utanpotlassport.hu 2017.09.12 11:54 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: Petrovics kapitány véleménye a női U20-as vb-ről

A női U20-as válogatott szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás úgy gondolja, reális eredmény született a hatodik hellyel a Voloszban megrendezett világbajnokságon, mivel mindössze három húszéves vízilabdázóval utazott el a csapat, a többiek mind fiatalabbak voltak. Emellett pedig reméli, hogy közülük néhányan hamarosan a felnőttválogatottba is bekerülhetnek.

Bruckner Vince Felemás világbajnokságot zárt a magyar női U20-as válogatott az elmúlt héten a görögországi Voloszban. Petrovics Mátyás csapata a csoportkörben szenvedett, súlyos vereséget mért rá az orosz és a holland együttes is. A spanyolok ellen elveszített negyeddöntő után azonban feltámadt a magyar válogatott, és remekül védekezett: az utolsó két meccsén összesen hét gólt engedélyezett az olaszoknak és az amerikaiaknak. A kapitány ugyanakkor nem volt teljesen elégedett a látottakkal.

„A magyar vízilabdában ha a csapat nem nyer érmet, semmiképpen sem lehetünk maradéktalanul elégedettek, hiszen nagyon komolyak az elvárások. Viszont ha reálisan nézzük a helyzetünket, a maximumot kihoztuk a vébéből. Az első négy csapat és az amerikai válogatott kétségkívül erősebb nálunk, s utánuk pedig rögtön mi következtünk.”

Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Petrovics Mátyás szerint reális a hatodik hely  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Ennek pedig egyik oka a világbajnokság előtt is emlegetett, úgynevezett „lyukas” korosztály. A csapatba mindössze három húszéves játékos fért be, a többiek mind fiatalabbak voltak, emiatt az ellenfelek fizikálisan jóval a mieink előtt jártak.

„Egyértelműen már a verseny elejétől kezdve gondban voltunk emiatt. Az ellenfeleink szó szerint erősebbek voltak nálunk, ezért nem tudtuk hosszú távon felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal.”

Petrovics ezzel együtt úgy gondolja, hogy a következő egy-két évben ebből a csapatból is lesznek olyan játékosok, aki a felnőttválogatottban is alapemberré válhatnak.

„Természetesen Bíró Attilának a dolga eldönteni, hogy kit válogat be. Ugyanakkor remélem, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei együttesből is sikeresen felmehet néhány játékos a felnőttek közé.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.