Vízilabda: a juniorok is győzelemmel kezdték a BENU-kupát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 00:03
Címkék
A második és a harmadik negyed összesített eredménye 8-3 volt a magyar juniorválogatott javára a BENU-kupa nemzetközi torna első mérkőzésén, az oroszok ellen. A kicsit nehézkes kezdés és a lazábban vett hajrá miatt a győzelem „csak” háromgólos lett.

Sz. M. A juniorválogatott is megkezdte szereplését a BENU-kupán, és (a felnőttcsapathoz hasonlóan) Horkai György együttese magabiztosan húzta be az első mérkőzését. Az első nap utolsó összecsapásán az oroszok ellen ugrottak vízbe a magyar fiúk, a késői időpont azonban a legkevésbé sem zavarta őket. Igaz ez annak ellenére is, hogy a meccs első két gólját az oroszok szerezték…Sz. M. A juniorválogatott is megkezdte szereplését a BENU-kupán, és (a felnőttcsapathoz hasonlóan) Horkai György együttese magabiztosan húzta be az első mérkőzését. Az első nap utolsó összecsapásán az oroszok ellen ugrottak vízbe a magyar fiúk, a késői időpont azonban a legkevésbé sem zavarta őket. Igaz ez annak ellenére is, hogy a meccs első két gólját az oroszok szerezték…

Az első magyar találat még váratott magára, egészen az első negyed hajrájáig nem találtuk meg az utat az ellenfél hálójába. A hetedik perc végén Zerinvány Lórándnak köszönhetően megszületett az első, amelynek nyomán viszont megkezdődött a nagyüzemi gólgyártás.

Vadovics vezérletével Forrás: waterpolo.hu
Vadovics vezérletével Forrás: waterpolo.hu

Vadovics vezérletével  •  Forrás: waterpolo.hu

Zerinvány sikeres lövését ugyanis zsinórban öt másik követte, amihez a kék sapkában játszó oroszok csak asszisztálni tudtak. A harmadik negyed első perceire így már négygólosra duzzadt a magyar előny, mire újra belülről rezzent Vogel Soma kapujának a hálója. A hazai vizeken játszó magyarok akkor megint megrázták magukat, és Vadovics Viktor vezérletével ismét állva hagyták fáradni látszó ellenfelüket.

Az újabb gólzápor után kialakult 9-3-as állás (és a játék képe) mindent elárult a találkozó végkimeneteléről. Kár, hogy a Horkai-legények is úgy vették. Kicsit kiengedtek a meccs végére. De már hiába kezdett heves felzárkózásba sz ellenfél, a buzgalom csak a szépítésre volt elég.

BENU-KUPA NEMZETKÖZI JUNIORTORNA, BUDAPEST
BVSC-uszoda, 1. nap
Magyarország–Oroszország 10-7 (2-2, 3-0, 5-3, 0-2)
Gólszerzők: Vadovics 3, Zerinváry 2, Csacsovszky E. 2, Burián 2, Szatmári, ill. Angyejev 3, Harkov 2, Sajhutgyinov, Guszarov
A nap másik mérkőzésén: Olaszország–Görögország 10-8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik