Vívás, junior-vb: nem sikerült a magyarok rajtja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 18:43
Címkék
Nem tartott sokáig a magyar vívóknak a junior-világbajnokság első napja Plovdiban, női párbajtőrben és férfi kardban is korán búcsúztak a versenyzők.

Pusztai Viola A szezon Világ Kupa-versenyein elért eredmények tükrében nem lett volna meglepő, ha a női párbajtőrözők közül valaki eljut a nyolcig, esetleg a dobogóig. A teher azonban legfeljebb Nagy Kinga vállát nyomhattam másodéves juniorként, míg a kadet Gnám Tamara illetve Kardos Edina, pláne a még serdülő Muhari Eszter az esélytelenek nyugalmával léphetett pástra.Pusztai Viola A szezon Világ Kupa-versenyein elért eredmények tükrében nem lett volna meglepő, ha a női párbajtőrözők közül valaki eljut a nyolcig, esetleg a dobogóig. A teher azonban legfeljebb Nagy Kinga vállát nyomhattam másodéves juniorként, míg a kadet Gnám Tamara illetve Kardos Edina, pláne a még serdülő Muhari Eszter az esélytelenek nyugalmával léphetett pástra.

Muhari Eszter jutott a legtovább a magyarok közül a junior vb első napján Forrás: FIE
Muhari Eszter jutott a legtovább a magyarok közül a junior vb első napján Forrás: FIE

Muhari Eszter jutott a legtovább a magyarok közül a junior vb első napján  •  Forrás: FIE

A kadet Eb-ezüstérmes Muhari fiatal kora ellenére két ötödik helyet is szerzett a VK-viadalokon, s a világbajnokságon is ő jutott a legtovább. Egyébként a lányoknak nem volt szerencséjük a csoportkör utáni sorsolással, hiszen a kadet vb-ezüstérmes Gnámot a 128 között Kardos, őt a 64 között Muhari búcsúztatta, aki pedig a tizenhat közé jutásért Nagyot győzte le egyetlen tussal, 12-11-re. Az MTK 14 éves párbajtőrözőjének a nyolcaddöntőben ért véget a verseny, miután 15-9-re kikapott a későbbi világbajnok, francia Aliyah Bayramtól.

A férfi kardozóknak nem sok sikerélmény jutott a világbajnokságon. A nyolcaddöntőért még ketten is vívtak, de Morvai Ákos és Galgóczy Tamás is sima vereséget szenvedett. Nagy Martin egy körrel korábban esett ki, míg Szlama Vilmos a 128 között fejezte be a versenyt.

A junior-világbajnokság második napján a férfi tőrözők és a női kardozók lépnek pástra, utóbbiak mezőnyében szerepel a kadet-világbajnok Pusztai Liza is.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik