Vívás: végleges a korosztályos Európa-bajnokságra utazók névsora

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 16:33
Címkék
Bár az utóbbi hetekben már valószínűsíteni lehetett az utazók névsorát, immár hivatalos, kik vesznek részt az oroszországi kadét és junior vívó Európa-bajnokságon. A kontinensviadalon tizennyolc egyesület versenyzői szerepelnek, a csapatban négy olyan fiatal kap helyet, aki mindkét korosztályban érdekelt Szocsiban.

UP-info Ugyan a hét végén a juniorkorú vívók még négy fegyvernemben is pástra lépnek világkupaversenyeken, a korosztályos Európa-bajnokságra a válogatás február 10-én valamennyi fegyvernemben lezárult.UP-info Ugyan a hét végén a juniorkorú vívók még négy fegyvernemben is pástra lépnek világkupaversenyeken, a korosztályos Európa-bajnokságra a válogatás február 10-én valamennyi fegyvernemben lezárult.

Pusztai Liza (jobbra) természetesen a kadétok és a juniorok mezőnyében is résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak Forrás: FIE
Pusztai Liza (jobbra) természetesen a kadétok és a juniorok mezőnyében is résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak Forrás: FIE

Pusztai Liza (jobbra) természetesen a kadétok és a juniorok mezőnyében is résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak  •  Forrás: FIE

Ennek alapján a szövetség elnöksége jóváhagyta az oroszországi Szocsiban március 2-án kezdődő kadét és junior Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát. A küldöttséget Boczkó Gábor vezeti, és az érintett szakágak és korosztályok válogatott edzői, valamint az Eb első szakaszában Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány is a helyszínen követi az eseményeket.

A viadalt ráadásul nem akármilyen helyszínen rendezik. A négy évvel ezelőtti szocsi olimpiára készült sportcsarnok igazán remek otthona lesz a fiatalok kontinensbajnokságának.

A magyar küldöttségben meglepően sok – tizennyolc – egyesület versenyzői kaptak helyet, ebből tizenegy fővárosi és hét vidéki. A legtöbben, heten-heten a BVSC-ből és a Törekvésből kerültek a válogatottba. Duplázó négy is akad, Pusztai Liza, Nagy Valentina, Dékány Kinga és Rabb Krisztián a kadét- és a junior-korosztályban egyaránt kvalifikálta magát, ők négyen négy napot töltenek vívással a tengerparti városban.

A korosztályos Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott tagjai
Kadétok
Fiúk
Párbajtőr:
Nagy Marcell (Vasas), Osman-Touson Maruan (BVSC), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba), Kovács Dániel (Tapolca). Tőr: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Horváth Soma (Gyula), Tóth Gergely (Törekvés). Kard: Rabb Krisztián (Vasas), Kaiser Balázs (UTE), Urbán Tamás (BVSC), Baaken Mátyás (KVSE) Leányok
Párbajtőr:
Muhari Eszter (Honvéd), Dékány Kinga (AVA), Büki Lili (OMS Tata), Kolczonay Borbála (Fless). Tőr: Zsoldosi Karolina (FTC), Nekifor Erika (Törekvés), Kalocsai Virág (Törekvés), Fekete Hanga (FTC). Kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Szűcs Luca (BVSC), Battai Sugár Katinka (TFSE).
Juniorok
Fiúk
Párbajtőr:
Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas), Koch Máté (Vasas), Debnár Gergely (Honvéd). Tőr: Frűhauf Benjámin (Törekvés), Bellovicz Gábor (Honvéd), Kiss Dániel (Honvéd), Mészáros Tamás (UTE). Kard: Nagy Martin (BVSC), Rabb Krisztián (Vasas), Milassin Mór (Nagykanizsa), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós)
Leányok
Párbajtőr:
Borsody Emma (BVSC), Dékány Kinga (AVA), Nagy Kinga (Diósgyőr), Petri Renáta (AVA). Tőr: Pásztor Flóra (Törekvés), Kondricz Kata (Honvéd), Hajas Nóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK). Kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Kelecsényi Mirabella (Vasas), Kern Bianka (KVSE)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik