utanpotlassport.hu 2017.07.17 13:15 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: Vincze Balázs szakmai igazgató pezsgést vitt a sportágba Szombathelyen

Öt ország tizennyolc csapatával, két korosztályban rendezték meg első alkalommal az Ifjúsági Vízilabda Karnevál elnevezésű tornát Szombathelyen. A rendezvény nagyon jól sikerült. Egyébként kétszer is spanyol győztest avattak.

Bruckner Vince Nagy dolgok kezdődnek a szombathelyi vízilabda utánpótlás-nevelésében: a már régóta a vasi megyeszékhelyhez kötődő Vincze Balázst nevezték ki szakmai igazgatónak, aki természetesen a felnőttegyüttes mellett szívügyének tekinti a fiatalok fejlődésének kérdését. Amellett pedig háromnapos, világszínvonalú utánpótlástornát rendeztek Ifjúsági Vízilabda Karnevál néven a Tófürdőben.

 

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdő utcában Forrás: Youth Waterpolo Carneval

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdőben  •  Forrás: Youth Waterpolo Carneval

 

A szervezőket kizárólag dicséret illetheti. Kitűnő körítést biztosítottak a gyerekeknek, akik tényleg úgy érezhették, hogy világszínvonalú, a felnőttekéhez hasonló viadalon vehettek részt. Ráadásul a nagy számú közönséget is szokhatták, mivel például a szombathelyiek mérkőzésein csordultig megtelt a lelátó, fantasztikus hangulatban zajlottak a találkozók.

A hagyományteremtő rendezvényen a magyar együttesek mellé spanyol, francia, ausztrál, amerikai csapatok érkeztek, az idősebb, az U17-es korosztályban tíz, az U13-asok mezőnyében pedig nyolc induló volt. Mindkét versenyben a spanyol BWMF gárdája örülhetett a végén, mindkétszer a Ferencváros fiataljait verték a döntőben. A hazai pályán szereplő AVUS is kitűnően szerepelt, a kicsik között bronzérmet szerzett, míg az idősebbek mezőnyében a negyedik helyre futott be.

Illusztris vendégek is megjelentek a tornán: a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán és az egyszeres aranyérmes Varga Dániel is tiszteletét tette.

Szécsi elismeréssel nyilatkozott honlapunknak a viadalról:
„Nagyon tetszik a rendezvény, fontosnak tartom, hogy a fiatalok ilyen magas színvonalú körülmények között versenyezhetnek. Jó látni, hogy vannak ilyen remek kezdeményezésnek a hazai vízilabdában.”

Vincze Balázs az esemény főszervezője is elégedetten értékelte a háromnapos rendezvényt:
„Egy év nagyon kemény munkája van a torna mögött, külön örülök, hogy ilyen sok külföldi csapatot vendégül láthattunk. Kedvező visszajelzéseket kaptunk, mindenki jól érzi magát. Mindenképpen profi körülmények között akartuk megrendezni a viadalt, azt szerettük volna elérni, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, mintha felnőtt világversenyre érkeztek volna.”

A visszajelzések és a rendezvény színvonala alapján minden adott a sikeres folytatáshoz, garantáltnak tűnik, hogy a torna csakugyan hagyományossá válik.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.