utanpotlassport.hu 2017.07.17 13:15 Frissítve: 2017.07.19 09:58

Vízilabda: Vincze Balázs szakmai igazgató pezsgést vitt a sportágba Szombathelyen

Öt ország tizennyolc csapatával, két korosztályban rendezték meg első alkalommal az Ifjúsági Vízilabda Karnevál elnevezésű tornát Szombathelyen. A rendezvény nagyon jól sikerült. Egyébként kétszer is spanyol győztest avattak.

Bruckner Vince Nagy dolgok kezdődnek a szombathelyi vízilabda utánpótlás-nevelésében: a már régóta a vasi megyeszékhelyhez kötődő Vincze Balázst nevezték ki szakmai igazgatónak, aki természetesen a felnőttegyüttes mellett szívügyének tekinti a fiatalok fejlődésének kérdését. Amellett pedig háromnapos, világszínvonalú utánpótlástornát rendeztek Ifjúsági Vízilabda Karnevál néven a Tófürdőben.

 

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdő utcában Forrás: Youth Waterpolo Carneval

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdőben  •  Forrás: Youth Waterpolo Carneval

 

A szervezőket kizárólag dicséret illetheti. Kitűnő körítést biztosítottak a gyerekeknek, akik tényleg úgy érezhették, hogy világszínvonalú, a felnőttekéhez hasonló viadalon vehettek részt. Ráadásul a nagy számú közönséget is szokhatták, mivel például a szombathelyiek mérkőzésein csordultig megtelt a lelátó, fantasztikus hangulatban zajlottak a találkozók.

A hagyományteremtő rendezvényen a magyar együttesek mellé spanyol, francia, ausztrál, amerikai csapatok érkeztek, az idősebb, az U17-es korosztályban tíz, az U13-asok mezőnyében pedig nyolc induló volt. Mindkét versenyben a spanyol BWMF gárdája örülhetett a végén, mindkétszer a Ferencváros fiataljait verték a döntőben. A hazai pályán szereplő AVUS is kitűnően szerepelt, a kicsik között bronzérmet szerzett, míg az idősebbek mezőnyében a negyedik helyre futott be.

Illusztris vendégek is megjelentek a tornán: a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán és az egyszeres aranyérmes Varga Dániel is tiszteletét tette.

Szécsi elismeréssel nyilatkozott honlapunknak a viadalról:
„Nagyon tetszik a rendezvény, fontosnak tartom, hogy a fiatalok ilyen magas színvonalú körülmények között versenyezhetnek. Jó látni, hogy vannak ilyen remek kezdeményezésnek a hazai vízilabdában.”

Vincze Balázs az esemény főszervezője is elégedetten értékelte a háromnapos rendezvényt:
„Egy év nagyon kemény munkája van a torna mögött, külön örülök, hogy ilyen sok külföldi csapatot vendégül láthattunk. Kedvező visszajelzéseket kaptunk, mindenki jól érzi magát. Mindenképpen profi körülmények között akartuk megrendezni a viadalt, azt szerettük volna elérni, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, mintha felnőtt világversenyre érkeztek volna.”

A visszajelzések és a rendezvény színvonala alapján minden adott a sikeres folytatáshoz, garantáltnak tűnik, hogy a torna csakugyan hagyományossá válik.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.25 17:02:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A magyar csapatok közül elsőként – és remélhetőleg nem utolsóként – a leány-kézilabdaválogatott jutott a négy közé a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Bohus Bea együttese tizenegy góllal verte a norvégokat, azzal már biztosan a csoport élén végez.

2017.07.16 19:41:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hogy nemcsak a strandkézilabdát űzi mesterfokon a magyar U17-es leányválogatott, hanem hihetetlen mentális erőt is képvisel, azt a mauritiusi világbajnokság döntője is bizonyítja. A csapat a hollandok ellen a nagyon szoros küzdelemben elvesztett első szett után egyenlíteni tudott, majd a szétlövést is megnyerte. Azzal pedig a világbajnokságot is!

2017.07.12 18:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Százszázalékos teljesítménnyel jutott a magyar leányválogatott a mauritiusi U17-es strandkézilabda-világbajnokság középdöntőjébe. A csapat ezzel még egy lépéssel közelebb került az ifjúsági olimpiai kvalifikációhoz.

2017.07.12 17:49:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két nappal a guimaraesi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság előtt mentették fel a munkavégzés alól Szabó Krisztiánt, az ifjúsági leányválogatott szakvezetőjét. Honlapunk értesülése szerint az egyik serdülő leányjátékostól, valamint a szakmai stáb egyik tagjától érkezett bejelentés a szövetséghez, amelyben súlyos etikai vétséggel vádolják a trénert.