utanpotlassport.hu 2017.09.12 11:54 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: Petrovics kapitány véleménye a női U20-as vb-ről

A női U20-as válogatott szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás úgy gondolja, reális eredmény született a hatodik hellyel a Voloszban megrendezett világbajnokságon, mivel mindössze három húszéves vízilabdázóval utazott el a csapat, a többiek mind fiatalabbak voltak. Emellett pedig reméli, hogy közülük néhányan hamarosan a felnőttválogatottba is bekerülhetnek.

Bruckner Vince Felemás világbajnokságot zárt a magyar női U20-as válogatott az elmúlt héten a görögországi Voloszban. Petrovics Mátyás csapata a csoportkörben szenvedett, súlyos vereséget mért rá az orosz és a holland együttes is. A spanyolok ellen elveszített negyeddöntő után azonban feltámadt a magyar válogatott, és remekül védekezett: az utolsó két meccsén összesen hét gólt engedélyezett az olaszoknak és az amerikaiaknak. A kapitány ugyanakkor nem volt teljesen elégedett a látottakkal.

„A magyar vízilabdában ha a csapat nem nyer érmet, semmiképpen sem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hiszen nagyon komolyak az elvárások. Viszont ha reálisan nézzük a helyzetünket, a maximumot kihoztuk a vébéből. Az első négy csapat és az amerikai válogatott kétségkívül erősebb nálunk, s utánuk pedig rögtön mi következtünk.”

Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ennek pedig egyik oka a világbajnokság előtt is emlegetett, úgynevezett „lyukas” korosztály. A csapatba mindössze három húszéves játékos fért be, a többiek mind fiatalabbak voltak, emiatt az ellenfelek fizikálisan jóval a mieink előtt jártak.

„Egyértelműen már a verseny elejétől kezdve gondban voltunk emiatt. Az ellenfeleink szó szerint erősebbek voltak nálunk, ezért nem tudtuk hosszú távon felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal.”

Petrovics ezzel együtt úgy gondolja, hogy a következő egy-két évben ebből a csapatból is lesznek olyan játékosok, aki a felnőttválogatottban is alapemberré válhatnak.

„Természetesen Bíró Attilának a dolga eldönteni, hogy kit válogat be. Ugyanakkor remélem, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei együttesből is sikeresen felmehet néhány játékos a felnőttek közé.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…