HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.07.17 13:15 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: Vincze Balázs szakmai igazgató pezsgést vitt a sportágba Szombathelyen

Öt ország tizennyolc csapatával, két korosztályban rendezték meg első alkalommal az Ifjúsági Vízilabda Karnevál elnevezésű tornát Szombathelyen. A rendezvény nagyon jól sikerült. Egyébként kétszer is spanyol győztest avattak.

HIRDETÉS

Bruckner Vince Nagy dolgok kezdődnek a szombathelyi vízilabda utánpótlás-nevelésében: a már régóta a vasi megyeszékhelyhez kötődő Vincze Balázst nevezték ki szakmai igazgatónak, aki természetesen a felnőttegyüttes mellett szívügyének tekinti a fiatalok fejlődésének kérdését. Amellett pedig háromnapos, világszínvonalú utánpótlástornát rendeztek Ifjúsági Vízilabda Karnevál néven a Tófürdőben.

 

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdő utcában Forrás: Youth Waterpolo Carneval

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdőben  •  Forrás: Youth Waterpolo Carneval

 

A szervezőket kizárólag dicséret illetheti. Kitűnő körítést biztosítottak a gyerekeknek, akik tényleg úgy érezhették, hogy világszínvonalú, a felnőttekéhez hasonló viadalon vehettek részt. Ráadásul a nagy számú közönséget is szokhatták, mivel például a szombathelyiek mérkőzésein csordultig megtelt a lelátó, fantasztikus hangulatban zajlottak a találkozók.

A hagyományteremtő rendezvényen a magyar együttesek mellé spanyol, francia, ausztrál, amerikai csapatok érkeztek, az idősebb, az U17-es korosztályban tíz, az U13-asok mezőnyében pedig nyolc induló volt. Mindkét versenyben a spanyol BWMF gárdája örülhetett a végén, mindkétszer a Ferencváros fiataljait verték a döntőben. A hazai pályán szereplő AVUS is kitűnően szerepelt, a kicsik között bronzérmet szerzett, míg az idősebbek mezőnyében a negyedik helyre futott be.

Illusztris vendégek is megjelentek a tornán: a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán és az egyszeres aranyérmes Varga Dániel is tiszteletét tette.

Szécsi elismeréssel nyilatkozott honlapunknak a viadalról:
„Nagyon tetszik a rendezvény, fontosnak tartom, hogy a fiatalok ilyen magas színvonalú körülmények között versenyezhetnek. Jó látni, hogy vannak ilyen remek kezdeményezésnek a hazai vízilabdában.”

Vincze Balázs az esemény főszervezője is elégedetten értékelte a háromnapos rendezvényt:
„Egy év nagyon kemény munkája van a torna mögött, külön örülök, hogy ilyen sok külföldi csapatot vendégül láthattunk. Kedvező visszajelzéseket kaptunk, mindenki jól érzi magát. Mindenképpen profi körülmények között akartuk megrendezni a viadalt, azt szerettük volna elérni, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, mintha felnőtt világversenyre érkeztek volna.”

A visszajelzések és a rendezvény színvonala alapján minden adott a sikeres folytatáshoz, garantáltnak tűnik, hogy a torna csakugyan hagyományossá válik.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS