utanpotlassport.hu 2017.07.17 13:15 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: Vincze Balázs szakmai igazgató pezsgést vitt a sportágba Szombathelyen

Öt ország tizennyolc csapatával, két korosztályban rendezték meg első alkalommal az Ifjúsági Vízilabda Karnevál elnevezésű tornát Szombathelyen. A rendezvény nagyon jól sikerült. Egyébként kétszer is spanyol győztest avattak.

Bruckner Vince Nagy dolgok kezdődnek a szombathelyi vízilabda utánpótlás-nevelésében: a már régóta a vasi megyeszékhelyhez kötődő Vincze Balázst nevezték ki szakmai igazgatónak, aki természetesen a felnőttegyüttes mellett szívügyének tekinti a fiatalok fejlődésének kérdését. Amellett pedig háromnapos, világszínvonalú utánpótlástornát rendeztek Ifjúsági Vízilabda Karnevál néven a Tófürdőben.

 

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdő utcában Forrás: Youth Waterpolo Carneval

Színvonalas vízilabdatornát rendeztek Szombathelyen a Tófürdőben  •  Forrás: Youth Waterpolo Carneval

 

A szervezőket kizárólag dicséret illetheti. Kitűnő körítést biztosítottak a gyerekeknek, akik tényleg úgy érezhették, hogy világszínvonalú, a felnőttekéhez hasonló viadalon vehettek részt. Ráadásul a nagy számú közönséget is szokhatták, mivel például a szombathelyiek mérkőzésein csordultig megtelt a lelátó, fantasztikus hangulatban zajlottak a találkozók.

A hagyományteremtő rendezvényen a magyar együttesek mellé spanyol, francia, ausztrál, amerikai csapatok érkeztek, az idősebb, az U17-es korosztályban tíz, az U13-asok mezőnyében pedig nyolc induló volt. Mindkét versenyben a spanyol BWMF gárdája örülhetett a végén, mindkétszer a Ferencváros fiataljait verték a döntőben. A hazai pályán szereplő AVUS is kitűnően szerepelt, a kicsik között bronzérmet szerzett, míg az idősebbek mezőnyében a negyedik helyre futott be.

Illusztris vendégek is megjelentek a tornán: a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán és az egyszeres aranyérmes Varga Dániel is tiszteletét tette.

Szécsi elismeréssel nyilatkozott honlapunknak a viadalról:
„Nagyon tetszik a rendezvény, fontosnak tartom, hogy a fiatalok ilyen magas színvonalú körülmények között versenyezhetnek. Jó látni, hogy vannak ilyen remek kezdeményezésnek a hazai vízilabdában.”

Vincze Balázs az esemény főszervezője is elégedetten értékelte a háromnapos rendezvényt:
„Egy év nagyon kemény munkája van a torna mögött, külön örülök, hogy ilyen sok külföldi csapatot vendégül láthattunk. Kedvező visszajelzéseket kaptunk, mindenki jól érzi magát. Mindenképpen profi körülmények között akartuk megrendezni a viadalt, azt szerettük volna elérni, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, mintha felnőtt világversenyre érkeztek volna.”

A visszajelzések és a rendezvény színvonala alapján minden adott a sikeres folytatáshoz, garantáltnak tűnik, hogy a torna csakugyan hagyományossá válik.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…