Vívás: a 16 éves Pusztai Liza helytállt a felnőtt-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 15:18
Címkék
A felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Pusztai Liza a felnőtt-világbajnokságon is remekül helytállt, a 64-es főtáblán az azeri Bunjatova legyőzése után a végső győzelemre is esélyes, világranglista-negyedik francia Brunet ellen végig kiélezett asszóban szenvedett vereséget.

Bruckner VinceA tbiliszi felnőtt Európa-bajnokságon női kard egyéniben szerzett bronzérme után a lipcsei világbajnokságon is bizonyíthatott Pusztai Liza. A BVSC-Zugló 16 éves vívója már csütörtökön túl volt a debütáláson, mivel akkor tartották a selejtezőt, amelyből 4 győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább egyenes ágon a 64-es főtáblára a világranglistán második Márton Anna és Garam Nóra mellett.Bruckner VinceA tbiliszi felnőtt Európa-bajnokságon női kard egyéniben szerzett bronzérme után a lipcsei világbajnokságon is bizonyíthatott Pusztai Liza. A BVSC-Zugló 16 éves vívója már csütörtökön túl volt a debütáláson, mivel akkor tartották a selejtezőt, amelyből 4 győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább egyenes ágon a 64-es főtáblára a világranglistán második Márton Anna és Garam Nóra mellett.

Pusztai Liza közel állt a francia Brunet legyőzéshez Forrás: Sportime Magazin
Pusztai Liza közel állt a francia Brunet legyőzéshez Forrás: Sportime Magazin

Pusztai Liza közel állt a francia Brunet legyőzéshez  •  Forrás: Sportime Magazin

A fiatal kardozó bizakodva várhatta a folytatást, az első fordulóban az azeri Szevinj Bunjatova volt az ellenfél. A világranglista-30. magyar vívó érvényesítette a papírformát, szinte végig vezetve magabiztosan 15-11-re verte az ellenfelét. Ezt követően következett a nagyobb falat, a franciák első számú kardvívója, a negyedik kiemelt Manon Brunet. Az asszót a tapasztaltabb és talán az esélyesebbnek mondható francia kezdte jobban, előbb 4-1-re, majd 8-5-re is vezetett. Ezen a ponton azonban Liza fergeteges formába lendült és remek sorozattal 10-8-ra fordított. Ezt követően azonban sajnos újra Brunet pillantai következtek, aki végül 15-12-re behúzta az összecsapást. Honlapunknak a verseny után elégedetten nyilatkozott a fiatal versenyző:

"Úgy gondolom, első világbajnokságomon elég jól vívtam. Viszont sajnos, mivel nem voltam kiemelt, elég nehéz ellenfelet kaptam már a tizenhat közé jutásért. Kis szerencsével azt az asszót is megnyerhettem volna, volt egy-két kulcsfontosságú tus, amit nem én adtam. De ettől függetlenül elégedett vagyok, örülök, hogy bemutatkozhattam a felnőtt vb-n."

Tehát nem volt szerencsés sorsolása a világversenyen legfiatalabban érmet szerző magyar versenyzőjének, mivel már a második fordulóban a végső győzelemre is esélyes Brunet ellen vívott. Ugyanakkor a csalódottságra semmi ok, Liza ismét helytállt, az éve pedig így is frenetikus a felnőtt Eb-bronznak és a korosztályos világbajnoki címnek köszönhetően. Szeptembertől kezdődik a Világ Kupa-sorozat, amelyben mind saját korosztályában, mind pedig a felnőttek között jó szereplés várható a BVSC-Zugló kardozójától.

Ugyanakkor még előtte Lipcsében vív a kardcsapatban is, amely kedden akár az éremért is küzdhet az együttes összetétele alapján.

FELNŐTT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, LIPCSE
Női kard egyéni, 108 induló
A csoportkörben:
Pusztai Liza 4 győzelem/1 vereség
A 32 közé jutásért:Pusztai-Bunjatova (azeri) 15-11
A 16 közé jutásért: Pusztai-Brunet (francia) 12-15

További korosztályos híreink VÍVÁSBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik