapat, és Baksa Benedek találatával, majd Bóbis Botond duplájával kiegyenlített (10-10).

A fantasztikus hajrának a csoportelsőség szempontjából nagy jelentősége lehet, mindenesetre az utolsó fordulóban a mérkőzések gólkülönbsége is számíthat. A mieink kedden fél hattól a montenegróiak ellen játszanak.

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 2. forduló
Horvátország–Magyarország 10-10 (2-1, 1-3, 3-3, 4-3)
Gólszerzők:Markic 2, Sparada 2, Poropat 2, Krzic, Culina, Herceg, Bajic, ill. Bóbis B. 3, Szieben 2, Baksa B. 2, Fekete G. 2, Schmölcz

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik