Vízilabda: a kapitány szerint „kiemelkedő generáció” a leány U17-es Eb bronzcsapata

Vágólapra másolva!
2017.08.30. 11:47
Címkék
A válogatottunk a harmadik helyet szerezte meg az Újvidéken rendezett U17-es leány vízilabda Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány, Faragó Tamás elégedetten értékelt a kontinensviadal után, és egyenesen kiemelkedő generációnak minősítette a korosztály magyar képviselőit.

Bruckner VinceRemek eredménnyel zárta az újvidéki U17-es leány vízilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott: Faragó Tamás csapata bronzérmet szerzett a kontinensviadalon, az elődöntőben a hollandok ellen szenvedett vereséget, míg a harmadik helyért a görög együttest verte. A szövetségi kapitány elégedetten értékelt honlapunknak.Bruckner VinceRemek eredménnyel zárta az újvidéki U17-es leány vízilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott: Faragó Tamás csapata bronzérmet szerzett a kontinensviadalon, az elődöntőben a hollandok ellen szenvedett vereséget, míg a harmadik helyért a görög együttest verte. A szövetségi kapitány elégedetten értékelt honlapunknak.

„Csak titkon reméltük, hogy dobogóra tud állni a csapat, nagyon erős a mezőny. Viszont a korosztály tehetsége alapján abszolút reálisnak mondható az első három hely valamelyike. Mindig kell pár évet várni az igazán kiemelkedő generációkra, ezt jól jelzi, hogy a tizenháromból nyolc játékos még csak tizenhat éves.”

A harmadik helyen végzett magyar válogatott Forrás: Waterpolo Serbia
A harmadik helyen végzett magyar válogatott Forrás: Waterpolo Serbia

A harmadik helyen végzett magyar válogatott  •  Forrás: Waterpolo Serbia

Az 1976-ban olimpiai bajnoki vízilabdázó elmondta: a holland és a spanyol csapat kiemelkedett a mezőnyből, utánuk azonban már a mi válogatottunk következik a görög, az olasz és az orosz társaságában. Szerinte ezért reális a helyezés, de megjegyezte: az eredményesség mellett a tapasztalatszerzés is lényeges volt.

„A magyar vízilabdában korosztálytól függetlenül illik bejutni a legjobb négy közé a világversenyeken, ezt a célt teljesítettük. Emellett viszont fontos feladatunk, hogy a minél több olyan játékost neveljünk, aki később a felnőttválogatottban játszhat. Úgy gondolom, ebből a csapatból 18-19 éves korára három-négy lány is bemutatkozhat a nagyok között.” Hozzátette: az Európa-bajnokság után is kiemelt figyelmet fordítanak a játékosokra. „Kiemelt feladatunk év közben a tehetséggondozás, fontos, hogy a korosztály előrelépjen az elkövetkezendő egy esztendőben. Jövő nyáron pedig következik az újabb világverseny, amelyen lehet bizonyítani.”

A szakember azt is elmondta: elégedettek voltak a szervezéssel, érződött, hogy a szerbek mindent megtesznek a sikeres rendezésért. Azt azonban nem értette, miért a fedett uszodábankellett játszani a mérkőzéseket negyven fokban, amikor kültéri medence is rendelkezésre állt.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik