Vívás: megkezdődött a hazai és a nemzetközi utánpótlásidény

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.16. 12:00
Címkék
A hét végi viadalokkal elstartol a hazai és nemzetközi utánpótlásidény vívásba. Itthon az újdonságnak számító Magyar Kupa első fordulóját rendezik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ezzel párhuzamosan pedig junior Világ Kupa-versenyre kerül sor rendeznek Nagy-Britanniában, Costa Ricában és Iránban.

B. V. Nem sokat kellett várni az ősszel, hogy vívásban is elinduljon a 2017/18-as évad, amely utánpótlásversenyekkel kezdődik. Egy héttel a sportág ünnepének tekinthető Vívás Világnapja után – amelyen százak vívtak a Nemzeti Múzeum kertjében –, az újdonságnak számító Magyar Kupa-fordulóval, valamint junior Világ Kupa-versenyekkel rajtol a sportág.B. V. Nem sokat kellett várni az ősszel, hogy vívásban is elinduljon a 2017/18-as évad, amely utánpótlásversenyekkel kezdődik. Egy héttel a sportág ünnepének tekinthető Vívás Világnapja után – amelyen százak vívtak a Nemzeti Múzeum kertjében –, az újdonságnak számító Magyar Kupa-fordulóval, valamint junior Világ Kupa-versenyekkel rajtol a sportág.

A felnőtt Eb-bronzérmes kardozó, Pusztai Liza a hét végén Costa Ricában vív Forrás: hunfencing.hu
A felnőtt Eb-bronzérmes kardozó, Pusztai Liza a hét végén Costa Ricában vív Forrás: hunfencing.hu

A felnőtt Eb-bronzérmes kardozó, Pusztai Liza a hét végén Costa Ricában vív  •  Forrás: hunfencing.hu

Az először kiírt Magyar Kupa háromfordulós megméretést jelent, amelynek utolsó napján hirdetnek győzteseket. A hét végi, első alkalmon, a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kadet- és juniorvívók versenyeznek, szombaton a fiatalabbak kezdenek párbajtőrrel és karddal, vasárnap pedig a „nagyok” következnek, csak párbajtőrben. Ráadásul annak ellenére, hogy első alkalommal, próbaképpen írták ki a versenyt, a létszámra sem lehet panasz: a kadetek férfipárbajtőr-mezőnyében 111-en indulnak.

Ezzel párhuzamosan a nemzetközi viadalok sora is elkezdődik a Világ Kupa küzdelmeivel. A legtöbben Londonban szerepelnek: férfitőrben teljes létszámmal versenyez a csapat, hiszen válogatóversenynek számít, míg a nők közül Tóth Janka utazott a brit fővárosba. Costa Ricában is lesz magyar érdekelt, ugyanis a 16 éves, felnőtt Eb-bronzérmes Pusztai Liza az amerikai edzőtáborát zárja le az ottani Világ Kupa-viadallal, érdekesség, hogy ő a verseny egyetlen európai indulója. Nem szabad elfeledkezni a kardozó Nagy Martinról sem, ő Teheránban kezdi az évadot.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik