Vízilabda: a szentesi leányok dupla bajnoki címének nyomában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 09:43
Címkék
Hosszú idő után ünnepelhetett az elmúlt szezonban szentesi korosztályos vízilabdacsapat bajnoki címet. De ha már türelmesen vártak rá, mindjárt duplán örülhettek: a leány gyermek- és az ifjúsági együttes sem talált legyőzőre.

Pusztai Viola Nyolc éve várt arra a Szentesi Vízilabda Klub, hogy valamelyik korosztályos csapata bajnoki címet ünnepelhessen. A leányok gyermekegyüttese a 2016/17-es szezonban már három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az első helyét, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy néhány héttel később az ifjúságiak is magasba emelhették a kupát.Pusztai Viola Nyolc éve várt arra a Szentesi Vízilabda Klub, hogy valamelyik korosztályos csapata bajnoki címet ünnepelhessen. A leányok gyermekegyüttese a 2016/17-es szezonban már három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az első helyét, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy néhány héttel később az ifjúságiak is magasba emelhették a kupát.

A gyermekcsapat már három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az elsőségét Forrás: Szentesi VK
A gyermekcsapat már három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az elsőségét Forrás: Szentesi VK

A gyermekcsapat már három fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az elsőségét  •  Forrás: Szentesi VK

− Erre még soha sem volt példa, hogy egyszerre két bajnoki címet is szerezzünk – mondja Bujdosó Tamás, a szentesi klub elnöke. – Ahogy haladt előre a bajnokság, a gyermekcsapat elsőségét tulajdonképpen már vártuk is. A korosztály kiemelkedő pólósát, Dömsödi Dalmát idén a legjobb utánpótlás-játékosnak járó Szalay-díjjal jutalmazták. Ő az első a szentesi vízilabdázók közül, aki ezt az elismerést megkapta. Édesapja is pólózott, Dalma előbb tanult meg úszni, mint beszélni, és bár még csak tizennégy éves, játszott a serdülő- és az ifjúsági csapatban is. Centerposzton szerepel, és említésre méltó, hogy a fórokat nagy arányban értékesíti.

Persze a Győri Eszter − aki 2014-ben tagja volt a Szentes OB I-es bajnokcsapatának − vezette együttes nem egy lábon áll. Jó példa erre, hogy amikor az UVSE elleni, fontos bajnoki mérkőzésen Dömsödit már az első negyed végén végleg cserével kiállították, a Szentes nélküle is nyert idegenben 12-9-re.

Míg a gyermekcsapat az alapszakasz végén ünnepelhetett, addig az ifjúságiakra várt még a négyes döntőt. Ebben a korosztályban az UVSE hibátlan mérleggel vágott a finálénak, az elődöntőben magabiztos, 15-5-ös győzelmet aratott a BVSC ellen. Közben az alapszakasz-második Szentes nagy csatában, 7-6-ra múlta felül a Dunaújvárost.

Döcögősen indult a négyes döntő az ifjúsági csapatnak, de a végén ők nevettek Forrás: Szentesi VK
Döcögősen indult a négyes döntő az ifjúsági csapatnak, de a végén ők nevettek Forrás: Szentesi VK

Döcögősen indult a négyes döntő az ifjúsági csapatnak, de a végén ők nevettek  •  Forrás: Szentesi VK

− Döcögősen indult a négyes döntő, de úgy voltunk vele: nem ment jól a főpróba, annál jobban sikerül az előadás. Az UVSE a korábbi eredmények miatt talán el is bízta magát, a döntőben azonban nem volt esélye a győzelemre.

Az ifj. Tóth Gyula vezette csapat 7-6-ra nyert az újpestiek ellen, így újabb bajnoki címmel gazdagodott a Szentes. A nyolcvan fős női utánpótlás tehát remek alapot jelenthetne az idén az OB I ötödik helyén végzett felnőttcsapat megerősítéséhez, csakhogy Bujdosó elmondta, a fiatalokat nem könnyű megtartani az egyetem, főiskola nélküli, Csongrád megyei kisvárosban. Jelenleg például a női csapatnak csupán négy felnőttjátékosa van, így az ifjúságiak és serdülők is rendre szerepet kaptak az OB I-es mérkőzéseken.

− Természetesen a célunk az, hogy megtartsuk a fiatal tehetségeinket, akik közül többen is tagjai korosztályos válogatottaknak. A nagyobb, több lehetőséget kínáló városokkal, megyeszékhelyekkel azonban nehezen tudjuk felvenni a versenyt. Pedig infrastrukturálisan minden feltétel adott, mindig van elég vízfelületünk, miután a TAO-támogatásból a Szentesi Üdülőközpontban harminchármas medencét is létesítettünk, így a fedett és a nyitott ötven méteres mellett az is rendelkezésre áll. Júniusban az uszodához közeli konditerem is a csapatok rendelkezésére áll, a játékosokkal egyébként külön erőnléti edző is dolgozik.

A klub elnöke szerint az elmúlt bajnoki évben elért eredményeket nehéz lesz a következőben felülmúlni – a leány gyermek- és az ifjúsági csapat elsősége mellett az Oltyán Gyula irányította serdülőegyüttes negyedik lett −, de alapvetően az első négy hely valamelyikét célozzák meg mindhárom bajnokságban.

− Mivel a gyermekcsapat együtt marad, és Dömsödi Dalma is még ebben a korosztályban játszik, reménykedünk, hogy a lányok meg tudják védeni a bajnoki címüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik